bwv1004 09.01.04, 20:26 Na forum Muzyka nie sposób jej znaleźć. Ale jest: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10242 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: Muzyka klasyczna 09.01.04, 20:28 Dzięki za adres, zajrzę. Może się czegoś nauczę Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius zapraszamy uprzejmię 15.01.04, 11:50 jutro w Filharmonii Warszawskiej koncert, interesujący może nawet nie ze względu na wykonawców, ile repertuar. Oprócz cudownego koncertu potrójnego Beethovena będzie także jedna z moich ulubionych symfonii - pierwsza symfonia Gustava Mahlera. Oprócz tego, będzie można pooglądać sobie ydoriusa na żywo, o ile go ktoś rozpozna m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso do yduriusa tylko IP: 195.41.66.* 15.01.04, 12:02 Mam 2 pytania: 1. Co lub kto to jest 'ydorius na zywo' i dlaczego trudno to/go rozpoznac? (wiem, glupie pytanie ale mozna zadac, szczegolnie, ze podobno nie ma glupich pytan a sa jedynie glupie odpowiedzi). 2. Co lub kto to jest Plumtree's Potted Meat? Dobre to chociaz? pzdrw soso PS Mahlera kiedys mialem wszystkie symfonie w kartonowych oprawkach, ktore sie potwornie rozklejaly kiedy klej wysychal. Takie komunistyczne longplaye zabezpieczane przed wywozem na Zachod kiepska jakoscia kleju. Ale Symfonie niczego sobie, swietne deciaki. Chlop mial zaciecie do orkiestr detych, parad wojskowych i rautow. Ale razem jakos mu sie udawalo cos milego dla ucha sklecic. No i ta dynamika! Whow!! pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: do yduriusa tylko 15.01.04, 12:20 Że się wtrącę. Ydorius w ten sposób dajke nam do zrozumienia, że tez będzie na tym koncercie i jak komuś zależy, to może sobie go zobaczyć na żywo (w realu), a rozpoznać trudno, bo na forum raczej facjat nie widać. Tak se myslę. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: do yduriusa tylko 15.01.04, 12:23 No ja sobie pomyślałem (vide post poniżej), że może ydorius wykonuje Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: do yduriusa tylko 15.01.04, 12:25 niestety nie wykonuje ani na kotłach beethovenowskich, ani na mahlerowskich dęciakach Zamiłowanie do muzyki mam, ale bierne, nie czynne to co? ktoś się wybiera? )) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: do yduriusa tylko 15.01.04, 12:32 ad.1) to ja. trudno mnie rozpoznać, bo nie wyglądam jak nikt znany, tylko jak ydorius (trudno w to może uwierzyć, ale taka jest właśnie prawda ) ad.2) Nie wiem, szzerze wyznam. Wydaje mi się, ze to jakiś lokalny dubliński przysmak z pierwszej połowy lat 10 zeszłego wieku )) ja się do kompletu dopiero przymierzam. Pierwszą pierwszą miałem zdaje się na kasecie Taktu, wieki temu. Poza tym jakość była fatalna, ale i tak wpominam z łezką w oku . Potem był czas, kiedy przedawkowałem Mahlera i musieli mnie zamknąć w takim pokoiku od wewnątrz wyściełanym miękkimi poduszkami. Tłumaczyli, ze to żeby wyciszyć dźwięki, ale czemu zakłaali mi taką koszulę z długimi rękawami to do dziś nie wiem m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: do yduriusa tylko 16.01.04, 21:28 ydorius, jak wrócisz, podziel się wrażeniami - tu, albo może na MK Ja sobie wczoraj zrobilem sobie powtorke: potrojny Mutter/Zeltzer/Ma/Karajan i ostatnia czesc pierwszej pod Kubelikiem. Bylo wspaniale, ale zazdroszcze Ci zywych wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: zapraszamy uprzejmię 15.01.04, 12:05 Aaaaa, dlaczego nie mogę iść (( Może sobie w domu chociaż nastawię... ydorius, na czym będziesz grać? Czy może prowadzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś