Dodaj do ulubionych

marza mi sie watki zbiorcze

15.06.08, 16:47
w GP, cos w stylu "weekendowe pieczenie chleba", "tylko szparagi" czy
"rabarbar", bo jak kocham truskawki, to zaczynam odczuwac przesyt ogladajac
cala strone watkow truskawkowych. Z truskawkami juz za pozno, ale moze
nastepny 'sezonowiec' powinien byc watkiem zbiorczym?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:Technicznie niewykonalne. 15.06.08, 16:50
      Maksimum już jest przyszpilone - przynajmniej jakiś czas temu taką odpowiedź
      dostałem od administracji.
      • ensoleillement Re:Technicznie niewykonalne. 16.06.08, 12:13
        ale przecież jo.hanna nie mówi o przyszpilaniu tylko wątkach zbiorczych w GP
        ja bym była za takim watkiem tortowym, wiem, że był ale co się z nim stało?
        wkurza mnie to, że żeby znaleźć coś na obiad musze przejść przez milion
        przepisów na mniej lub bardziej podobne torty.
        • ba_nita Re:I jak sobie to wyobrażasz? 16.06.08, 12:42
          Każdy będzie tak zdyscyplinowany, że będzie się tematycznie trzymał posta? Gdyby
          to było możliwe nie mnożyły by się na przykład pytania o mrożenie tego i owego.
        • fettinia watek tortowy jest:) 16.06.08, 13:58
          Wejdz w watki "nietypowe"-na niebiesko u gory i znajdziesz:)
          • ensoleillement Re: watek tortowy jest:) 16.06.08, 18:24
            ja wiem, ze one są, ale co z tego jak każdy nowy tort ma osobny wątek. zresztą
            nizej zostało to wyjaśnione.
    • Gość: Nobullshit Re: marza mi sie watki zbiorcze IP: *.spray.net.pl 15.06.08, 17:52
      jo.hanna napisała:
      > moze nastepny 'sezonowiec' powinien byc watkiem zbiorczym?

Następne będą chyba kurki. :)
    • Gość: Anna Re: marza mi sie watki zbiorcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 12:20
      > cala strone watkow truskawkowych. Z truskawkami juz za pozno
      nie, nie, nie zgadzam się! Ja ciągle i nadal chcę truskawek :((
      • jo.hanna truskawki, kurki, pomidory, porzeczki, maliny, 16.06.08, 12:27
        gruszki jak najbardziej, ale w watku zbiorczym, please :-D
    • linn_linn Re: marza mi sie watki zbiorcze 16.06.08, 13:28
      Wystarczyloby nie zachowywac sie jak slon w skladzie porcelany. Czesto nie
      trezba nawet korzystac z wyszukiwarki: wystarczy spojrze na piewrwsza strone
      watkow i dolaczyc pytanie do tych zalozonych. Niestety mylse, ze zachowuja sie
      tak glownie osoby, ktoe wpadaja tu raz i potem znikaja. Uporzadkowane forum nie
      jest im do niczego potrzebne.
      • ba_nita Re:Fakt! nt 16.06.08, 13:33

• jo.hanna Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 16.06.08, 13:53
        postulowalam jedynie, zeby w GP tworzyc watki sezonowe. Jako argumentu uzylam
        przypadku truskawek. Na 100 watkow 20 jest o truskawkach (z czego wiekszosc to
        ciasta truskawkowe). Nie jest to krytyka tworcow ale raczej postulat, zeby przy
        nastepnej okazji stworzyc jeden watek....A ty cos o wyszukiwarce, porcelanie i
        sloniach :-)
        • ba_nita Re: No fajnie - ale jak to widzisz 16.06.08, 14:05
          technicznie?Napisz do administracji może oni mają pomysł. Znają możliwości
          swoich serwerów. Też bym się na to nie pogniewał.
          • jo.hanna watek 'weekendowe pieczenie chleba' 16.06.08, 14:32
            czy watek szparagowy, czy tez zbiorczy tortowy sa, moim zdaniem, wystarczajace.
            Admin to niepotrzebny.
            • ba_nita Re:Tylko KTO Ci się do tego zastosuje?nt 16.06.08, 14:37

• linn_linn Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 16.06.08, 14:43
          Dziwne... Napisalam to dosc jasno.
          Jesli chcesz watki zbiorcze odgorne, to raczej bez admina nie da rady / a i on
          byc moze nie da rady przyszpilic wiecej niz 3 /. Ja napisalam co mozna juz teraz
          zrobic cos z tym problemem. Watki zbiorcze w galerii robione sa wlasnie w ten
          sposob: zamiast tworzyc nowe, kontynuuje sie juz istniejacy. Tutaj nie ma na to
          szans: zawsze wpadnie ktos kto nagle ma tone truskawek i zamiast sie rozejrzec,
          zaklada nowy watek. Trzeci na pierwszej stronie, ale zaklada. A przyspilic nie
          mozna chyba wiecej watkow niz 3.
          Co proponujesz?
          • pani.serwusowa Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 16.06.08, 14:52
            Chyba sie nie zrozumialyscie. Ja rozumiem to tak, ze Johanna liczy
            na zdrowy rozsadek forumowiczow, a nie odgorne decyzje i
            przyszpilanie watkow. Jak widac po watkach o chlebach, focacciach,
            szparagach, czy rabarbarze mozna tak zrobic i dzieki temu po
            pierwsze przepisy tematycznie sa w jednym watku, po drugie forum
            bedzie bardziej przejrzyste. Ja osobiscie mam po dziurki w nosie
            kolejnych tortow. Watek o tortach istnieje, ale mam wrazenie, ze
            kazda sroka musi pochawalic swoj ogon w osobnym watku. I to nie jest
            przeciwko tortom jako takim, czy ich tworcom, ale przeciwko
            bezsensownemu mnozeniu watkow.
            • Gość: Nobullshit Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... IP: *.spray.net.pl 16.06.08, 15:14
              pani.serwusowa napisała:
              > Watek o tortach istnieje, ale mam wrazenie, ze
              > kazda sroka musi pochawalic swoj ogon w osobnym watku.

Bo wątki zbiorcze ogląda chyba mniej osób i rzadziej się dopisuje.
              To trudna próba charakteru. Sama nie wiem, czy zdobędę się na to,
              żeby jakąś moją nową terrinę podpiąć do poprzedniej :)))
              A poważnie, jestem za wątkami zbiorczymi.

Jo.hanno, Linn chodzi o to samo, co Tobie, i "słoniami w składzie porcelany"
              nazwała osoby mnożące wątki.
              • jo.hanna Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 16.06.08, 15:28
                no coz, poniedzialek dzisiaj ;-)
              • ilekobietamalat Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 16.06.08, 18:38
                to ja sie dolacze do dyskusji:D bo ja to na przyklad wstydze sie
                dolaczyc do istniejacego watku,bo nie wiem czy autor by sobie tego
                zyczyl;D proponuje wiec,alby zalozyciele watkow pisali(w miare
                mozliwosci i pamieci;)) ze zapraszaja do dopisywania sie i
                dolaczania swoich zdjec w watkach:) to ja ie nie bede wstydzic;D (i
                moze inni maja tak jak ja w sensie;))a tak, to nie dodaje nic do gp,
                po prostu;)
              • cipcipkurka Próba charakteru to raz. 16.06.08, 21:03
                A dwa---czasem podpinanie się pod istniejący wątek jest mylące, bo
                np. wątek zatytułowany jest calzone ze szpinakiem, a podpięcie
                innego calzone (choćby i z krewetkami) spowodowałoby zaginięcie tego
                ostatniego---bo nikt by się go tam nie spodziewał. Trzeba by więc od
                razu założyć, że tworzy się wątek tematyczno-sezonowy, a w nagłówku
                forum jasno i wyraźnie napisać, że prosi się o sprawdzenie, czy nie
                istnieje już stosowny wątek, pod który można się podpiąć.
                Zakładając, że chociaż część stałych forumowiczów się zastosuje,
                będziemy mieli większą przejrzystość. I o to właśnie chodzi.

Rzeczwywiście jest poniedziałek i mam problem z jasnym wyjaśnieniem,
                co mam na myśli ;-)))
                • linn_linn Re: Próba charakteru to raz. 17.06.08, 13:37
                  Warto pamietac o wpisywaniu tematu postu: wtedy rzuca sie w oczy. Mozna tez
                  dodac slowo przepis. Niestety nie wszyscy to robia i stad potem narzekania na
                  wyszukiwarke.
              • pani.serwusowa Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 17.06.08, 12:34
                Nobull, umowmy sie - terriny pokazuja sie na tyle rzadko, ze akurat
                w tym przypadku nie ma mowy o bezsensownym mnozeniu watkow. :)
                • mhr-cs Re: Linn, nie rozumiem o co ci chodzi.... 17.06.08, 12:51
                  przepisy znajde wszedzie
                  ale czy to nie jedyna strona
                  zeby kazdy sie o cos zapytal
                  nie czytajac czegos starego
                  chcesz watki zbiorcze to zobacz
                  na innych stronach
                  ja wiem jak moje odpowiedzi sa tu traktowane
                  ale dlaczego nie dacie nam pisac

• cipcipkurka Ale NB ma dwie nowe książki o terynach. 17.06.08, 12:59
                  Więc nie wiem, czy nie będziemy mieli niebawem do czynienia z
                  mnożeniem wątków i chwaleniem swoich ogonków ;-)
                  • Gość: Nobullshit NB ma też dwie nowe książki o werynach. IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 20:14
                    Tzn. o verrines. Wiecie, co to jest?

Ale się odchudzam. Więc tymczasem mogę pochwalić tylko takie ogonki:
                    img382.imageshack.us/img382/7183/ogonikv3.jpg
                    img382.imageshack.us/img382/7344/ogoniiaf7.jpg
                    • Gość: ania_m Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. IP: *.pools.arcor-ip.net 17.06.08, 22:16
                      o jezu, skad masz ksiazki o werynach w jezyku innym niz francuski?
                      ja tez bym bardzo chciala, bo verrine to wspaniala rzecz.
                      ogonki piekne. w szczegolnosci ten rudy
                      • Gość: Nobullshit Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. IP: *.spray.net.pl 17.06.08, 22:58
                        Gość portalu: ania_m napisał(a):
                        > o jezu, skad masz ksiazki o werynach w jezyku innym niz francuski?
                        Mam je po francusku właśnie. :)
                        Ale spójrz: tinyurl.com/6d4agr
                        (I w ten sposób, przez Ciebie, znalazłam książkę o terrinach i verrinach
                        jednocześnie...)

> ogonki piekne. w szczegolnosci ten rudy
                        Dzięki. :))
                        • Gość: ania_m Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. IP: *.pools.arcor-ip.net 17.06.08, 23:09
                          bardzo dziekuje!
                          za terrinami jakos nie przepadam, ale dobrze wiedziec, ze sa
                          wreszcie publikacje anglojezyczne o verrinach. ladnyh pare lat temu
                          szukalam intensywnie i nic nie znalazlam. na pewno na dniach
                          rozejrze sie po amazonie.
                          za to na tym blogu jest pare fajnych pomyslow na nie, np ten:
                          tiny.pl/k1xd
                          mozesz pochwalic sie reszta kota?

• nobullshit Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. 18.06.08, 00:52
                            > na pewno na dniach rozejrze sie po amazonie.
                            Rozejrzyj się, bo to, co podlinkowałam, jeszcze nie jest dostępne.

> za to na tym blogu jest pare fajnych pomyslow na nie
                            Dzięki z link.

> mozesz pochwalic sie reszta kota?
                            Nawet resztą dwóch kotów :)
                            img75.imageshack.us/img75/2755/parapet1wd4.jpg

It's more fun to be bewildered sometimes than to always know it all.
                            • Gość: ania_m koty przecudne IP: *.pools.arcor-ip.net 18.06.08, 22:06
                              w szczegolnosci ten rudy, bo mam slabosc do rudych kotow
                              to mlode british sorthairy,tak?
                              dla tych, ktorzy weryn jeszcze nie znaja, tutaj blog bardziej do poogladania
                              parisbreakfasts.blogspot.com/2007/01/verrine-de.html
                              • Gość: Nobullshit Re: koty przecudne IP: *.spray.net.pl 19.06.08, 00:29
                                > w szczegolnosci ten rudy, bo mam slabosc do rudych kotow
                                > to mlode british sorthairy,tak?

Zgadza się. Młode, trzymiesięczne. Tłuką się na ogrągło. :)
                                Ja też mam słabość do rudych, bo ich poprzednik był rudy (European Shorthair,
                                inaczej dachowiec.)
                    • cipcipkurka Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. 18.06.08, 09:43
                      Nie pamiętałam, ale już sobie sprawdziłam. I uff, nie bierze mnie to
                      ani ani ;-) Za to ogonki jak najbardziej!
                      • linn_linn Re: NB ma też dwie nowe książki o werynach. 18.06.08, 09:53
                        W razie czego moge podac linki do 2 pdf-ow o szklaneczkach: po wlosku niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka