Gość: v2 IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 07:37 jest coś lepszego na świecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysio_m Re: goloneczka i piwo 05.09.03, 08:41 Oczywiście, że jest. Dwie goloneczki i skrzynka piwa :-) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: goloneczka i piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 08:57 krzysio_m napisał: > Oczywiście, że jest. > Dwie goloneczki i skrzynka piwa :-) > Smacznego! A co z musztardą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: goloneczka i piwo IP: 217.11.133.* 05.09.03, 09:39 W czerwcu był tu taki wątek o golonkach. Ktoś podał przepis, że pachniało przy czytaniu. Ugotowane golonko jeszcze zapiekał w piekarniku. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: goloneczka i piwo IP: *.tnt1.per1.temp.da.uu.net 05.09.03, 10:50 Gość portalu: bruno napisał(a): > W czerwcu był tu taki wątek o golonkach. Ktoś podał przepis, że pachniało przy > czytaniu. Ugotowane golonko jeszcze zapiekał w piekarniku. Pycha. Ja wlasnie tak robie. Najpierw gotuje golonki z mnostwem przypraw: czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, vegeta. Potem wkladam do piekarnika i podczas pieczenia podlewam piwem. Nie ma nic lepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: goloneczka i piwo IP: 217.11.133.* 05.09.03, 11:05 brooki, a to nie był Twój wpis, aby? Pojawił się w największe upały (ponad 30 stopni) i odpowiedziałem, że niehumanitarnie pisać o TAKIM jedzeniu w TAKI upał? :))) Jeśli to Twoje, to gratuluję - przepis jest - extra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: goloneczka i piwo IP: *.tnt2.per1.da.uu.net 05.09.03, 14:53 Dzieki Bruno. Pamietam, ze pisalam o golonce. I wiesz co? Zrobie golonke na niedziele. Jutro jade do rzeznika po zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: do Bruno IP: gateway:* / 192.168.32.* 19.09.03, 08:20 Gość portalu: bruno napisał(a): > W czerwcu był tu taki wątek o golonkach. Ktoś podał przepis, że pachniało przy > czytaniu. Ugotowane golonko jeszcze zapiekał w piekarniku. Pycha. No i co ? Próbowałeś ? Nie było mnie jakis czas w Kraju, więc dopiero teraz pytam. I pamiętaj o grochu pure i "oleum"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: do Bruno IP: 217.11.133.* 19.09.03, 09:42 Golonka - palce lizać. Ma jednak jedną wadę - trzeba czekać aż się upichci, a boski zapach wypełnia mieszkanie. Dalej twierdzę, że to strrrraszna potrawa. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś