Gość: igienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:23 Jak zrobić makaron z truskawkami? Jaki makaron? I co dalej? Jak serwować? Piszcie proszę bom głodna;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabrossa Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 13:28 ot, chociażby tak: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,62985796,62985796.html?f=777&w=62985796&a=62985796 Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 14:00 ja lubie truskawki tylko rozciapane widelcem, i jeszcze twarog pokruszony do tego, zeby tresciwsze bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 14:03 a czy truskawki mozna tak traktowac sa wspaniale,swieze,pachna moze zima tak Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 19:52 Oczywiscie, ze nie. Najlepiej polykac je w calosci, bez gryzienia, dlawiac sie przy tym zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igienka Re: Makaron z truskawkami - know-how IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 14:26 Dzięki wszystkim. Wprawdzie całe szkolne życie jadałam w stołówkach, ale nigdy nie serwowano w nich tej potrawy. Czas nadrobić;) A z ciekawości, po ile dziś u Was truskawki? U nas po 4 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 14:31 ja kupowałam dziś po 5 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 19:53 Po trzy i pol zlotego - pod centrum handlowym w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 14:31 ja robię różnie. makaron zazwyczaj penne pelnoziarnisty a truskawki-kroje na ćwiartki i mieszam z białym serkiem zmielonym albo z jogurtem albo ze śmietaną 18%, czasem rozgniatam truskawki widelcem i dodaje śmietane albo jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 14:35 U mnie w domu gniecie sie widelcem a gdy trzeba zrobic wiecej tym do ugniatania ziemniakow,ale tak,zeby ich nie pogniesc na miazge,dosypuje cukru,dodaje kwasnej smietany i odstawia do lodowki.Makaron po ugotowaniu tez musi przestygnac.My lubimy,gdy jest naprawde bardzo zimne...Truskawki za darmo,z wlasnego ogrodka:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 15:46 U mnie od przedwczoraj po 2,50 za kg, 5 zł za łubiankę.Przejadłam się truskawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 19:55 A ja jeszcze moge. Kupuje kilo-poltora na dwie osoby codziennie i jakos znikaja. Ale to glod jeszcze z zeszlego, deszczowego lata, kiedy truskawki byly mocno takie sobie. Te, wygrzane na tym obrzydliwie goracym sloncu, sa przeboskie, ober-truskawki to sa. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 20:19 Nie rozumiem jak mozna sie przejesc truskawkami:PP Taa tak jak wiele osob nie rozumie jak mozna nie lubic koperku:D A u nas dalej drogie-takie prosto z pola 2,5-1,8 euro..Moze w sobote na targu beda tansze:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 20:20 za 500g zapomnialam dodac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: Makaron z truskawkami - know-how IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:39 Bo nie można sie nimi przejeść! Tak samo jak nijak nie da się zjeść koperku... :)) Ja za to nie rozumiem kiedy ktoś pyta "dobre te truskawki?" No, jak można?! Nie ma niedobrych...mogą być słodkie, lub nie, mniej lub bardziej dojrzałe, ale nigdy - niedobre. Toż to nektar i ambrozja w jednym! Tak, wiem, to nie jest normalne, takie uwielbienie dla truskawek, ale nie zamierzam sie z tego leczyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Makaron z truskawkami - know-how 10.06.08, 21:25 To najprostsze danie świata. Gotowany makaron (dowolny) Truskawki rozduszone ze śmietaną i cukrem. Mi się truskawki już przejadły.Obrodziły mi w tym roku.W niedzielę zebrałam 10kg,dzisiaj 16kg i to nie koniec. Zamrażam je w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlaskacz pospolity Re: Makaron z truskawkami - know-how IP: 212.160.172.* 11.06.08, 10:18 truskawki zmiksować, żeby mialy postać płynną i polać tym ugotowany makaron np. świderki. Można dodać troche smietany i cukru do zmiksowanych truskawek. Odpowiedz Link Zgłoś