Dodaj do ulubionych

SKAWINSKI znów atakuje...

IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 05.02.02, 15:32
Jakiś czas temu Skawinski i Chylinska na łamach trojmiejskiej GW skrytykowali
tamtejsze środowisko muzyczne. Tym razem Skawiński posunął się dalej... Oto
fragmenty jego wypowiedzi (wszystko przy okazji właśnie rozpoczętej akcji
promującej ONA poza granicami kraju):
- "W Polsce zdobyliśmy juz wszystko: Fryderyki, pierwsze miejsca, Paszporty,
nie paszporty... Polski rynek jest dla nas za ciasny, chcielibyśmy pokazać się
gdzie indziej."
- "Nie jesteś gorsi od Guano Apes czy Rammstein, które udało sie wylansować na
całym świecie. potrzebne byłyby odpowiednie pieniądze na promocję."
- "W polskim zaścianku najpopularnirjsze są pop polo i pseudo folk. Na świecie
słucha się ostrego rocka, np. Limp Bizkit czy Creed..."
i uwaga... - "Przy obecnych trendach globalizacyjnych i zanikaniu barier
ekonomicznych może uda nam się zaistnieć na obcych rynkach."
Czy chcecie mieć takiego reprezentanta za granicami? - czekam na opinie. Ja
jakoś panu Skawie i spólce nie życzę powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: moler Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.de.deuba.com 05.02.02, 16:11
      niech robią co chcą, powiewa mi to. Chylińskiej mi szkoda, bo to osoba niepełnosprawna
      intelektualnie, a całe ONA robi muzę, ktora do mnie absolutnie nie trafia. Jednak jeżeli chcą podbijać
      europę to powodzenia.
    • jasiek666 Re: SKAWINSKI znów atakuje... 05.02.02, 16:12
      Gość portalu: benicio napisał(a):

(wszystko przy okazji właśnie rozpoczętej akcji
      > promującej ONA poza granicami kraju):
      > - "W Polsce zdobyliśmy juz wszystko: Fryderyki, pierwsze miejsca, Paszporty,
      > nie paszporty... Polski rynek jest dla nas za ciasny, chcielibyśmy pokazać się
      > gdzie indziej."

hehehehe, życzę sukcesów.
      zimny kubeł wody wylany na łeb przyda się każdemu.
      może po "sukcesach" na zachodzie pan skawa i pani chylinska zdadzą sobie sprawę,
      iż koniunktura na ich muzyke to sztuczny wytwór krajowych koncernów płytowych,
      które z resztą same poprzyznawały im te fryderyki.
      pamiętam, jak to kiedyś zespół hey podbijał rynki zagraniczne, a teraz mają
      problemy z podbiciem nawet rynku krajowego.

> - "Nie jesteś gorsi od Guano Apes czy Rammstein,

....a taki edward van halen to przy mnie żałosny szarpidrut.
      buhahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!

"Przy obecnych trendach globalizacyjnych i zanikaniu barier
      > ekonomicznych może uda nam się zaistnieć na obcych rynkach."

proponuję podbój rynku byłego zsrr.

• szarykot Re: SKAWINSKI znów atakuje... 05.02.02, 19:10
        > proponuję podbój rynku byłego zsrr.

qrva a co? skoro ZSRR jest na wschodzie tzn że mają zjechane gusty? pomyśl co
        piszesz zanim napiszesz! tak się składa że w Rosji i Ukrainie na topie są zespoły
        grające DOBRĄ, AMBITNĄ i NIETUZINKOWĄ MUZĘ!!! nie odzywaj się jak nie wiesz tongue_out

• ignatz Re: SKAWINSKI znów atakuje... 05.02.02, 19:20
          To, ze graja dobra i nietuzinkowa muzyke nie znaczy wcale, ze musimy zsylac na
          nich Skawinskiego i mscic sie za komunizm Chylinska.
          • szarykot Re: SKAWINSKI znów atakuje... 05.02.02, 20:44
            nio dokładnie o to mi chodzi smile
        • Gość: teddy Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 62.233.138.* 05.02.02, 20:53
          szarykot napisał(a):

