Dodaj do ulubionych

Talenty, których nie łapię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 17:56
Zdecydowanie zgadzam się z autorką- jak zachwyca, jak nie zachwyca? Nie rozumiem tych zachwytów jurorów nad możliwościami wokalnymi kolejnych uczestników Mam talent. Chyba nikt z nich nie oglądał brytyjskiego X Factora- tam to dopiero pojawiają się prawdziwe talenty. Poza tym nie rozumiem, dlaczego ludzie, którzy nie znają dobrze angielskiego i nie mają jakiegokolwiek akcentu, usiłują śpiewać w tym języku- efekt jest straszny, czego przykładem jest właśnie ten Majewski. Już ubiegłoroczna "Fabryka gwiazd" dowiodła tego, że Polacy raczej nie umieją śpiewać, a kandydatów na następców Górniak brak.
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Talenty, których nie łapię IP: 89.72.34.* 09.10.09, 17:59
      Ania daje rade, choc wielkim fanem amy nie jestem. Reszta jest zenujaca.
    • Gość: dea Re: Talenty, których nie łapię IP: *.mlawa.vectranet.pl 09.10.09, 18:06
      Zgadzam się absolutnie! nikt mnie w tym programie nie powala na kolana! a dziewczyna nie dosć że próbuje śpiewać głosem amy to i nawet próbuje się zachowywać jak ona, robiac miny czy nawet łapiąc się pod bok! szczególnego talentu tu nie widzę!
    • Gość: luneta Re: Talenty, których nie łapię IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 20:19
      ciężko właściwie się tu spierać, bo wiadomo, że to zawsze subiektywne podejście, natomiast przez taki stosunek do sprawy mamy w polsce tak słabo rozpromowanych muzyków, zespoły, etc. nie bez powodu foremniak paulinie lendzie w bodajże półfinale powiedziała "jedź za granicę i się ratuj".
      wg mnie majewski, no może nie zachwyca, ale coś w sobie ma: jego głos jest charakterystyczny i ciekawy. mocnych głosów kilka jest i to dobrze, ale są mocne, czyste, i tyle, a jego głos ma to "coś"
    • Gość: aq Re: Talenty, których nie łapię IP: *.vlan347.dengo.lubman.net.pl 09.10.09, 21:34
      co do majewskiego- a czy britney zachwyca śpiewem? to działa na tej samej zasadzie
    • Gość: andrzej Re: Talenty, których nie łapię IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.10.09, 21:57
      Przestańcie wreszcie najeżdżać na Foremniak. Wszędzie słyszę, że pełni rolę bufora w jury... że jest kontrastem dla Chylińskiej i Wojewódzkiego. Tylko że ci co tak mówią, chyba w ogóle nie oglądają tego programu. To właśnie Foremniak jest najsurowsza w jury i najczęściej jest na NIE.
    • iga.burniewicz Re: Talenty, których nie łapię 09.10.09, 22:11
      @andrzej - jeżeli uwaga o Foremniak jest do mnie, to chciałabym zapewnić, że nie najeżdżam na nią, po prostu w tym nagraniu widać już, jaką opinię ma o wokalistce ("niesamowita jest"), dlatego napisałam, że łatwo się domyślić, jaki będzie jej komentarz smile
    • Gość: kademiusz Re: Talenty, których nie łapię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 22:53
      NELLY FURTADO JUTRO UDZIELI WYWIADU W DZIEN DOBRY TVN!!!!!!!
    • Gość: Waldi Re: Talenty, których nie łapię IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.10.09, 06:46
      Zobaczcie Pędzącego Jeża a nikt nie powie na 100% ze to nie Cugowski
      www.youtube.com/watch?v=iOEyvvlcP1s
    • Gość: makaron Re: Talenty, których nie łapię IP: 89.231.222.* 10.10.09, 09:07
      Zauważcie, jakie mądre miny robiła Foremniak, gdy "śpiewał" najarany jajcarz Burenjargal.
    • Gość: Kee Re: Talenty, których nie łapię IP: *.toya.net.pl 10.10.09, 11:50
      Zero emocji w śpiewie tej ostatniej pani. Taka nijaka, jak rozdeptana kupa.

Pozostała dwójka też mnie nie zachwyca. Przykro, ale żadne z nich nie wygra tego programu na szczęście.

Mój faworyt to chłopak z pierwszego odcinka grający na akordeonie.
    • Gość: Matt Re: Talenty, których nie łapię IP: *.gemini.net.pl 10.10.09, 22:02
      Ania strasznie naśladuje, zero wkładu własnego .
    • lefebvre Re: Talenty, których nie łapię 11.10.09, 10:55
      Mongoła chyba jednak nie powinno się stawiać w jednym szeregu z resztą wokalistów. Raz, że to zupełnie co innego. Dwa, że występ chyba nawet w zamierzeniu samego Mongoła nie miał być na 100% poważny. Takie odniosłem wrażenie.
      Dlatego wolałbym, żebyś napisała coś np. o braciach Legun.

Co do Teliczan, to dałbym jej szansę pokazania się w drugim etapie (zresztą, pewnie ją zakwalifikują). Jedna piosenka to za mało, żeby stwierdzić, że nie potrafi zaśpiewać po swojemu. Jest natomiast chyba lepsza od Madoxa, który niedostatki wokalne nadrabia "egzotyką" wizerunku.
    • iga.burniewicz Re: Talenty, których nie łapię 11.10.09, 12:03
      @lefebvre - też początkowo odniosłam wrażenie, że Mongoł mógł być żartem, ale reakcje jury mnie zmyliły zupełnie - pomijając opinię o tym, że Darek jest pozytywny, potraktowali oni jego występ zupełnie poważnie smile Natomiast o braciach Legun nie napisałam z prostego powodu - jako osoba, która uczyła się śpiewu klasycznego, bardzo cenię dobry warsztat wokalny i to, że dostali oni 3xtak, mnie w ogóle nie zdziwiło. Czy to talent, czy tylko wynik ćwiczeń? To odrębna kwestia i nie dotyczyłaby tylko braci Legun, ale także wielu innych uczestników.

Teliczan też chciałabym posłuchać, bo jestem ciekawa, czy ma jakiś WŁASNY głos. Wyczytałam sobie w internecie, że jakimś konkursie zaśpiewała "You Know I'm No Good" Winehouse i "Hometown Glory" Adele, więc będę zaskoczona jeżeli zaprezentuje w kolejnym etapie siebie, a nie znowu Winehouse...
    • Gość: Gość Re: Talenty, których nie łapię IP: *.toya.net.pl 12.10.09, 09:52
      www.dupazasma.pl czyż nie ciekawa ta strona?
    • Gość: KAR Re: Talenty, których nie łapię IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 12.10.09, 13:04
      Przecież nie o talent tu chodzi. Gwiadą jest Jury. A reszta? Wcisnąć kit, okazuje się, nie jest trudno. Popatrzcie na Taniec z gwiazdami. W tym samym czasie polskie pary załapały się do ścisłego światowego czuba w tańcach latynoamerykańskich. O tym ani mru - mru, bo prawda jest naga i trwać musi lans dyszących na parkiecie "gwiazd" i jurorów w pełni.
    • Gość: om Re: Talenty, których nie łapię IP: *.fdk.abpl.pl 12.10.09, 13:15
      mi akurat występy wymienionych osób się podobały. głównie dlatego że to pozytywni, fajni ludzie a ich występy były po prostu ciekawe. A czy to są wielkie talenty? To już inna sprawa. Czasami ważniejsze jest to co ma się do powiedzenia i zaoferowania (kompozycje, teksty, wizerunek, przesłanie) niż tylko czystość śpiewu. Ale nie wiem czy w ich przypadku można mówić o czymś takim... Być może za ileś tam lat ktoś będzie miał coś do powiedzenia, na razie odtwarzają czyjeś piosenki...
      A program ma swoje prawa...moim zdaniem w tej edycji były znacznie większe niewypały którym mówiono tak. Chociażby przedszkolaki grające na skrzypcach,czy kolesie kręcący wiadro na uszach...
    • Gość: fun_tastik Re: Talenty, których nie łapię IP: *.toya.net.pl 12.10.09, 13:17
      Ania Teliczan-tak ten głos jest wyjątkowy,ale nie tylko głos.To nie jest udawane,widać,że to ONA i umie śpiewać po angielsku w przeciwieństwie do obecnych na naszym rynku gwiazdeczek.Ma talent!!!
    • lol76 Re: Talenty, których nie łapię 12.10.09, 14:28
      to polska Amy to zenujace karaoke!!! Oryginalna? Jak by byla oryginalna to by zaspiewala swoja intrepretacje tej piosenki a nie nieudolnie podrabiala frazowanie Amy. Jej angielski to taki 3+ (ale Polakow nieststy latwo jest tutaj oszukac).
      Ot, takie tam sobie spiewanie pod prysznicem... Ale nazywanie tego talentem, czy zachywcanie sie oryginalnoscia tej dziewczyny??? Zenada.
    • Gość: cz.... Re: Talenty, których nie łapię IP: *.tvgawex.pl 12.10.09, 14:30
      Jakie jury takie talenty. Niestety, jury nie doroslo do prawdziwych talentow.
      Z reszta pokazane talenty trzymaja poziom naszego grajdola muzycznego.
      Pan od gardlowania zrobil parodie, zalosna z reszta, a puszczenie go do dalszej rundy wystawia zalosna ocene jury.
    • Gość: cz.... Re: Talenty, których nie łapię IP: *.tvgawex.pl 12.10.09, 14:37
      Znikaja komentarze krytykujace jury?
      Parodia talentow, parodia jurorow.
      Tak wyglada nasz grajdol muzyczny.
    • Gość: hallo :-) Re: Talenty, których nie łapię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 15:14
      świetnie napisane!!! ale pamiętać trzeba, że to tylko zabawa.. sobotnia wieczorna rozrywka dla zmęczonych pogonią szczurów.. myslę jednak, że zachwyca, ale tylko przez te kilka sekund..
    • Gość: z Re: Talenty, których nie łapię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 22:15
      Występ Darka to była właśnie prezentacja różnych stylów śpiewu gardłowego. Autorka pod tym pojęciem rozumie pewnie jedną jego odmianę - tą najniższą, od której zaczął się pokaz. W Mongolii chyba nie jest to najpopularniejszy styl śpiewu. Ale fakt - występ nie był porywający.
    • iga.burniewicz Re: Talenty, których nie łapię 12.10.09, 23:09
      @z - Wiem, czym jest śpiew gardłowy (gdybym nie wiedziała, nie pisałabym, że jestem fanką wink, problem w tym, że Darek tak naprawdę żadnego stylu nie zaprezentował, a jedynie próbował zaprezentować... Nie dał rady. Co nie jest oczywiście przestępstwem, bo to trudna sztuka. Nie potrafił też zgrabnie połączyć swoich prób w różnych stylach w jedną całość. I to właśnie przede wszystkim przez to jego występ jest komiczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka