Dodaj do ulubionych

Garnki stalowe - jakie?

03.09.03, 13:39
Jakich ewentualnie używacie garnków ze stali nierdzewnej? Oprócz Zeptera
spotkałem sie z firmami Tescoma i Berghoff. Jakie macie wrażenia z
użytkowania?

Pozdrawiam,
Jarek
Obserwuj wątek
    • Gość: Kawawa Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:06
      Uzywam wylacznie Zeptera i musze powiedziec, ze ZADNE inne (np. na dzialce :))
      mi nie pasuja... Fakt, sa (przynajmniej te byly) koszmarnie drogie, ale mamy
      je juz z 5 lat i jestem baaardzo zadowolona.

Pzdr.
      K.

P.S. Nie jestem handlowcem firmy Zepter, nawet nie znam nikogo kto tam
      pracuje :)))
      • wedrowiec2 Re: Garnki stalowe - jakie? 03.09.03, 16:16
        Metalowe garnki trzeba kupować tylko drogie. Niedawno kupiłam komplet sześciu
        garnków za ok. 100 złotych. zupa ogórkowa - smak metaliczny, zupa szczawiowa -
        smak metaliczny. W dużym mieszałam sałatę z przyprawami (w tym kwase cytrynowy)
        po pewnym czasie smak metaliczny. Mozna w nich gotowac ziemniaki, ryż, makaron,
        mięso. W garnkach drogich można gotować wszystko. Niektóre z nich mam po kilka
        lta i jestem bardzo zadowolona.
    • kaczanka Re: Garnki stalowe - jakie? 03.09.03, 16:55
      Dwa najlepsze moje garnki, niezniszczalne wręcz, to garnki Lagostiny.
      Są naprawdę rewelacyjne. Nawet gdy mi się zdarzyło jednak coś przypalić to
      zawsze wystarczyło zestawić z ognia, przykryć przykrywka i poczekać aż
      przypalnoa warstwa potrawy odejdzie. A nawet jesli musiałam szorować to nie
      pozstało na nich ani śladu i tak już mi służą 7 lat.

Pozdr
      Ania
      • Gość: Linn Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dialup.tiscali.it 03.09.03, 17:32
        Potwierdzam. Lagostina to bardzo dobre garnki.
        • Gość: Linn Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dialup.tiscali.it 03.09.03, 17:34
          Nie trzeba nigdy szorowac. Nalezy wsypac troche sody oczyszczanej, zalac woda,
          zagotowac i odstawic na godzine / mniej wiecej /. Wszystko latwo sie usunie;
          bez szorowania i drapania.
    • yamat Re: Garnki stalowe - jakie? 04.09.03, 13:32
      Tez chciałbym mieć Zeptara, bo znam te gary z dobrej strony, ale zastanawiam
      się, czy mozna kupić tańsze o podobnych właściwościach...
      • Gość: m Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.03, 14:57
        a ja polecam garnki firmy WMF lub Fissler,sa z bardzo dobrej blachy
        wysokojakosciowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka