monmam 04.08.08, 23:24 Kilka dni temu ktoś odświeżał przepis na gotowane mięso (gotuje się je w marynacie 5 min. wieczorem i 5 min.rano) i nie mogę tego teraz znaleźć, czy możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka_li Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 01:00 A proszę bardzo, właśnie temu niedawno się przyglądałam... fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,80817961.html Odpowiedz Link Zgłoś
monmam Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 11:22 Wielkie dzięki, lecę po mięso: Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 11:30 Ja zrobilam i niestety, 2 kilo schabu ,ciezko zdobytego, mozna bylo lepiej zagospodarwac. Przepis wg. mnie lepiej by pasowal do rolady z boczku z dluzszym czasem gotowania. Moj schab byl kompletnie surowy w srodku po 2 x 15 minut, wiec dogotowalam jeszcze sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 13:12 kingaolsz napisała: > Moj schab byl kompletnie surowy w srodku po 2 x 15 minut, wiec > dogotowalam jeszcze sporo. Ciekawe, robiłam już dwa razy(schab i szynkę) i nic nie było surowe, a mięso wyjątkowo soczyste. Może niezbyt dokładnie zastosowałaś się do przepisu? Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 14:10 Wadera - zastosowalam sie w 100% do przepisu. Schab byl 2 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 16:28 Mysle, ze kawalek byl po prostu za duzy. Sprobuj z tanszym miesem i mniejszym kawalkiem - np kilogramem piersi z indyka. A to, co nie wyszlo, zutylizuj jako nadzienie do kurczaka albo cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Gotowane mięso na kanapki 06.08.08, 12:14 Robilam jakis miesiac temu :) i juz zutylizowany - znaczy zjedzony na kanapkach przez meza. Poprostu gotowalam do bolu. Jednak smak jako wedliny nie przekonywal mnie i dlatego w moim mniemaniu marynata nadaje sie raczej do rolady z boczku. p.s. pies, ktory je wszystko, lacznie z arbuzem, pogardzil ta szynka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menab Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 12:56 Tydzień temu zrobiłam i było pyszne, ale miałam szynkę wieprzową dośc małą - niecały kilogram. Mięso było soczyste i przeszło smakiem zalewy. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gotowane mięso na kanapki 05.08.08, 16:27 ba_nita napisał: > Wierutna bzdura - 10 minut na gotowanie wieprzowiny? Gratuluję i życzę zdrowia > po skonsumowaniu. Mysle, ze to fajnie miec takie najswojsze zdanie, ktore nie zmienia sie nawet jesli rzeczywistosc rekami i wieprzowinami kilkudziesieciu forumowiczow dowiodla, ze jest inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Smacznego. 05.08.08, 22:27 W CIĄGU 10 DNI robiłem trzy razy-za każdym razem z innymi przyprawami.choc sól i pieprz-podstawą. za każdą razą 1,5kg karkóweczki-wyszło MIODZIO. przy okazji próba cos- drobiowego- za suche, wołowinka-takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Smacznego. 05.08.08, 22:29 jeszcze cos wtym jest-1 dszień wieczorem-pierwsze gotowanie. drugi dzionek rano-drugie gotowanie-niech se wystygnie. wieczotrem można spróbowac. a le dopiuero dobre jest na trzeci dzień. czy w tym czasie jeszcze jakieś reakcje w tym mięsku zachodzą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogema Re:Owszem - zachodzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 08:58 ????? pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_Aujeszkyego ten wirus jest niegroźny dla człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re:Owszem - zachodzą. 06.08.08, 21:27 nito-ba-widac chtóś cóś znalazł. i z jakąś inną nazwą rozkoszny purysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówek weterynarz Re:Owszem - zachodzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 14:38 Znaczy pan nie wiedział,ale pan powiedział. W internecie jest 5770 linków o tej chorobie. Proszę nie leczyć sie u nas,od leczenia ludzi są lekarze medycyny. Prosze zwrócić uwage na pisownię nazwiska odkrywcy tej choroby skoro juz pan zwraca uwage na czystośc języka polskiego Odpowiedz Link Zgłoś