> > proponuję podbój rynku byłego zsrr.
          >
          > qrva a co? skoro ZSRR jest na wschodzie tzn że mają zjechane gusty? pomyśl co
          > piszesz zanim napiszesz! tak się składa że w Rosji i Ukrainie na topie są zespo
          > ły
          > grające DOBRĄ, AMBITNĄ i NIETUZINKOWĄ MUZĘ!!! nie odzywaj się jak nie wiesz tongue_out
          >
          >

Masz świętą rację, Szarykocie.Nie mamy (jako nacja) pojęcia o tym co się gra za
          wschodnią granicą.
          Obecnie gospodarka rosyjska przekracza o lata świetlne gospodarkę polską (więc z
          muzą może być tak samo) - Skawa zostałby tam potraktowany jak samochód Polonez.
          • Gość: teddy Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 62.233.138.* 05.02.02, 20:57
            Ze względu na startrekowski imedż większe szanse komercyjne na zachodzie miał
            by raczej zespół KOMBI. Już słyszę jak Skawa ryczy po zagranicznemu "Invasion
            of the death from Pluton" albo "I wish you sweet&nice life"...
        • jasiek666 Re: SKAWINSKI znów atakuje... 06.02.02, 11:01
          szarykot napisał(a):

> > proponuję podbój rynku byłego zsrr.
          >
          > qrva a co? skoro ZSRR jest na wschodzie tzn że mają zjechane gusty? pomyśl co
          > piszesz zanim napiszesz! tak się składa że w Rosji i Ukrainie na topie są zespo
          > ły
          > grające DOBRĄ, AMBITNĄ i NIETUZINKOWĄ MUZĘ!!! nie odzywaj się jak nie wiesz tongue_out
          >
          >

Biję się w piersi z powodu swojej bezgranicznej wręcz ignorancji na temat
          muzycznych gustów naszych przyjaciół ze wschodu, i obiecuję, że na ten temat
          wypowiadać się więcej nie będę, przyjmując jedocześnie do wiadomości podaną przez
          ciebie informację, iż za Bugiem słuchają tylko i wyłącznie dobrej i ambitnej
          muzyki.
          amen.
          p.s.
          zgodnie z twoimi sugestiami tym razem "pomyślałem co piszę zanim napiszę".
          wink)))))))
          • Gość: Crotalus Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 157.25.121.* 06.02.02, 12:15
            Kiedyś Skawiński wysłał swoje demo Black Sabbath, które szukało gitarzysty, ale
            mu podziękowali. Napisali, że jest świetny ale niestety nie dla nich. Tak, tak
            zadzwonimy do pana.
            • Gość: As Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.sejm.gov.pl 06.02.02, 12:42
              Skawiński nie mógł nic wysyłać do Black Sabbath, gdyż zespół ten nigdy nie
              poszukiwał gitarzysty. Jedynym gitarzystą w BS był, jest i będzie Tony Iommi.
              Chyba chodziło ci o zespół towarzyszący Ozzy'emu.
              • Gość: Crotalus Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 157.25.121.* 06.02.02, 12:54
                Gość portalu: As napisał(a):

> Skawiński nie mógł nic wysyłać do Black Sabbath, gdyż zespół ten nigdy nie
                > poszukiwał gitarzysty. Jedynym gitarzystą w BS był, jest i będzie Tony Iommi.
                > Chyba chodziło ci o zespół towarzyszący Ozzy'emu.

Mówił, że do Black Sabbath. Choć mnie to też zdziwiło.

• vulture SKAWA IRON MAN 13.07.02, 23:51
                  A ja pamiętam, jak list odmowny z firmy Ozzy'ego, napisany w grzecznym stylu
                  ("niestety, choć Twoja gra mi się podoba, znalazłem już gitarzystę...") obiegł
                  ówczesną polską prasę muzyczną i był nawet dumnie reprodukowany w jednym z
                  muzycznych periodyków z komentarzem, że oto SAM OZZY odpisał Skawińskiemu.
                  Żenada. To chyba było w czasach Skawalkera.
            • Gość: Kosa Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.acn.waw.pl 06.02.02, 12:57
              Po co ta nagonka? Ku pokrzepieniu serc?..Waszych czy zespołu?
              Niech próbują, co nie wolno? W ogóle to interesuje Was ich twórczość, czy
              ploteczki na ich temat? Moim zdaniem grają solidny metalowy rock, a Chylińska
              dziwna osobowość to prawda, ale śpiewa jak nikt inny w Polsce jest dobra,
              konkurencji brak Kasia Nosowska zmieniła zainteresowania i już nie śpiewa rocka.
              Czy im się uda ,oto jest pytanie?...raczej nie, ale wyśmiewanie ich, jest nie
              fair.
              Pozdrawiam.
              • Gość: jasiek Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.mofnet.gov.pl 06.02.02, 13:25
                a co to takiego ten "solidny metalowy rock" ????
                • Gość: Kosa Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.acn.waw.pl 06.02.02, 16:45
                  Gość portalu: jasiek napisał(a):

> a co to takiego ten "solidny metalowy rock" ????
                  Czy Wiesz gdzie leży Polska???!
                  Na tyle nas stać, możesz nie słuchać, tylko po co ich dołować?!
                  Pozdrawiam.
              • Gość: benicio Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 06.02.02, 17:06
                Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Czy im się uda ,oto jest pytanie?...raczej nie, ale wyśmiewanie ich, jest nie
                > fair.

Ja ich nie wyśmiewam, tylko wyrażam zażenowanie. Poza tym jak robią z siebie
                kretynów na łamach prasy, to niech się nie dziwią, że ludzie ich będą wyśmiewać.
                Ciekawe jak wysoko jeszcze mogą podnieść głowy - im wyżej, tym gorzej dla nich. A
                jeśli faktycznie im sie uda na Zachodzie, to będa mieli szyje długie jak żyrafy.
                Mam nadzieję, że jak już dla nich będzie za ciasno w Europie i USA, to wyjadą ze
                swoją muzyką do jakichś plemion afrykańskich i już stamtąd nie wrócą.

• Gość: modlishka Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.ask.net.pl 16.07.02, 18:11
                  Zdobędą uznanie w Europie czy tobie się to będzie podobało czy też nie. Są
                  najlepsi w naszym kraju i w końcu ktoś z zachodu zdołał to zauważyć.
                  Twierdzisz, że robią z siebie kretynów... chciałbyś żeby zaklimatyzowali się u
                  plemion afrykańskich. Napiszę Ci tylko tyle: gdzie by nie zagrali nic nie
                  stanie na przeszkodzie w skumaniu prawdziwego czadu. Ani narodowość ani
                  język... prawdziwy muzyczny klimat po prostu się czuje. Ale ty nie wiesz co to
                  znaczy...
                  • Gość: Sasza Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 18.07.02, 02:50
                    Gość portalu: modlishka napisał(a):

> Zdobędą uznanie w Europie czy tobie się to będzie podobało czy też nie. Są
                    > najlepsi w naszym kraju i w końcu ktoś z zachodu zdołał to zauważyć.
                    > Twierdzisz, że robią z siebie kretynów... chciałbyś żeby zaklimatyzowali się
                    u
                    > plemion afrykańskich. Napiszę Ci tylko tyle: gdzie by nie zagrali nic nie
                    > stanie na przeszkodzie w skumaniu prawdziwego czadu. Ani narodowość ani
                    > język... prawdziwy muzyczny klimat po prostu się czuje. Ale ty nie wiesz co
                    to
                    > znaczy...

A co to znaczy?
                    • Gość: modlishka Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.veranet.pl / *.ask.net.pl 18.07.02, 13:22
                      Żeby przeżyć ten czad, trzeba znalezdz sobie kapelę, którą będzie się kochać
                      całym swoim serduchem.
                      O ile nie masz takiego zespołu, życzę ci abyś w końcu go znalazł i oddał się
                      jego muzie.
    • adamoose Re: SKAWINSKI znów atakuje... 06.02.02, 17:17
      Z czym do ludzi...

Ażeby myśleć o karierze zagranicznej trzeba robić coś oryginalnego, a na to
      grupy O.N.A. nie stać. Po co robić kolejną kopię wspomnianych wyżej Rammsteina
      czy Guano Apes ?

• Gość: Bartek Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 06.02.02, 18:39
        adamoose napisał(a):

> Z czym do ludzi...
        >
        > Ażeby myśleć o karierze zagranicznej trzeba robić coś oryginalnego, a na to
        > grupy O.N.A. nie stać. Po co robić kolejną kopię wspomnianych wyżej Rammsteina
        > czy Guano Apes ?

Chciałem napisać to samo co Ty tylko mnie ubiegłeś smile
        Po ostatnich wypowiedziach Chylińskiej i Skawińskiego widać, że ONA zaczyna
        odbijać palma. Sorry ale jeśli ten zespół traktuje fryderyka jako osiągnięcie, to
        wygląda na to, iż nie tworzą oni dla sztuki tylko dla takich kiłowych wyróżnień.
        Polski szołbiznes wymyślił sobie odpowiednika grammy, a o doborze laureatów
        decudują jak zwykle układy i wzajemne animozje. Skawiński jest starym wyjadaczem
        i doskonale wie kogo połechtać.
        Żeby jakiś "nasz" zespoł mógł zaistnieć za granicą musi mieć w sobie to coś np.
        osobowość wokalistki. Niestety ONa jest wierną kopią kapel w stylu przytoczonych
        tu Guano Apes - a takich kopii na zachodzie jest na pęczki. Do tego żenująca
        charakteryzacja a la Manson w teledysku do Niekochanaj. I co, oni mają zamiar
        przy pomocy takiego triku powalić zachód na kolana? smile)
        Żeby było jasne - Chylińska wg mnie dysponuje znakomitym głosem - tylko Kora ma
        większy rokowy power wokalny. I jest to jedyny atut Chylińskiej bo reszta... cóż
        nie można mieć wszystkiego - co poszło w struny głosowe, to zabrakło na
        inteligencję. A wiadomo, że samym głosem nic się nie zdziała.

>

• Gość: Ludzik Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 21:03
          Pan skawa jest niezlym gitarzysta, niestety proznym jak beczka do lezakowania
          wina. Takim go widze jeszcze z czasow kombi
        • Gość: Katka Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 13.07.02, 23:43
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Żeby było jasne - Chylińska wg mnie dysponuje znakomitym głosem - tylko Kora
          ma
          >
          > większy rokowy power wokalny. I jest to jedyny atut Chylińskiej bo reszta...

> ż
          > nie można mieć wszystkiego - co poszło w struny głosowe, to zabrakło na
          > inteligencję. A wiadomo, że samym głosem nic się nie zdziała

KOLES-JAK SIE NIE ZNASZ TO SIE NIE WYPOWIADAJ!!! JAK MOZESZ OCENIAC AGI
          INTELIGENCJE SKORO NIGDY Z NIA NIE ROZMAWIALES??? ONA JEST CHOLERNIE
          INTELIGENTNA OSOBA!!! CO DO JEJ WALOROW GLOSOW-POPIERAM! MA NIESAMOWITY,
          POWER'OWY GLOS-KRÓLOWA WOKALU!!!
          • vulture Re: SKAWINSKI znów atakuje... 14.07.02, 00:44
            Gość portalu: Katka napisał(a):

