Gość: gwiazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 16:18 co o tej herbacie myslcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Celina Re: PU-ERH IP: *.ghnet.pl 21.12.03, 22:39 Fantastyczna! Pije od ok. pol roku. Ale znam ludzi ktorych odrzuca :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: PU-ERH 22.12.03, 08:04 Bardzo dobra, polecam, piję różne gatunki, firmy BIO-ACTIVE, najbardziej mi smakuje Nirvana i Bombilla - to akurat mieszanka herbaty czerwonej z zieloną, bardzo smaczna. Właściwie to jeszcze nie trafiłam na taką, która by mi nie smakowała - tej firmy, bo inne kupiłam raz czy dwa i były wstrętne. Pozdrawiam MS Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: PU-ERH 22.12.03, 08:52 Zasadniczo nie lubię, ale piję od jakiegoś czasu. Tylko że dla mnie strawna jest tylko aromatyzowana i tylko z tych kupowanych na wagę. Najchętniej piję żurawinową, grapefruitowo-pomarańczową i cytrynowo-różaną. Kiedyś kupiłam sobie niearomatyzowaną, ale nie miałam odwagi jej pić - dodawałam po trochę do aromatyzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:51 Dziewczyny dziekuje za odpowiedzi! A powiedzcie schudlyscie troszkeee ?? Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: PU-ERH 22.12.03, 10:10 Chyba nie, ale jak to piję, to mi się woda w organizmie tak nie zatrzymuje. A tak normalnie to mi się to zdarza dość często. I mam lepszą przemianę materii. A jak się kocha słodycze tak jak ja, to raczej trudno schudnąć przy pomocy jakiejkolweik herbarki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: PU-ERH 22.12.03, 12:10 Gość portalu: gwiazdka napisał(a): > Dziewczyny dziekuje za odpowiedzi! > > A powiedzcie schudlyscie troszkeee ?? Ja schudlam pare kilo, ale trudno powiedziec czy od picia tej herbatki, pije ja czesto, wlasciwie przestalam uzywac innych, ale czy to wplywa na wage to nie wiem, na pewno jest lepsza przemiana materii. Pozdrawiam MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: PU-ERH IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 17:17 Nie jestem "dziewczyną", ale piję ją od jakiegoś miesiąca. Wydaje mi się, że apetyt mi ię obniżył, ale na funty, (przepraszam, kilogramy) to się jeszcze nie przelicza. UWAGA: Pu-Erh jest jak wino: czym starsza, tym lepsza i droższa - i to dużo. 50letnie sprzedają po przeszło $200 za funt. A te owocowe to już nie to, namiastki. Lepiej pić owocowe i zielarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: PU-ERH 29.12.03, 09:47 Ostatnio Herbapol wyuscil aromatyzowane (mietowa, cytrynowa, brzoskwiniowa), do tej pory pilam te z Astry (jakos tylko do tej mialam zaufanie) i Bio-Activu. Nie wiem czy sie chudnie - mnie sie udaje utrzymywac wage, ale nie jestem pewna czy zawdzieczam to piciu herbaty, czy trzymaniu zelaznej diety Pozdrawiam noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooncake Re: PU-ERH IP: *.netvigator.com 30.12.03, 08:18 Pu-erh obniza cholesterol we krwi, wymywa toksyny i pomaga w trawieniu ... i tyle (w/g chinskich lekarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Re: PU-ERH IP: *.ennet.pl 11.03.14, 12:52 Od tej herbaty się nie chudnie :-). Ona pomaga spalić tłuszcz ale...trzeba trochę ćwiczyć :-) Od siedzenia w fotelu i picia nawet hektolitrów pu-erh nie schudniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: PU-ERH 12.03.14, 12:11 > paskudna w smaku rzecz gustu i kwestia przyzwyczajenia pijam od lat, dla mnie paskudna nie jest pijam zarówno smakowe, jak i tę w kostkach (sprasowane listki) bez dodatku smakowo-zapachowego na żołądek nie narzekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
minor_swing Re: PU-ERH 12.03.14, 12:25 ja też bardzo lubię ten bagienno - błotny posmak :) Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: PU-ERH 12.03.14, 14:03 Moje pierwsze doznanie po tej herbacie było okropne. Ten zapach właśnie bagienno-błotny był okropny. Herbatę odstawiłam i wróciłam do niej po paru tygodniach i już było trochę lepiej, co następne parzenia smak był o niebo lepszy. Dziś ta herbata jest u mnie w ciągłym użyciu na równi z herbatą zieloną. Bardzo dobra jest z rumem oraz konfiturą z imbiru. Odpowiedz Link Zgłoś