kasiasz5 29.08.08, 17:02 U mnie dziś szybko:ugotowany makaron świderki wymieszany z podsamżonym boczusiem i chudym twarogiem.Takie pyszne wspomnienie z dzieciństwa.Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 17:04 U mnie tez makaron swiderki, z niebieskim serem, orzechami wloskimi i suszonymi pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 17:21 u mnie kurczak po hiszpańsku pani.serwusowej:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71778779,71778779,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 18:18 He, he! :) E tam, zaden moj. Juz prawie panstwowy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 17:30 pomidorowa z makaronem i placki z jabłkami Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 17:38 Bakłażany z sosem pomidorowym i mozzarellą. Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 17:58 u mnie wątróbka duszona z cebulą, jabłkami i gruszkami, też wspomnienie z dzieciństwa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.08, 18:02 a u mnie gesta ogorkowa wegetarianska. w domu w niemczech po raz pierwszy od 2-3 lat. czasami robie bedac w polsce, u siebie prawie nigdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 18:17 Ojej, odechcialo mi sie makaronu. Chce takiej watrobki! Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 19:40 Grilowany losos, pieczone ziemniaki z chrupiaca skorka (mniam) i salata Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 20:07 Przeyszna koperkowa, z koperku z mojej działki, ziemniaki z rewelacyjnym grilowanym pstrągiem i surówka z kiszonej kapusty. Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Co dziś u Was na obiadek? 29.08.08, 20:25 U mnie łazanki,dzieci za nimi przepadają. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 17:48 Udka i podudzia kurczęce, zapiekane z pikantnym sosem morelowym, a do tego fasolka szparagowa. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.jan Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 18:23 A u mnie makaron w sosie szpinakowym z boczkiem i niebieskim serem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 19:30 U mnie zapiekanka z penne z kiełbasą, cebulą, pieczarkami, przecierem pomidorowym i śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskwaparszywka Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 19:45 wszystko bardzo ciekawe... a tak realnie, to u kogo była kaszanka smażona z cebulą? :D u mnie były placki ziemniaczane z serem żóltym i ziolami, a do tego ogór kiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 19:49 u mnie często taka kaszanka jest, jak nie trzeba nikomu gotować. uwielbiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:25 A gdzie kupić dobrą "swojska" kaszankę . Zapłacę każdą cenę, ale musi być z kaszy jęczmiennej!! Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.10.08, 15:42 Dobra swojska kaszanka jest raczej z kaszy gryczanej. Odpowiedz Link Zgłoś
eny79 Re: Co dziś u Was na obiadek? 23.10.08, 11:36 Brzmi swietnie. Jak sie robi te placki z serem??? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 21:46 A dziś risotto z kalafiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
milenkowamama80 Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 22:14 makaron z pesto zielonym i wędzonym łososiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.08.08, 22:15 Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i perłową , kalifornijskie ciasto ze śliwkami z galerii.Miało zostać jeszcze na jutro, ale się zjadło. Pan mi zgasił papierosa.Proszę ognia - Księżyc jestem Odpowiedz Link Zgłoś
szalony_kucharz Kalifornijskie ciasto ze sliwkami? 30.08.08, 23:34 A moze ciasto ze sliwkami kalifornijkami? Taka odmiana francuskiej La Petite d'Agen? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Kalifornijskie ciasto ze sliwkami? 31.08.08, 09:47 szalony_kucharz napisał: > A moze ciasto ze sliwkami kalifornijkami? Taka odmiana francuskiej La Petite d' > Agen? > przepraszam, nie znalazłam tego cuda w galerii, ale tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=76580315&a=76663475 Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Kalifornijskie ciasto ze sliwkami? 31.08.08, 19:38 Gdybym robiła jeszcze kiedyś to ciasto to zmniejszyłabym ilość cukru o połowę, i ilość masła do podsmażenia śliwek o 3/4. Zamiast mielonych migdałów dałam mielone orzechy laskowe i było dobrze.W przepisie nie ma ilości mleka - dałam intuicyjnie pół szklanki i ciasto było w sam raz. Użyłabym szerszej blachy, bo na tej 26cm warstwa śliwek była za cienka w stosunku do warstwy ciasta - jak dla mnie. A dzisiaj mieliśmy resztę tej zupki ogrzaną nad ogniskiem nad jeziorem ha ha - jeszcze garnek pachnie.A do tego miał być sernik z jeżynami nazbieranymi nad jeziorem.No i własnie się studzi w piekarniku.Trochę późno, ale zdarzył się wypadek - gotowy ser spadł mi na podłogę razem ze szklaną misą, w której był ucierany - i po misie i po serze, więc trochę odczekałam,aż mi nerwy się uspokoją, małż poleciał po nowy ser i zrobiłam od nowa. Zaraz degustacja. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 04:40 Już dawno zjedzone, ale było: polędwica wołowa marynowana na łagodnie-ziołowo, grillowana, a do niej łazanki z sosem grzybowo-śmietanowym (Pan Ojciec nazbierał prawdziwków, to jest sos ;) ) Jutro gotuje reszta stada, ja tylko upiekę ciasto, zmiana warty musi być ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 10:27 dzisiaj pulpety(mielone)z ryby wedzonej ziemniaki tluczone z kwasna smietana i surowka z por, Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 11:51 pieczona karkówka z sosem ze świeżych grzybków i kluskami śląskimi dla męża a ja chyba tylko popatrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczaczek Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.aster.pl 31.08.08, 12:34 Kurczak pieczony na złoto ( carry )faszerowany (czosnkiem, fasolką szparagową, kalafiorkiem i cebulą słodką z dodatkiem śliwek suszonych ). Do tego frytki i sałata lodowa z oliwkami, cytryną i parmezanem z dodatkiem pieprzu kolorowego oraz bazylią. Pychotka, właśnie się piecze. Odpowiedz Link Zgłoś
