ewa9717 06.09.09, 07:36 Może ktoś ma sprawdzony na nią przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieskorzanka Re: Domowa wegeta 06.09.09, 09:56 Po co przepis? Po prostu suszymy marchew, pietruszkę, seler, por, nać pietruszki, selera. Po dobrym wysuszeniu (na przysłowiowy pieprz) rozdrabniamy ( mozna w blenderze ) Można dodać liscie lubczyku, czosnek granulowany, kurkumę (dla koloru), suszoną cebulę, lub zioła jakie kto se wymarzy. Mieszamy z solą w proporcji dowolnej. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Domowa wegeta 06.09.09, 10:43 A jak potraktuję susz elektryczną maszynką do mięsa, będzie OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościa Re: Domowa wegeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 10:57 można,ale masz od razu noże do ostrzenia. Mimo wszystko w suszu jarzynowym znajdują się odrobiny piasku i tępia noże błyskawicznie Juz pisałam,że najlepiej kupic najtańszy blender z wymiennymi ostrzami. Jedne tepisz,drugie ostrzysz. Ja w ten sposób używam blendera ( malaksera) rosyjskiego juz kilkanaście lat.Do ziół,warzyw suszonych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Domowa wegeta 06.09.09, 11:52 A! I to jest myśl! Czyli mogę wykorzystać stary malakser? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Domowa wegeta 06.09.09, 15:16 Ja używam starej maszynki do mięsa, takiej ręcznej na korbkę. Nie wiem, czy robiąc to malakserem nie rozbijesz za bardzo warzyw. Musisz to robić umiejętnie, żeby wegeta nie miała konsystencji mąki. Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Domowa wegeta 06.09.09, 16:11 ja używam elektrycznego młynka do kawy - takiego, co to pojemnik mielący ciśnie się w dół, po kilku razach mielenia, dochodzi się do wyczucia i nie ma szans, aby domowa vegeta wyszła jak mąka. Pozdrawiam Dorota ---------- Takie tam.. Odpowiedz Link Zgłoś