salsadura Re: Co dziś u Was na obiadek? 16.09.08, 22:59 Trochę się wyrywam,bo to będzie jutro na obiad,ale właśnie ugotowałam i spróbowałam(nie mogłam się powstrzymać i zjadłam dwa najmniejsze;-): g o ł ą b k i..."Chodziły" za mną od dawna i wreszcie się doczekały...Pyszne:-)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczaczki1 Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.chello.pl 07.10.08, 15:30 U mnie bułeczki serowe i żurek... Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczki1 Re: Co dziś u Was na obiadek? 07.10.08, 15:33 A bułeczki serowe zrobiłam z sera, mąki, śmietany i proszku do pieczenia, soli, cukru... można dodać do niech właściwie wszystko, np szynkę, pieczarki... są pyyyyyyyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konchita Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 22:10 Ja dziś miałam też na szybko i też makaron. Ale po wegetariańsku - z włoskimi warzywami z sosem na bazie oliwy i bazyli. Trochę zostało więc jutro powtóka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 20:56 Gołabki, pyyszne! Zostały też na jutro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.netcorp.pl 22.10.08, 22:05 Pieczonki z ziemniaków, marchewki, odrobiny boczku, do tego słony śledzik i maślanka. Pychotka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: Co dziś u Was na obiadek? 22.10.08, 22:19 A co to sa pieczonki? Pierwszy raz slysze, moze mialas/es na mysli pieczone ziemniaki, marchewki...? Odpowiedz Link Zgłoś
julci3k Re: Co dziś u Was na obiadek? 30.10.08, 15:23 A ja dzis robie zupke pieczarkowa i hamburgery. Oczywiscie to dla mego glodomora bo ja to jestem na diecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.grecja22 Re: Co dziś u Was na obiadek? 23.10.08, 12:10 kopytka z sosem grzybowym + surówka z kapustki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuchcik Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: 77.223.237.* 16.11.08, 09:34 Piersi kurzęce zapiekane z żółtym serem, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Do tego kluski ''śląskie''. Wspomniane składniki (ser, pieczarki, ogórek) stanowią tzw. farsz czyli wkład do piersi z kurczaka , które robi się na zasadzie ''torebki'' Pychota ...-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Co dziś u Was na obiadek? IP: *.chello.pl 16.11.08, 11:30 Jesiennie: kasza gryczana, gulasz z kminkiem i buraczki Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Co dziś u Was na obiadek? 16.11.08, 12:12 schab pieczony, nadziewany sliwkami i morelami, obtoczony w zielonym pieprzu, do tego ziemniaczki, surowka z pora, marchewki i jabłka, konfitura z jarzębiny. moze jeszcze zupa brukselkowa jesli zapalu starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anuteczek Re: Co dziś u Was na obiadek? 16.11.08, 12:27 U mnie dziś międzynarodowo:) Zupa cebulowa (francuska), udka z kurczaka pieczone na mixie jesiennych warzyw (cukinia, papryka, pomidory, bakłażan) doprawione świeżą bazylią i czosnkiem (podpatrzone w zaprzyjaźnionej włoskiej restauracji), pieczone ćwiartki ziemniaków (UK), surówka 'co się nawinie'(polska) na deser pieczone renety nadziewane domowymi konfiturami. Taki jesienny szybki zestawik:) Odpowiedz Link Zgłoś
363636r Re: Co dziś u Was na obiadek? 20.11.08, 15:55 Kapuśniak słodko-kwaśny(znaczy z kapusty słodkiej i kiszonej)z mrożonymi podgrzybkami, a do tego knedel bułczany z kiełbasą i cebulką.Delicje! Odpowiedz Link Zgłoś