wiedzma30 I szczegolny, bo 13-go - to i obiad musi byc 12.03.09, 20:52 inny? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahha Re: I szczegolny, bo 13-go - to i obiad musi byc IP: *.master.pl 12.03.09, 20:55 piatek- unas postny, więc i takiz obiad...tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: I szczegolny, bo 13-go - to i obiad musi byc 12.03.09, 21:37 To ja mam piatek od x lat ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 20:56 Ja wypróbuję to www.pulpecik.pl/przepisy/aid/4071/Makaron_PENE_capuletti_z_sosem_pieczarkowym.html. Już noszę się od kilku dni z zamiarem zrobienia tego makaronu ale jakoś cięzko się zabrac, chociaz wygląda na banalne. Czy myslicie że zamiast Grana padano mozna użyc parmezanu..? Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 12.03.09, 21:04 u nas akurat beda kopytka, ale mozna : -pstragi grillowane z platkami migdalowymi - filety z dorsza pioeczone z pietruszkowo-cytrynowa bulka tarta - risotto warzywne fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,92503417,92503417.html -losos z salsa owocowa fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,92395391,92395391.html -losos miodowo-sezamowy fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,84042807,84042807.html Zajrzyj na GP - tam przepisow do wyboru do koloru :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza2385 Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 12.03.09, 21:30 u mnie zupa pieczarkowa i pierogi z serem Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 02:00 U mnie jutro znów obiad za Panią Serwusową :-) cocina.blox.pl/2009/02/Fettuccine-z-boczkiem-grzybami-i-niebieskim-serem.html Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 23:02 U Ciebie za mna, a u mnie za Bobralus. :D fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,90692494.html Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus zapiekanka z 13.03.09, 02:06 rezstek warzyw? lasagne z tym, co oferuje lodówka plus soczewica np. zupa z rzestek warzyw, taki napychany krupnik albo jarzynowa, bo zakładam - hipotetycznie- że w sobotę idziesz na zakupy. Pizza z resztkami, słowem dania na ostatnią chwilę, dania z brzucha lodówki. To może być dość twórcze zajęcie - założyć, że trzeba ugotować z tego, co się jeszcze ma w kuchni/spiżarni (a zakładam, że tam coś jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m a u mnie dzisiaj IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.09, 11:08 gesty szkocki krupnik w charakterze ejntopfu na baranich zeberkach, wlasnie wywar gotuje, bo musze potem odtluscic :). z kasza jaglana, marchewka, selerem naciowym, pastynakiem i brukwia. jako "bajer" wynalazek wlasny; mietowo-cytrynowa creme fraiche z chili jako wykonczenie. bezmiesne bedzie jutro, tak jakos wyszlo, bo sporo babrania sie: raugout cytrynowo-trybulkowe ze skorzonery z ziemniakami z orzechami wloskimi i takimz olejem :) Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 10:50 U mnie krokiety z kapustą i grzybami + barszcz. :> Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 10:57 "kaszotto gryczane" - bene_gesserit Odpowiedz Link Zgłoś
gruszkazfartuszka Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 11:10 u mnie tortille z tuńczykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 11:26 u mnie pieczony pstrag ze szpinakiem Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 11:55 a ja w piątki lubię zjeść zacierkową na mleku podaną z ziemniakami okrasoznymi tłuszczem i cebulą.. jadłam to często w dzieciństwie i nigdy mi się to połączenie nie znudzi, mimo że zup typowo mlecznych nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 12:37 Znam to!!!!!!!!! I tez uwielbiam. Jak jestem u rodziców to czasem się załapię na taki obiad piątkowy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 12:43 u mnie żurek z jajkiem, wloszczyzna, ziemniakami, mocno przyprawiony majerankiem, chrzanem i czosnkiem. juz stoi na kuchence gotowy i mam taki slinotok, ze ciagle podjadam, w koncu nie zostanie nic dla reszty domownikow. a jako ze tata ma dzis urodziny to na deser beda lody waniliowe z cieplym sosem czekoladowym i maslanymi ciasteczkami, nie upieklam wyjatkowo tortu, bo sie balam, ze czasowo sie nie wyrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m a u mnie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.09, 23:12 robilo sie czasami zacierkowa na wodzie, niekoniecznie w piatki. kartofle, zacierki, woda doprawiona szczypta vegety (teraz dla mnie brrr, w dziecinstwie mi nie przeszkadzalo). na talezu pokruszony bialy twarog + lyzeczka masla. i sporo natki pietruszki :) nawet przed urlopem zrobilam sobie powtorke smakow dziecinstwa. vegete zamienilam na przyprawe-susz warzywny do zup bez polepszaczy firmy chyba "dary natury", twarog polski z polskiego sklepu i zupelnie niezle bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 13.03.09, 13:06 vandikia napisała: > a ja w piątki lubię zjeść zacierkową na mleku podaną z ziemniakami > okrasoznymi tłuszczem i cebulą.. jadłam to często w dzieciństwie i > nigdy mi się to połączenie nie znudzi, mimo że zup typowo mlecznych > nie znoszę nigdy bym nie pomyslala ze sa osoby ktore tez to lubia, na wakacjach u cioci to jadlam(45lat temu) cos wspanialego,a te zacierkowe robie do dzisiaj, przeciez to jest to samo co inne rodzaje makaronu, np.krzywka, Odpowiedz Link Zgłoś
matthias_sammer Re: co robicie jutro na obiad?piątek-brak koncepc 16.03.09, 11:06 dzis robie, bo mam wiecej czasu: przystawke z krewetek z chili i cosnkiem ( u mnie 1kg mrozonych gambras kosztuje 7,99 wiec taniej niz mieso)przesmazonych na oliwie z cytryna. potem pasta durum z polskimi grzybami, cebula, korzeniem pietruszki, koktajlowymi pomidorami (1/2 przesmazona w sosie, druga czesc swiezo dodana), duza iloscia swiezej pietruszki, troche szynki parmenskiej (na koncu dodanej) oraz z duza iloscia swiezych ziol (mam akurat na parapecie, tymianek, oregano i bazylie oraz jeszcze cos, co nie wiem jak nazywa sie po pl). m.s. Odpowiedz Link Zgłoś