Dodaj do ulubionych

JAK ZROBIĆ PYSZNOŁ PIZZE!????????

IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 19:09
POMUŻCIE MI ZROBIĆ SUPER PIZZE!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gucio Re: JAK ZROBIĆ PYSZNOŁ PIZZE!???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 19:17
      Popracuj troszkę nad "łortografiom" a dopiero potem zabierz się za pizze.
      • Gość: raakk Re: JAK ZROBIĆ PYSZNOŁ PIZZE!???????? IP: *.proxy.aol.com 10.10.03, 12:21
        Co ty gucio wypawiasz? Beatka sie pyta o przepis na pizze, bo jest jej
        aktualnie "na pizze" , jak bedzie jej "na ortografie" to sobie napewno
        poradzi.
        Beatko podaje Ci przepis Kasi na PYSZNA PIZZE :-))),sprawdzona
        Bierzesz dość dużą miskę, sypiesz 2 szklanki mąki, szczyptę soli (ja dodaję do
        ciasta bazylię i czosnek, ale nie jest to konieczne ). W 3/4 szklanki ciepłego
        mleka rozpuszczasz 2 deko drożdży, wlewasz to do mąki, dodajesz odrobine oliwy
        (jakies 2 łyżki) i wyrabiasz do chwili gdy ciasto przestanie sie kleić do rąk.
        Nastepnie rozlepiasz je na wysmarowanej oliwą blaszce (porcja na dużą
        tortownicę), smarujesz ciasto sosem pomidorowym (mala puszka przecieru z
        ogromną iloscia przypraw: oregano, bazylia, sos sojowy, papryka, świeży,
        rozgnieciony czosnek, sól. Ma byc tego naprawde sporo).Teraz odstawiasz ciasto
        do wyrosniecia, a w między czasie kroisz sobie to, co bedziesz wrzucac na górę.
        Ja zwykle daje pieczarki (surowe), cebule, czosnek, jakąś szyneczkę, oliwki,
        czasem tuńczyka, pomidorka, i świetny smaczek robią kapary. Zresztą co ja bede
        sie rozpisywać...pizza jest jak śmietnik, wsztstko mozna tam wrzucić. Powinno
        to postać około godzinki (w cieple), posypujesz przyprawami (tymi co do sosu),
        potartym żółtym serem i tak na 15 minut do mocno rozgrzanego piekarnika. pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka