Dodaj do ulubionych

Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!!

28.01.04, 19:08
Podkład jak Gloria Gaynor czy coś w tym stylu, kastrackie głosy a la Bee
Gees... umc... umc.. umc... Hello... is there anybody out there... jeb jeb
jeb... i wszyscy tańczymy... la la la...

Tak, to nowa wersja "Comfortably Numb" Pink Floyd w wykonaniu Scissor
Sisters. W "New Musical Express" jeden z ciekawszych singli tygodnia.
Zastanawiam się, jak brzmią te mniej ciekawe.
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 29.01.04, 11:04
      Idzie ku dobremu, idzie...
    • pixie Przesłuchałam :) 29.01.04, 20:47
      Na swój szajsowaty sposób niezły jest refren - przynajmniej trzyma choć trochę
      melodię. Ale przerobienie na disco rocka tej klasy daje podobny rezultat, jak
      wykorzystanie prochów dziadka jako konfetti - totalna profanacja, a efekt
      żałosny.
      Jedną mają zaletę - gdyby Scissor Sisters nagrali całe The Wall, zmieściłoby
      się na jednej płycie wink)
      • vulture <megajeb> 29.01.04, 20:50
        pixie napisała:

> Jedną mają zaletę - gdyby Scissor Sisters nagrali całe The Wall, zmieściłoby
        > się na jednej płycie wink)
        >
        Sądzisz, że wkrótce będziemy mogli poszaleć przy ich wersjach innych utworów
        innych wykonawców? Ja bym sobie np. poskakał do "Close To The Edge".
        • pixie Mam nieco inną wizję... 29.01.04, 21:43
          Jon dobiera sobie kilku kolegów do układów choreograficznych, Łejkmen zmienia
          imidż (pożycza od Emersona srebrną kurteczkę), z "Close to the Edge" wyrzucają
          wszystkie bezsensowne instrumentalne wstawki i co otrzymujemy? 5 min. muzycznej
          orgii tongue_out
          Swoją drogą, ciekawe, dlaczego zespół nazywa się Scissor Sisters, skoro to sami
          faceci?
          www.nme.com/artists/photos/photo/21281.htm
          • vulture the grass was greener...tht 29.01.04, 21:56
            pixie napisała:
            > Swoją drogą, ciekawe, dlaczego zespół nazywa się Scissor Sisters, skoro to
            sami faceci?

Oj to po prawej to chyba nie facet. W każdym razie wizja interesująca, a może
            Pink Floyd, zachęceni sukcesem "Comfortably Numb", pójdą w ślady Yes, ELP czy
            Marillion i też wydadzą remiksy? Fajnie będzie.
    • peternurek1 Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 29.01.04, 22:00
      no comment
      • Gość: kosiak Odtrutka IP: *.autocom.pl 29.01.04, 23:16
        W ramach odtrutki proponuje najblizsze wydanie "Nocy Muzycznych Pejzazy" (noc z
        Kate Bush), a w nim m.in. "Comfortably Numb" ze stycznia 2002 z solowego
        koncertu Gilmoura z goscinnym udzialem (i wokalem!) Kate Bush...
        • vulture Re: Odtrutka 30.01.04, 05:09
          Gość portalu: kosiak napisał(a):

> W ramach odtrutki proponuje najblizsze wydanie "Nocy Muzycznych Pejzazy" (noc
          z
          >
          > Kate Bush), a w nim m.in. "Comfortably Numb" ze stycznia 2002 z solowego
          > koncertu Gilmoura z goscinnym udzialem (i wokalem!) Kate Bush...

Szczerze mówiąc, to ich wykonanie z Q Awards też mnie jakoś nie powala... ale -
          oczywiście - lepsze to niż umc umc.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Odtrutka 30.01.04, 08:53
            Byłem na jakiejś imprezie, i puścili tam remix techno " Another Brick In The
            Wall ". Cool zajawka smile)
            • Gość: Ednreh Scissor z poczuciem humoru! IP: *.gtech.com / 64.223.5.* 11.02.04, 12:50
              W końcu Ktoś potraktował różową świętość z poczuciem humoru. Scissor nagrali
              genialny album, tak eklektyczny, że zaskoczy konserwatywnych fanów Pink
              Floyd!smile))))) I ten , Kto spodziewa się całej płyty Scissor w klimacie
              prześmiewczej wersji nadętych Floydów, niech lepiej sobie odpuści...bo
              autorskie kawałki Scissor są fantastyczne. Scissor Sisters świetna rzecz!
              • vulture poczucie humoru ru;rz 11.02.04, 13:27

• vulture "rulez" miało być - coś mi się wysłało za szybko 11.02.04, 13:29
                  W ramach zajebistego poczucia humoru proponuję w jakimś klabie klabingującym
                  klabersom zapowiedzieć Scissor Sisters, a potem puścić oryginalną wersję PF.
                  Wszystkim na pewno majtki spadną ze śmiechu.
              • Gość: vapor Re: Scissor z poczuciem humoru! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:08
                Moze najpierw niech ci dowciapni faceci cos sami skomponuje, a nie podpieraja
                sie cudzymi, swietnymi utworami. Moze Flojdzi sa nadeci, ale - jakby to
                powiedziec - chyba maja do tego prawo, "pare" fajnych rzeczy w zyciu zrobili,
                ktorych i za 20 lat bedzie sie sluchac z wypiekami na twarzy, w przeciwienstwie
                do tych..jak im tam?...a dowcipnych panow
    • marbled Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 13.02.04, 02:24
      I love this song!! I admit I am not knowing of the Pink Floyd version, but this
      cover really does it for me, the album sounds good too smile)
      • vulture Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 13.02.04, 07:41
        I also love this song. That's why I guess the cover sucks wink))
    • czabik2 Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 13.02.04, 22:50
      Coś potwornego! Dla mnie - fana PF to jest świętość! A taka tragiczna wersja!
      Ktoś postanowił zabawić się w niszczyciela
      • Gość: mgregor Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 14.02.04, 19:20
        No i ja moge sie podpisac obiema rekami i nogami. To swietokradztwo! A tak
        troszke schodzac z tematu: to samo moge powiedziec o "Beds are burning"
        Midnight Oil i "Poison" Alice Cooper (teraz spiewaja to jakies plastikowe
        niunie. I to umc, umc w tle - obrzydlistwo). Jak uslyszalem i zobaczylem
        teledyski to szczena walnela mi o ziemie...Jak mozna bylo zrobic cos tak
        potwornego???
    • Gość: kubasa Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 23:34
      vulture napisał:

> Podkład jak Gloria Gaynor czy coś w tym stylu, kastrackie głosy a la Bee
      > Gees... umc... umc.. umc... Hello... is there anybody out there... jeb jeb
      > jeb... i wszyscy tańczymy... la la la...
      >
      > Tak, to nowa wersja "Comfortably Numb" Pink Floyd w wykonaniu Scissor
      > Sisters. W "New Musical Express" jeden z ciekawszych singli tygodnia.
      > Zastanawiam się, jak brzmią te mniej ciekawe.

Mialo byc to na jajo, ale wyszlo dretwo. Wole "Street Spirit" w wykonaniu The
      Darkness.

Pozdr.
    • oxygen78 Re: Scissor Sisters "Comfortably Numb" - AAAAA!!! 03.03.04, 16:27
      calkiem dobry kawalek na imprezke. generalnie zabawny bardzo, choc na plycie
      jeden ze slabszych. gdyby nie wyszedl na singlu nic wielkiego by sie nie stalo,
      a tak kolejna swieta krowa zostala polechtana, lecz raczej bardzo niewinnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka