Gość: anew IP: *.3s.pl 07.08.08, 22:02 Nigdy nie jadłam,ale teraz dziecko poprosiło mnie żeby zrobić.Nie mam pojęcia jak.Poszukałam w wyszukiwarce i coś dowiedziałam się o nich,ale przepisu nie.Bardzo prosiłabym o sprawdzony przepis :} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hangingout Ciasto tempura 11.08.08, 14:00 Najlepsze jakie jadłam, to w cieście tempura. Mozesz kupić gotowe ciasto w Kuchniach Swiata: www.kuchnieswiata.com.pl/product_info.php/products_id/112 albo sama je zrobić: www.gotowanie.wkl.pl/przepis30.html Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Czy znacie przepis na panierowane krewetki? 11.08.08, 15:46 Krewetki królewskie (gambasy) w cieście 150 ml jasnego piwa, 15 dag mąki pszennej, pęczek dymki ze szczypirem, 1 białko, 3 łyżki oliwy. Piwo ze 150 ml wody i oliwą podgrzać. Wlaać do przesianej mąki i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce aby ciasto "odpoczęło". Białko ubić na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Panierować w cieście krewetki i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej lub oliwa) około 2-3 min. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać posypane posiekanym szczypiorem z dymką i cząstkami limonki. Krewetki koktajlowe do tego się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Czy znacie przepis na panierowane krewetki? IP: *.3s.pl 11.08.08, 22:05 Serdecznie dziękuję za odzew,a już straciłam nadzieję.Wszystko zostanie wypróbowane:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś