Gość: Anna M. IP: *.icpnet.pl 09.06.09, 15:50 Czy ktoś może natknął się w Polsce na ten owoc? Wiem, że można w necie kupić jakieś pastylki i sadzonki ale nie mam zaufania do, poza tym interesuje mnie świeży owoc lub przetwory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Synsepal słodki 09.06.09, 16:04 W zyciu nie slyszalam o czyms takim, ale w angielskiej Wiki napisali, ze tabletki sa zrobione ze skompresowanych liofilizowanych owocow (podobnie jak granulat). Przetworow nie ma, bo gotowanie niszczy wlasciwosci miraculiny. A swieze owoce nie nadaja sie do transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M. Re: Synsepal słodki IP: *.icpnet.pl 09.06.09, 16:12 Czytałam o tabletkach ale to chyba trochę tak jak zamiast truskawek miałabym jeść truskawkowe mentosy. ;) Dzięki za informację o transporcie, nie doczytałam jej wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Synsepal słodki 09.06.09, 16:27 Chyba jednak nie. Jak napisalam - kompletnie nic na ten temat nie wiem, ale skoro owoce sa liofilizowane, to raczej nie chodzi o wymiane swiezych owocow na mentosy ale swiezych na suszone. Czyli zamiast winogron wcinac rodzynki albo zamiast moreli z drzewa - suszone. W Wiki pisza, ze sprasowane jagody sa doskonale w tych dropsach widoczne. I chyba nie o smak chodzi ale o wlasciwosci miraculiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M. Re: Synsepal słodki IP: *.icpnet.pl 09.06.09, 16:52 Ciekawość dotyczy smaku świeżego owocu oprócz właściwości. Rodzynkom jednak daleko do smaku winogron. ;) Ale widocznie muszę wyjechać by się dowiedzieć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: Synsepal słodki 09.06.09, 18:04 Ostatnio wlasnie cos czytalam. Czy to nie jest ten owoc po zjedzeniu, ktorego wszystko smakuje inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
desmond108 Re: Synsepal słodki 09.06.09, 18:26 Najwyrażniej smak synsepalu nie ma większego znaczenia a gdy o tym pomyśleć to jest on niemożliwy do odczucia. Synsepal zmienia smak innych produktów spożywczych a więc także i swój własny :) taki owoc czy pastylki z niego to nieoceniona pomoc dla cukrzykow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syns_m2 Re: Synsepal słodki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.09, 21:30 Witam, już nie długo u mnie świeże owoce tej rośliny, prosto z mojej naturalnej hodowli. Dam Wam znać Odpowiedz Link Zgłoś