burczybrzuch Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 15:17 Niezly misz masz ale nie przecze moze byc dobre nie probowalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
altinka A dziś? 31.08.08, 15:42 Ja podsmażyłam czosnek ("przeciśnięty") z cebulą (pokrojoną w kosteczkę),dodałam 2 pomidory (pokrojone w kawałki),znów podsmażyłam, dodałam fasolkę szparagową i brokuły (gotowałam "chwileczkę"), podsmażyłam, doprawiłam i do tego dodałam ugotowany makaron (trójkolorowe kokardki). Wymieszałam. Pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus wolowina z brokułami w sosie ostrygowym 31.08.08, 16:18 podsmzone paski wolowiny, imbir, cebula, czosnek, pieczarki, papryka, marchewka, orzeszki nerkowca, duuzo brokułów i duuuzo swiezego chili. wszytko podsmazone, polane sosem ostrygowym i sojowym (z braku rybnego, lekko poslodzone. podane z jasminowym ryzem. pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wolowina z brokułami w sosie ostrygowym IP: *.Red-88-1-157.dynamicIP.rima-tde.net 31.08.08, 19:20 poledwiczki wieprzowe z kozieradka i cynamonem Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 22:56 U mnie Tradycyjny Polski Niedzielny Obiad był. Schabowe, ryż, mizeria i marchewka z groszkiem. Ale ach, jakie to pyszne było! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Co dziś u Was na obiadek? 31.08.08, 23:09 Tradycyjny to z ziemniakami i kapustą, żaden ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 02.09.08, 02:18 a ja jadłam obiad w pracy-angielską wersję kapuśniaczku i sałatkę grecką w tortilli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.lupro.net 02.09.08, 09:58 Bedą łazanki i barszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
joaska28 zupka z imbirem 02.09.08, 10:20 zupa pomidorowa z imbirem juz drugi dzien za mna chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
cilantre Re: zupka z imbirem 02.09.08, 10:52 Placki ziemniaczane z różnymi dodatkami na wierzchu: - cukier-mąż - gęsta śmietana-dzieci - przecier jabłkowy-ja Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz5 no popatrz... 02.09.08, 11:55 u mnie dziś też placki ziemniaczane.Już od jakiegos czasu za mną chodziły i w końcu nabrałam takiej weny,że hoho.Starłam tych pyr sama niewiem ile-ale sporo.Konsumujemy dziś ze smietaną,łososiem i gałązką koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
goos3001 Re: no popatrz... 02.09.08, 12:34 A u nas kalafiorowa z duuuuuuza iloscia koperku. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: no popatrz... 02.09.08, 12:52 też kalafiorowa, ale z dodatkiem fasolki szparagowej. Również dodaję koperek. Na drugie danie /zostało od wczoraj/ pulpety z drobiu duszone w papryce i pomidorach /oba warzywa bez skórki/ podane z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Co dziś u Was na obiadek? 02.09.08, 12:59 Duszone żeberka w sosie cebulowo-pomidorowym z pęczakiem i fasolka szparagowa:-).Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19788 Re: Co dziś u Was na obiadek? 10.09.08, 14:08 u mnie dzisiaj zupka jazrzynowa podbijana śmietana ,pyszności Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dziś u Was na obiadek? 10.09.08, 14:23 do wyboru mam szczawiowa z jajkiem,i barszcz z buraczkow bo gotowalam na jutro kurczaka a wiec jest rosol, a jutro kurczak,czesci panierowane na zielonej salatce Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dziś u Was na obiadek? 10.09.08, 14:25 uwielbiam, i wspanialy sos ze swiezych grzybkow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiapeee Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.ksknet.pl 10.09.08, 14:47 spagetti z tunczykiem, pomidorami i pieczarkami, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sakara Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 18:45 Rydze smażone na maśle ,schab cielęcy z kostką również na masełku ,bagietka i kieliszek różowego winka.Swięto Rydzyka! Pycha,ale chyba przeholowałam z ilością-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 22:59 zupa jarzynowa,ziemniaki wymieszane z kapustą kiszoną, polane sosem i karczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.promax.media.pl 13.09.08, 21:52 ogórkowa na żeberkach z takąż wkładką i reszta ciasta czekoladowego na deser:-). Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19788 Re: Co dziś u Was na obiadek? 16.09.08, 15:00 u mnie dziś pierogi z mięsem i kapusta kiszoną ,a u was??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:23 filet z kurczaka z jabłkiem,marchewka z ananasem,ziemiaki tłuczone z masłem i kompot malinowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda kuchareczka Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: 195.117.23.* 16.09.08, 18:07 u mnie pierożki z mięsem, oliwą i cebulą. MMMMM.... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Co dziś u Was na obiadek? 16.09.08, 19:33 U mnie barszcz ukraiński z duzymi kawałkami miesa oraz resztką ryżu po azjatycku , jednym słowem Eintopfgericht+ przegląd tygodnia, ponieważ dużo się w domu dzieje.Na kolację kiszka od teściów domowej produkcji.Jutro to samo, bo jutro dalszy ciąg dziania.A jak się dziać skończy, to szykuję cos ekstra dla gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: 213.17.144.* 16.09.08, 20:48 wczoraj pomidorowa z ryżem dzisiaj ruskie pierogi z kefirem przepisu GP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 22:28 Gość portalu: myszz napisał(a): > dzisiaj ruskie pierogi z kefirem przepisu GP :) z kefirem czyli z maślanką? te od fetti? ;-) chyba że je można też z kefirem zagniatać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś