Gość: Anka IP: *.aster.pl 07.09.09, 11:51 Czy można go zamrozić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 12:07 tylko ziemniaki mogą się rozpaćkać, o ile trafisz na felerna odmianę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 12:18 nie ma nic lepszego jak swiezy, gotuje ok 20min. cos takiego zamrazac, wymyslicie jeszcze cos innego, Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 12:28 No ja to jednak nie umiem ugotować krupniku od podstaw w 20 minut... Chyba, ze w jakimś super-hiper szybkowarze:) (mam na myśli klasyczny krupnik polski, na wywarze mięsno-grzybowym) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 14:23 momas napisała: > No ja to jednak nie umiem ugotować krupniku od podstaw w 20 minut... > Chyba, ze w jakimś super-hiper szybkowarze:) > (mam na myśli klasyczny krupnik polski, na wywarze mięsno- grzybowym) > robie wtedy kiedy mam rosol, marchewka,cebula,por,ziemniaki pokrojone w mala kostke, podsmazam dodaje rosol(jak nie mam to kostke) dodaje kropki duze(bo te tylko lubie)i mielone suszone grzyby, zagotowuje i na lekim cieple same pecznieja, Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 16:43 Możesz mi powiedzeć, co to za kropki duże dodajesz do krupniku. Nie znam czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 16:47 chyba chodziło o krupki.... u/ó... (no nie wszyscy uzywaja klawiatur z polskimi znakami...) co niezmienia faktu, ze to są krupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krupnik mrożenie IP: *.chello.pl 07.09.09, 18:04 Do wyrazu krupy, lub krupki, to chyba nie jest potrzebna polska klawiatura. Coś się najwyraźniej kobiecie "pomytlało". Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Krupnik mrożenie 07.09.09, 14:04 Spokojnie możesz mrozić, ale moim zdaniem bez ziemniaków. Wszystkie ziemniaki zamrożone z czymkolwiek są potem fatalne w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś