Dodaj do ulubionych

Strzeżcie się, deweloperzy

• Gość: patrz i podziwaj Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 10:08
      Housing: It'll get worse
      By Les Christie, CNNMoney.com staff writer
      Jun 12th, 2008
      Hard hit cities like Sacramento, Phoenix and Las Vegas are set for
      more steep losses. Some real estate experts are bracing for price
      drops of as much as 50%.
      NEW YORK (CNNMoney.com)
    • Gość: popatrz i pomysl Re: Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 14:30
      duze europejskie miasto na zachodzie.
      Przeczytane dzis

47.900,00 EUR

3-pokojowe mieszkanie w bloku 62,43 m

tj. po ok. 770 euro za metr, tj za ok. 2600 pln. pytam sie gdzie ja
      zyje i dlaczego ta kara, ze tu zyje (mam na mysli w europie
      wschodniej)

za co ten polski "rabat"? za biesiady i seriale w telewizji
      publicznej i prywatnej?

• kupaczewski Strzeżcie się, deweloperzy 15.06.08, 16:08
      Powiem jak to wygląda z perspektywy Anglii.
      Może kilak słów na mój temat aby uniknąć idiotycznych komentarzy: nie pracuje na
      zmywaku, nie czyszczę kibli, pracuje w sporej firmie na stanowisku biurowym,
      wykształcenie ekonomiczne; nie są to ogromne pieniądze ale wystarczają na
      normalne życie, wynajmowanie mieszkania, utrzymanie niepracującej żony i dziecka
      (w planie następne). Ceny w Anglii są przewartościowane około 35% min wedle
      ekspertów, spadają 6 miesiąc z rzędu, średnia nieruchomość traci 130 L dzienie
      na wartości, akcja kredytowa mocno ograniczona, wczoraj czytałem że realnie
      minimalny wkład własny wymagany przy kupnie nieruchomości to 17% min. - rok temu
      dawali nawet 130% procent kredytu. To oznacza że większość zadłużonych anglików
      nie jest obecnie wstanie kupić nieruchomości. Ostatnio dostałem pismo z LLoydsa
      że o po końcu umowy na kartę kredytową - 10.08 zmieniają umowę w ten sposób że o
      ilę nie spłacę całej karty na koniec każdego mięsiąca to mam oprócz odsetek
      płacić 15L - nawet za brak 1 p na koncie. Mnie to wisi, ale jak ktoś ma 4 karty
      obciążone to już jest 60 L na miesiąc. Koleżanka z pracy skarżyła się że bank
      nie chce rozmawiać o oprocentowaniu jej kredytu, zmienia jej ze stałego na
      zmienne, inne banki nie chcą z nią rozmawiać też, mimo że płaci regularnie.
      Sklepy tupu Curries, Homebase zaczynają się skarżyć na spadek obrotów. Czyli
      realnie recesja, mimo że wszyscy unikają jak ognia tego słowa. W Irlandii
      podobnie. A teraz zagadka, jak Ci inwestycyjni inwestorzy z WB mają takie
      kłopoty to gdzie będą zamykać pozycje chcąc ratować interesy?
    • Gość: Prestige Strzeżcie się, deweloperzy IP: *.centertel.pl 30.01.09, 22:57
      Co za bzdury. Prawda jest zupełnie inna. Zapraszam do Piaseczna na Osiedle
      Róż, gdzie ponad 200 osób jest szantażowanych przez dewelopera o nazwie
      Prestige, czy Osiedle Róż Prestige PM. Ludzie podpisali umowy, zapłacili
      pieniądze a teraz deweloper mówi jak nie zapłacicie extra dodatkowo to
      zapomnijcie o aktach. To szantaż i wyłudzenie w biały dzień. Mam wrażenie, że
      w Polsce tylko bandyta ma prawa. Prawda jest taka, że ktoś powinien zrobić
      porządek z tymi pseudo deweloperami, którym nie wystarcza 100% marży, muszą
      jeszcze zebrać haracz.
      • umbro2021 Re: Strzeżcie się, deweloperzy 05.01.21, 15:42
        W 2020 roku proceder wyłudzania przez Prestige trwa w oparciu o ten sam mechanizm w najlepsze. „Nie dopłacisz - nie ma aktu notarialnego przenoszącego własność”. Dopłaty mają sięgać setek tysięcy PLN per nieruchomość. Takie przypadki zdecydowanie nie tyle wymagają potępienia co interwencji stosownych organów państwowych. Co do zasady nie istnieje w Prestige obsługa Klienta w trakcie trwania budowy. Zamiast obsługi można odczuć butę i arogancję, która finalnie przechodzi w próby wyłudzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka