nobullshit 05.02.09, 23:31 Co jakiś czas ktoś pyta, jak zrobić ten ekstrakt, a trafiłam właśnie na opis jego produkcji na blogu Klotyldy (Chocolate and Zucchini), więc linkuję: chocolateandzucchini.com/archives/2009/02/homemade_vanilla_extract.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 05.02.09, 23:34 Będzie OT Fajny ten Pan Guma? Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 01:26 marghe_72 napisała: > Fajny ten Pan Guma? Gdyby nie był strasznie bardzo fajny, nie zrobiłabym sobie z niego sygnaturki. :) I myślę, że G. jest akurat w "gumowym" wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 01:27 Może teraz wyjdzie pierwsza część. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 01:28 nobullshit napisała: > Może teraz wyjdzie pierwsza część. Tzn. w sygnaturce. Wyszła była. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 11:03 A ja szukałam w pewnym sklepie internetowym i tam nie mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby IP: *.spray.net.pl 06.02.09, 12:06 cipcipkurka napisała: > A ja szukałam w pewnym sklepie internetowym i tam nie mają :) Klotyldy? Jest w Abebooks po 9$. A Pan Guma będzie w księgarniach w połowie lutego. Niezrozumiale to wyżej napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 14:18 Ja szukałam w tym, gdzie jeszcze nie ma prawa gp być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 14:52 nobullshit napisała: > Co jakiś czas ktoś pyta, jak zrobić ten ekstrakt, a trafiłam właśnie na opis > jego produkcji na blogu Klotyldy (Chocolate and Zucchini), więc linkuję: > chocolateandzucchini.com/archives/2009/02/homemade_vanilla_extract.php > Dzięki, nowe w tym przepisie jest dla mnie, że można dodawać zuzyte już strączki i dolewać alkoholu. A w drugą strone? Bo mam buteleczkę esencji w której strąk tkwi zaLANY JUŻ TYLKO DO 1/4 wysokości - więc, czy taki strąk można dodać np do kremu waniliowego i polać nim gruszki (mniam mniam) obgotowane w syropie z sokiem cytrynowym? To moje ulubione danie z dzieciństwa.Zetnie się śmietanka, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ekstrakt z wanilli - nowe sposoby 06.02.09, 15:07 Mysle, ze jesli go przez jakis czas potrzymasz poza buteleczka, to alkohol wyparuje i ryzyka zadnego nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś