Gość: patrz i podziwaj Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 10:08 Housing: It'll get worse By Les Christie, CNNMoney.com staff writer Jun 12th, 2008 Hard hit cities like Sacramento, Phoenix and Las Vegas are set for more steep losses. Some real estate experts are bracing for price drops of as much as 50%. NEW YORK (CNNMoney.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popatrz i pomysl Re: Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 14:30 duze europejskie miasto na zachodzie. Przeczytane dzis 47.900,00 EUR 3-pokojowe mieszkanie w bloku 62,43 m tj. po ok. 770 euro za metr, tj za ok. 2600 pln. pytam sie gdzie ja zyje i dlaczego ta kara, ze tu zyje (mam na mysli w europie wschodniej) za co ten polski "rabat"? za biesiady i seriale w telewizji publicznej i prywatnej? Odpowiedz Link Zgłoś
kupaczewski Strzeżcie się, deweloperzy 15.06.08, 16:08 Powiem jak to wygląda z perspektywy Anglii. Może kilak słów na mój temat aby uniknąć idiotycznych komentarzy: nie pracuje na zmywaku, nie czyszczę kibli, pracuje w sporej firmie na stanowisku biurowym, wykształcenie ekonomiczne; nie są to ogromne pieniądze ale wystarczają na normalne życie, wynajmowanie mieszkania, utrzymanie niepracującej żony i dziecka (w planie następne). Ceny w Anglii są przewartościowane około 35% min wedle ekspertów, spadają 6 miesiąc z rzędu, średnia nieruchomość traci 130 L dzienie na wartości, akcja kredytowa mocno ograniczona, wczoraj czytałem że realnie minimalny wkład własny wymagany przy kupnie nieruchomości to 17% min. - rok temu dawali nawet 130% procent kredytu. To oznacza że większość zadłużonych anglików nie jest obecnie wstanie kupić nieruchomości. Ostatnio dostałem pismo z LLoydsa że o po końcu umowy na kartę kredytową - 10.08 zmieniają umowę w ten sposób że o ilę nie spłacę całej karty na koniec każdego mięsiąca to mam oprócz odsetek płacić 15L - nawet za brak 1 p na koncie. Mnie to wisi, ale jak ktoś ma 4 karty obciążone to już jest 60 L na miesiąc. Koleżanka z pracy skarżyła się że bank nie chce rozmawiać o oprocentowaniu jej kredytu, zmienia jej ze stałego na zmienne, inne banki nie chcą z nią rozmawiać też, mimo że płaci regularnie. Sklepy tupu Curries, Homebase zaczynają się skarżyć na spadek obrotów. Czyli realnie recesja, mimo że wszyscy unikają jak ognia tego słowa. W Irlandii podobnie. A teraz zagadka, jak Ci inwestycyjni inwestorzy z WB mają takie kłopoty to gdzie będą zamykać pozycje chcąc ratować interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prestige Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.centertel.pl 30.01.09, 22:57 Co za bzdury. Prawda jest zupełnie inna. Zapraszam do Piaseczna na Osiedle Róż, gdzie ponad 200 osób jest szantażowanych przez dewelopera o nazwie Prestige, czy Osiedle Róż Prestige PM. Ludzie podpisali umowy, zapłacili pieniądze a teraz deweloper mówi jak nie zapłacicie extra dodatkowo to zapomnijcie o aktach. To szantaż i wyłudzenie w biały dzień. Mam wrażenie, że w Polsce tylko bandyta ma prawa. Prawda jest taka, że ktoś powinien zrobić porządek z tymi pseudo deweloperami, którym nie wystarcza 100% marży, muszą jeszcze zebrać haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
umbro2021 Re: Strzeżcie się, deweloperzy 05.01.21, 15:42 W 2020 roku proceder wyłudzania przez Prestige trwa w oparciu o ten sam mechanizm w najlepsze. „Nie dopłacisz - nie ma aktu notarialnego przenoszącego własność”. Dopłaty mają sięgać setek tysięcy PLN per nieruchomość. Takie przypadki zdecydowanie nie tyle wymagają potępienia co interwencji stosownych organów państwowych. Co do zasady nie istnieje w Prestige obsługa Klienta w trakcie trwania budowy. Zamiast obsługi można odczuć butę i arogancję, która finalnie przechodzi w próby wyłudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś