Gość: ania_m Re: potraw n/t IP: *.pools.arcor-ip.net 22.02.08, 23:33 galerie potraw, tu fotoforum.gazeta.pl/71,1,777.html jasniej nie moge wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: potraw n/t 22.02.08, 23:43 Po wejściu w powyższy link klikasz w 'rozpocznij nowy wątek'. Wyświetla ci się okno tekstowe do napisania postu, a pod spodem komenda 'dołącz zdjęcia' - 'z galerii' i 'nowe (z dysku)'. Klikasz na 'nowe (z dysku)', co powoduje pojawienie się pod spodem kilku okien z napisem 'browse' (po polsku: 'wyszukuj') z prawej strony. Naciskasz na 'browse', co otwiera ci okno przeglądarki plików w twoim własnym komputerze. Wybierasz plik ze zdjęciem i naciskasz 'open' - nazwa i ścieżka pliku powinny się pojawić w oknie po prawej stronie. Wciskasz komendę 'załaduj'. Czekasz chwilę, aż zdjęcie się załaduje. Gdy pod oknem przeznaczonym na tekst postu widzisz miniaturkę załadowanego zdjęcia, wypełniasz okno tytułowe postu tytułem postu, a okno tekstowe tekstem postu i naciskasz 'wyślij. Odpowiedz Link Zgłoś
hal65 Re: potraw n/t 22.02.08, 23:59 eeela, dzieki, super to opisalas ale i tak nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 22.02.08, 23:39 musisz umieścić zdjęcie na jakieś "stronie zdjęciowej" np. imageshack.us/ i stamtąd wkleić link na galerię Odpowiedz Link Zgłoś
hal65 Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 22.02.08, 23:41 Dzieki za zrozumienie mnie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 22.02.08, 23:48 Mój Boże........... Przecież to jakieś bzdury zupełne. Nie chodzi o to, by zlinkować zdjęcie, prawda? Na fotogaleriach działa to tak samo jak na zwykłych forach, tzn. zakłada się nowy wątek i wstawia przepis, a następnie zdjęcie. Może nie od razu się pojawić, bo - o ile wiem - fotoforum, o którym mowa - jest moderowane, więc jeśli wyślesz, to pojawi się po uzyskaniu akceptacji moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
hal65 Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 22.02.08, 23:56 O tez moj Boze, tak tez myslalam ze jest to bardzo proste bo do tej pory tez tak bylo ale nie wiem co sie z moim klamorem porobilo ze nie moge zadnych zdiec przeslac. Pewnie znowu moj kochany syn jakis inny program zainstalowal. Poz Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 23.02.08, 08:24 Nie wklejamy linkow. Mozna wkleic zdjecie z dysku albo z wlasnej galerri / tzn. zdjec przslanych juz wczesniej /. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 23.02.08, 10:42 autorka zaznaczyła, że NIE MOŻE wkleić zdjęcia jakiś powód musi być:) Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: jak na galerie potraw zdiecia przeslac 23.02.08, 11:04 Pewnie zdjecia utknely u moderatora, bo jesli autorka nigdy nie publikowala to nie ma prawa automatycznej publikacji i zdjecia musza zostac pzez niego zaakceptowane. To moderator je pusci, jak uzna za stosowne. Prawo automatycznj publikacji dostaje sie chyba po zaakceptowaniu bez probllemu 50 zdjec. Napisz wiec do moderatora galerii z pytaniem, czy i kiedy je pusci. Odpowiedz Link Zgłoś