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
            >
            >
            >
            > > Żeby było jasne - Chylińska wg mnie dysponuje znakomitym głosem - tylko Ko
            > ra
            > ma
            > >
            > > większy rokowy power wokalny. I jest to jedyny atut Chylińskiej bo reszta.
            > ..
            > có
            > > ż
            > > nie można mieć wszystkiego - co poszło w struny głosowe, to zabrakło na
            > > inteligencję. A wiadomo, że samym głosem nic się nie zdziała
            >
            > KOLES-JAK SIE NIE ZNASZ TO SIE NIE WYPOWIADAJ!!! JAK MOZESZ OCENIAC AGI
            > INTELIGENCJE SKORO NIGDY Z NIA NIE ROZMAWIALES??? ONA JEST CHOLERNIE
            > INTELIGENTNA OSOBA!!! CO DO JEJ WALOROW GLOSOW-POPIERAM! MA NIESAMOWITY,
            > POWER'OWY GLOS-KRÓLOWA WOKALU!!!

A cesarzowa to Villas. Powinny nagrać duet.
    • Gość: Paxon Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 212.160.183.* 08.02.02, 20:21
      Cholera zamista trzymac kciuki tp gdy ktos pokaze odrobine ambicji to od razu
      sprowadza sie go do parteru. To chyba nie o to chodzi... mam nadzieje ze im sie
      uda choc w sumie jestem realista hehe.
      • Gość: teddy Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: 62.233.138.* 08.02.02, 23:44
        Gość portalu: Paxon napisał(a):

> Cholera zamista trzymac kciuki tp gdy ktos pokaze odrobine ambicji to od razu
        > sprowadza sie go do parteru. To chyba nie o to chodzi... mam nadzieje ze im sie
        >
        > uda choc w sumie jestem realista hehe.

Trzymam kciuki za Waldka Tkaczyka, żeby znowu nie zaczął klangować jak w KOMBI.
        • Gość: Sasza Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.02.02, 18:52
          Skawiński jest dla mnie przykładem, jak gitarzyści którzy mają tzw. technikę i
          potrafią zagrać jedną rzecz na wiele sposobów, używając przy tym sztuczek
          magicznych typu "między końcówą 2 zwrotki a początkiem refrenu zagram solo
          składające się z 38 i pół dźwięku, przy czym ostatnie pół dźwięku będzie
          pierwszą połową pierwszego dźwięku w pierwszym takcie drugiego refrenu", ale
          nic z tego moim zdaniem nie wynika. Chcą podbijać Zachód? Ich sprawa. Ale gdyby
          byli samokrytyczni zorientowaliby się, że takiej muzyki na Zachodzie jest pełno
          i do wyrzygania. Porównania do Limp Bizkit, Creed... Polska wiocha lubi wiochę
          amerykańską. Ciekawi mnie, czy imitatorzy Kornów, Limp Bizkitów, Marylin
          Mansonów i innych gówien znają Bogdana Raczyńskiego.
          A to udawanie wielkiego natchnienia, smutku i goryczy Chylińskiej zalatuje
          stary bamboszem zapiekanym w asfalcie.
    • Gość: krawczyk inwazja z plutona... IP: *.alfanett.no 14.07.02, 00:40
      wziela na cel banknoty zielone...

wszyscy do schronow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Ćma Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 23:56
      ...............................<osłabiacie mnie ludzie>.........................
      • vulture pytanie 15.07.02, 01:32
        A może by tak reaktywować Kombi? smile))
        • piki1 Re: pytanie 17.07.02, 14:59
          vulture napisał:

> A może by tak reaktywować Kombi? smile))
          chętnie, tylko że Skawa wyżej sra niż dupę ma, a Łosiu zagrzebał sie całkiem w
          swojej firmie akustycznej. Ich wspólne granie jest dla mnie prawie tak
          prawdopodobne jak Floydów z Watersem.
    • Gość: modlishka Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.veranet.pl / *.ask.net.pl 18.07.02, 14:03
      KAŻDY COŚ KOCHA I MU Z TYM DOBRZE. TAK WŁAŚNIE POWINNO BYĆ, TAK WŁAŚNIE RODZI
      SIĘ TOLERANCJA!!!
      • Gość: Lukasz Re: SKAWINSKI znów atakuje... IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 05.09.02, 16:43
        Kombi mi brakuje, a ONA zupelnie nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka