yamat 03.09.03, 13:39 Jakich ewentualnie używacie garnków ze stali nierdzewnej? Oprócz Zeptera spotkałem sie z firmami Tescoma i Berghoff. Jakie macie wrażenia z użytkowania? Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kawawa Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:06 Uzywam wylacznie Zeptera i musze powiedziec, ze ZADNE inne (np. na dzialce :)) mi nie pasuja... Fakt, sa (przynajmniej te byly) koszmarnie drogie, ale mamy je juz z 5 lat i jestem baaardzo zadowolona. Pzdr. K. P.S. Nie jestem handlowcem firmy Zepter, nawet nie znam nikogo kto tam pracuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Garnki stalowe - jakie? 03.09.03, 16:16 Metalowe garnki trzeba kupować tylko drogie. Niedawno kupiłam komplet sześciu garnków za ok. 100 złotych. zupa ogórkowa - smak metaliczny, zupa szczawiowa - smak metaliczny. W dużym mieszałam sałatę z przyprawami (w tym kwase cytrynowy) po pewnym czasie smak metaliczny. Mozna w nich gotowac ziemniaki, ryż, makaron, mięso. W garnkach drogich można gotować wszystko. Niektóre z nich mam po kilka lta i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczanka Re: Garnki stalowe - jakie? 03.09.03, 16:55 Dwa najlepsze moje garnki, niezniszczalne wręcz, to garnki Lagostiny. Są naprawdę rewelacyjne. Nawet gdy mi się zdarzyło jednak coś przypalić to zawsze wystarczyło zestawić z ognia, przykryć przykrywka i poczekać aż przypalnoa warstwa potrawy odejdzie. A nawet jesli musiałam szorować to nie pozstało na nich ani śladu i tak już mi służą 7 lat. Pozdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dialup.tiscali.it 03.09.03, 17:32 Potwierdzam. Lagostina to bardzo dobre garnki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dialup.tiscali.it 03.09.03, 17:34 Nie trzeba nigdy szorowac. Nalezy wsypac troche sody oczyszczanej, zalac woda, zagotowac i odstawic na godzine / mniej wiecej /. Wszystko latwo sie usunie; bez szorowania i drapania. Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: Garnki stalowe - jakie? 04.09.03, 13:32 Tez chciałbym mieć Zeptara, bo znam te gary z dobrej strony, ale zastanawiam się, czy mozna kupić tańsze o podobnych właściwościach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Garnki stalowe - jakie? IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.03, 14:57 a ja polecam garnki firmy WMF lub Fissler,sa z bardzo dobrej blachy wysokojakosciowej. Odpowiedz Link Zgłoś