Dodaj do ulubionych

Koncert Petera Doherty`ego przełożony

IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.10, 16:07
przynajmniej to nie wina Petera...
Trzymaj się, Billy Bilo i do zobaczenia w czerwcu!
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.chello.pl 01.04.10, 16:13
      no nie wierze
    • Gość: P Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.chello.pl 01.04.10, 16:19
      to musi być żart, pewnie bedzie to samo co z bs, najpierw przełóżą potem odwołąją ;/
    • Gość: g Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 18:59
      daję głowę, że ten ćpunek i tak nie przyjedzie
    • Gość: kamilla Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: 109.243.25.* 01.04.10, 19:10
      ciekawe co kryje się pod hasłem ,,niespodziewane problemy techniczne''?
      hm...
    • Gość: ajo Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wislaNET.pl 01.04.10, 20:23
      to je skandal wy w tej warszawie nie umiecie robić koncertów
    • Gość: anyother Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.10, 21:03
      no cholera, faktycznie skandal.
      Peter, chłopie, przyjeżdżaj i pokaż tym wszystkim niedowiarkom, czym jest prawdziwy talent.
    • Gość: ubahnmusicnews Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 21:54
      PKamila, pod hasłem "niespodziewane problemy techniczne" kryje się rozprawa sądowa, na której musi stawić się Pete...
    • Gość: sheepskintearaway Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: 109.243.39.* 01.04.10, 23:23
      @ubahnmusicnews

A rozprawa nie miała byc 10.kwietnia?
    • Gość: m Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.kielce.vectranet.pl 02.04.10, 06:50
      szkoda crying(((((
    • Gość: zoil Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: 78.8.104.* 03.04.10, 11:31
      Po co przekładać takie "coś", lepiej od razu olać tego muzykanta!
    • Gość: Secret Service Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.10, 15:51
      @zoil

Najpierw posłuchaj, zrozum. Albo jeszcze lepiej-usiądź i spróbuj napisac coś, co chociaż w połowie byłoby tak prawdzie i pełne emocji, co piosenki Petera. Później możesz sobie olewać.

niech nie odwołuja tego koncertu!
    • Gość: jacek Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.chello.pl 03.04.10, 16:06
      nie lubie tego mowic, ale nie pozostaje mi nic innego: a nie mowilem smile
    • Gość: :( Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.tvteletronik.pl 03.04.10, 16:28
      skoro chcą zmienić miejsce koncertu to zapraszamy do Gdańska! big_grin
      ciepłych świąt.
    • Gość: kamilla Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: 188.33.77.* 03.04.10, 18:33
      yhym, a to wcześniej nie było wiadomo? kurczę, szkoda, no ale czułam, że ten koncert nie wypali;]
    • Gość: breckroadlover Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.10, 18:42
      Z Peterem nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieję, że cała afera z Wolfmanem nie przyniesie mu większych kłopotów.
      Doherty to taki chlopak, którego albo się kocha, albo nienawidzi wink
      Ku chwale Albionu, Bilo!
    • Gość: Maciek Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 13:22
      Z tego co widzę Spodek jest wolny w ten dzień. Niech Pete przyjedzie do Katowic to rozważę pójście na ten koncert smile
    • Gość: mimi Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.opera-mini.net 05.04.10, 01:15
      juz niech wawa zostanie!!! jak odwolaja to niech libertines przyjezdzaja ;/
    • Gość: zoil Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.10, 22:05
      @Secret Service

Słuchałem bo nigdy nie oceniam czegoś czego nie znam. Niestety nie rozumiem "fenomenu" tego gościa zarówno solo jak z The Libertines. Może dlatego, że nie mam 15 lat, nie chodzę w rurkach i przymałych koszulkach w paski... Słucham muzyki robionej przez muzyków, a nie muzykantów dla których muzyka schodzi na plan dalszy ustępując miejsca skandalom obyczajowym i dragom.

Na koniec parafraza dla Ciebie, Secret Service, fragment piosenki prawdziwej i pełnej emocji z życzeniami autentyczności, która pochodzi od nas, a nie z kolorowych magazynów typu Mojo, NME, Teraz Rock, Gala czy Viva...

"Burn down the disco
      Hang the blessed Peter
      Because the music that they constantly play
      IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
      Hang the blessed Peter..."

• Gość: Secret Service Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.10, 00:25
      @zoil

Z Galą, Vivą i pietnastolatkami trochę pojechałeś, ale mimo wszystko zrobiłeś na mnie dobre wrażenie. Doherty'ego łatwo oceniać przez pryzmat narkotyków, pijaństwa, niestawiania się na koncertach czy sesjach zdjęciowych. Nie wiem, czy u niego muzyka schodzi przez to na dalszy plan, mam nadzieję, że nie.

Jest muzyka i Muzyka, tak jak są muzycy i muzykanci. Niestety, (a może własnie stety) ich definicje są tak różne, jak różne są gusta. Jeśli Twoja opinia wynika z innych upodobań, to przepraszam. Jeśli jednak jest ona spowodowana tylko i wyłącznie obrazem Petera z mediów, to... To po prostu dużo tracisz.

Być może moja muzyczna wiedza nie jest wielka, może łatwo mnie oszukać i oczarować, ale dla mnie Doherty jest własnie jednym z najautentyczniejszych, najzdolniejszych literacko i najbardziej niedocenianych artystów w XXI wieku.

Kwestia podejścia. Dla mnie właśnie idea Albionu jest czymś, o co warto w życiu walczyć.
    • Gość: fanboj Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.net.pulawy.pl 06.04.10, 02:12
      @Secret Service: Jeżeli pragniesz muzyki autentycznej, posłuchaj utworów sparafrazowanego przez zoil'a mistrza.
      Sam Doherty wymienia go jako jedną z ważniejszych inspiracji...
    • Gość: Secret Service Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.10, 10:01
      Ależ ależ, Nie śmiem nawet porównywać Doherty'ego do Morrisseya, a ciężko, słuchając jakiejkolwiek brytyjskiej muzyki, nie znać Smiths'ów.

Kolejna epoka, kolejni muzycy.
      A w czasach Beyonce, Rihanny i Dody, autentyczności trzeba szukać z setką świec. Może właśnie dlatego warto wracaś do starszych zespołów?
    • Gość: KRIS ZAR Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 06.04.10, 22:29
      Kris Zar i jego debiutancki singel "Spotlights"! Jesli lubisz pop/jazz i Basie Trzetrzelewska, to na pewno polubisz jego muzyke! www.youtube.com/watch?v=E-f8L4STy1A
    • Gość: zoil Re: Koncert Petera Doherty`ego przełożony IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.10, 16:12
      @Secret Service

Kiedy w grę wchodzą gusta, równie dobrze można wyciągnąć noże smile
      Nie twierdzę, że potrafię oddzielić Doherty'ego muzyka (jakkolwiek by to brzmiało)od Doherty'ego celebryty-skandalisty. Nie robię tego i nie chce robić. To ten sam człowiek i jakiekolwiek podziały mogą zakończyć się schizofrenią (moją lub jego hehe). Muzyki nie można oddzielić od osoby, która ją tworzy.
      To ekstensja osobowości, jej twórcza ekspresja. Posługując się właśnie tym kluczem (gdzie głównym punktem odniesienia jest tworzona muzyka)moja osobista ocena Doherty'ego jest bardzo niska.

Piszesz o jego autentyczności, ale z drugiej strony jaka to autentyczność? Klubów, narkotyków, panienek, imprez, rozpraw sądowych? W dodatku przefiltrowana przez umysł dwudziestokilkolatka (obecnie już chyba po trzydziestce)?
      Właśnie dlatego napisałem Ci słowa piosenki The Smiths...
      Nie skreślam go jednak definitywnie jako artysty, może kiedyś nadejdzie taki dzień, że chłopak spojrzy na swoje życie z dystansu, wyciągnie wnioski i zrobi coś poruszającego, być może nagra coś, co mnie do niego przekona, czas pokaże.

W sumie nie jest chyba aż tak źle, skoro jego postać sprowokowała tą mała dyskusję, ale jak wiadomo z gadania nic na dobrą sprawę nie wychodzi smile

Życzę dużo inspiracji i radości ze słuchania muzyki Secret Service (nawet jeśli ma to być Peter Doherty smile)

A cha, i nie koniecznie trzeba sięgać do starszych zespołów (choć warto). Obok wciąż istniejących kapel/wykonawców, którzy trzymają poziom (np. Radiohead)co jakiś czas pojawiają się promyki nadziei chociażby w postaci takiego Beirut, Bat For Lashes, Wild Beasts, Yeasayer, Bon Iver, Local Natives czy z naszego podwórka Drivealone, Indigo Tree...

Trzeba tylko nadstawić ucha wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka