szined 28.03.04, 18:27 Jutro oficjalna premiera nowej płyty.Ktoś ją już słyszał?jaki opinie?i co w ogóle sądzicie o tym zespole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture zapraszam tu 28.03.04, 18:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=11381042 Odpowiedz Link Zgłoś
miss.rhcp Re: zapraszam tu 28.03.04, 19:48 No cóż, ja się kompletnie nie zgadzam z większością negatywnycg postów nt Iry. Jeśli uważacie, że Ira zawiewa popem, to zapewne B. Spear zawiewa conajmniej deathmetalem. Mnie tekst Ikara się bardzo podoba. Może i jest przewidywalny, ale conajmniej odnajdujący prawdę o naszym chorym społeczeństwie. Poza tym prawda jest taka, że Ira to jeden z niewielu dobrych zespołów rockowych na polskim rynku muzycznym. A już porównanie, że grają ekhm... rolniczo wg mnie pasuje do nich jak pięść do twarzy. That's it. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: zapraszam tu 28.03.04, 19:53 1. Popem zajeżdża na pewno płyta "Tu i teraz". 2. Ira zawsze była rolnicza, tylko kiedyś lepiej grała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miss.rhcp Re: zapraszam tu 28.03.04, 19:57 I właśnie z całą pewnością nie zgodzę się z tym, co napisałeś (w skrócie z resztą). Odpowiedz Link Zgłoś
miss.rhcp Re: Jakoś to przeżyję :-) <n/t> 28.03.04, 20:02 Widać moje ucho trochę inaczej segreguje rolniczy rock od po prostu rocka. A przeżyć to i ja przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Jakoś to przeżyję :-) <n/t> 28.03.04, 20:05 A co jest dla Ciebie rolnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIonc Re: zapraszam tu IP: 213.77.7.* 29.03.04, 11:23 Ad. 1 Po części tak, szczególnie w balladach (?), ale np. "MOcny" czy "Reality" to był kawał dobrego rocka.' Ad. 2 Nie zgadzam się co do zasady. Może trochę na pierwszej płycie ("będziesz moja, będziesz moja, choćbym skonał", heh), ale od płyty "Mój Dom" do "Znamię" (mojej ulubionej) to była potęga - dobre teksty, świetna muzyka, nikt tak już dziś nie gra. Nawet Ira... Ale kupię dziś "Ogień" i się zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
vulture :-) 29.03.04, 14:16 ad.1 "Mocny" ma dla mnie tyle wspólnego z rockiem co Kim Wilde. ad.2 Już kupiłem "Ogień", potem coś napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
czabik2 Re: IRA 29.03.04, 21:06 Przesłuchałęm i baardzo mi się podoba. Ikara źle oceniałem a teraz uważam że dobry jest. Jak cała płytka. Oby więcej takeigo grania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś