Gość: becia IP: *.leon.com.pl 22.06.08, 11:26 Dostałam kilka sztuk, już piekłam, smażyłam, dodawałam starty do potraw. Z czym będzie się dobrze komponować, jak podać na spotkaniu z przyjaciółmi, co jeszcze można z nim zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ab Re: Z czym podać oscypka IP: *.ghnet.pl 22.06.08, 11:42 zjeść z pomidorkiem, pyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Z czym podać oscypka 22.06.08, 11:51 Można też zrobić takie kolorowe koreczki: kawałek oscypka, ogórek ( obojętnie jaki: świeży, kiszony, konserwowy), znów kawałek oscypka, pomidor, albo rzodkiewka i tak na zmianę... Odpowiedz Link Zgłoś
a.s.i.a3 Re: Z czym podać oscypka 22.06.08, 13:44 można podgrzać i podawać na ciepło z żurawiną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobralus Re: Z czym podać oscypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 14:52 ja w zakoanem jadlam pyyyszne pierogi z oscypkiem, byly ja ruskie tzn z ziemniakami tylko zamiast twarogu oscypek, super fajnie to sie ciagnelo. mozna tez zrobic zapiekanke z oscypka - z plastrami ugotowanego ziemniaka, grzybami lesnymi lub pieczarkami, cebulka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Z czym podać oscypka IP: *.leon.com.pl 23.06.08, 13:33 Dziękuję za pomysły, coś wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: your.sugar Re: Z czym podać oscypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:48 z grilla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Z czym podać oscypka IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.06.08, 22:47 Dla mnie najlepszy jest po prostu pokrojony w plasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Z czym podać oscypka 25.06.08, 12:09 też mam właśnie w lodówce oscypka i mi marzy się szopska sałatka. ta, którą jadłam w bułgarii była posypana tartym serem, który bardziej przypominał oscypka niż fetę. tutaj opis: pl.wikipedia.org/wiki/Szopska_sa%C5%82ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cikatrix Re: Z czym podać oscypka IP: *.magma-net.pl 25.06.08, 13:58 Najlepszy pokrojony w cieniuteńkie plasterki, jako przegryzka do dobrze schłodzonego piwka mniaaaam ;) Odpowiedz Link Zgłoś