Dodaj do ulubionych

Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraftwerk

IP: *.pl 25.05.04, 20:39
Sie ist ein Modell und sie sieht gut aus
Ich nähm' sie heut'gern' mit zu mir nach Haus. smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Ich Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.class145.petrotel.pl 25.05.04, 21:03
      Jaaa...
      • Gość: Dar Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.ewetel.net 25.05.04, 21:50
        Niezapomniany koncert na Torwarze w 81 ...bylo superrrrr.....
        • Gość: api Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 193.19.140.* 25.05.04, 22:45
          Tak, koncert AD 1981 na Torwarze to było coś !!! " Jestem operator i mam MÓ
          kalkulator.. " czy ktoś to jeszcze pamięta ?
          • Gość: virra Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.180.susc.suscom.net 26.05.04, 01:05
            Nie tylko w W-wie byl koncert,rowniez w Sopocie Opera Lesna miala zaszczyt ich
            wtedy sluchac a ja razem z nia.
            • Gość: Maciej Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 194.152.102.* 26.05.04, 17:08
              No wlasnie, tez bylem na tym koncercie w Operze Lesnej - ten 81 to byl rok,
              krotka chwila wolnosci przed nadejsciem wielkiej smuty
              • Gość: znawca AMATORSZCZYZNA REKLAMOWANA PROFESJONALNIE !!!! IP: 207.68.98.* 26.05.04, 18:22
                amatorszczyzna reklamowana profesjonalnie
                i to za grube pieniadze !!!!!

Reklama w wiadomosciach tvp
                za 50 tysiecy
                podobnie w gw - pod przykrywka
                obiektywnego artykulu !!!!
              • Gość: Yareck Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:06
                No tak, były jeszcze dwa koncerty w katowickim Spodku.
                Ciekawe czy mają jeszcze na koncertach kurtynę?
                Te syntezatory "lampowe" smile ... ehhh
                Pozdrawiam.
    • Gość: roma uwielbiam ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 21:05
      Ich utwory były pierwszymi jakie miałem nagrane na kasecie w stereo. 20 lat
      temu to było coś. Szkoda, że grają tylko w stolycy.
      • Gość: EU Re: Kraftwerk IP: *.securenet.net / *.securenet.net 26.05.04, 04:38
        Radio Aktivitaet!
        Moja ulubiona grupa!

Piesni ku pochwale maszyny!

L'urbanite, c'est ca!
        • Gość: Gregory 4U! Re: Kraftwerk IP: *.czarna.jarsat.pl 26.05.04, 08:59
          A kiedys jakis ch... powiedzial ze to jest muzyka sztuczna!!
      • Gość: Gregory Re: uwielbiam ich IP: *.czarna.jarsat.pl 26.05.04, 08:57
        tak jest p. Roma !! Sa zejeb...
        tez ich sluchalem w latach 80-tych.
        po prostu sa nie do zdarcia!!!
    • eustachyplomba Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft 26.05.04, 08:17
      W katowickim Spodku dali czadu chyba jeszcze przed Torwarem i Sopotem. Spodek
      odleciał na dwie godziny...
      Dwadzieścia lat, a może mniej, tralalala, ......
    • Gość: Przemo Kraftwerk - meine Liebe IP: 195.205.44.* 26.05.04, 09:47
      Pamietam,jak w szkole sredniej puszczalem Kraftwerk znajomym z klasy.Ja bylem
      wniebowziety,a reszta osob patrzyla na mnie ze zdziwieniem i pytala:"Przemo,co
      ty za druty sluchasz? Co to jest?". Odpowiadalem:"Cieszcie sie,ze nie puszczam
      wam Klausa Schulze czy Tangerine Dream". Oczywiscie,te nazwy im nic nie
      mowily.Nie ma sie co dziwic,skoro w swoich zainteresowaniach muzycznych nie
      wyszli poza melodyjnego rocka.
      Szkoda,ze Kraftwerk gra tylko w Warszawie i ze nie bede mogl byc na ich
      koncercie.POstanawiam wiec,ze przez caly dzisiejszy dzien przeslucham wszystkie
      plyty Kraftwerku i bede katowac swoich wspolpracownikow smile)
    • Gość: nafets Re: Nie pojde na koncert, ale tez poslucham... IP: 195.117.38.* 26.05.04, 09:48
      Zabojcze ceny biletow (210 PLN!)spowodowaly, ze nie przyjade do Warszawy...
      Na otarcie lez poslucham sobie koncertu ze Spodka, nagranego osobiscie
      na "kaseciaku" MK 235 i kasecie STILON C120. wciaz zywej!!!
      Ach,co to byly za czasy...
      Czy PR3 albo inny FM bedzie transmitowal jutrzejszy koncert?
      • Gość: herman Torwar, 1981 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:03
        Późną wiosną 1981, w narodzie rozeszly się
        plotki o przyjezdzie Tangerine Dream. Nic z tego nie wyszlo,
        bo ponoć bali sie przywozic sprzet do
        niespokojnego kraju. Az tu nagle latem gruchnelo, ze na
        Torwarze wystapi Kraftwerk. Najpierw wypad z Poznania do Wawy
        po bilety, a potem jeszcze raz na koncert.
        Wokol Torwaru rzedy burych suk z milicjantami, jak dzisiaj
        przed Legia.
        W środku, przed sceną ustawiono sektor dla VIPów, z ławek
        parkowych, pociągniętych olejną. Słowem niezły folklor.
        Na scenie migały jakieś lampki, syntezatory. Kosmos.
        Naród gardłuje: Kraftwerk! Siedzą tylko ważniaki w lawkach.
        Nagle wyskakują 3(?) postacie na czarno, za nimi
        świeci nieduży ekran z animacjami. Jestesmy na Marsie.
        Utwor po utworze ludzie szaleja, jak na TSA. Jakas grupka
        ciagle skanduje: Machine Man. Tlum napiera na lawki VIPow.
        Ci zaczynają uciekac. Wskakujemy na lawki, scena coraz blizej.
        Lód pod dechami Torwaru się topi, a Niemcy zimni jak cyborgi.
        Do końca. Nieziemskie doświadczenie.
        Czy dzisiaj na koncercie ktoś podniesie pupę?

• Gość: Alfa Re: Torwar, 1981 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:21
          zazdroszczę Wam tych emocji, których wtedy (1981) byliście świadkami na Torwarze
          wtedy ta muzyka to był szok - w siermiężnej Polsce cos takiego?? ja jestem
          młodszy i odkryłem Kraftwerk dopiero wraz z pirackimi kasetami w początku lat
          90-tych - i do dziś uważam że to jeden z kroków milowych w historii muzyki

ale kto z tzw. "dzisiejszej młodzieży" w ogóle wie kto to ?
      • Gość: spacelab Re: Nie pojde na koncert, ale tez poslucham... IP: *.ericsson.net 26.05.04, 16:32
        A nie zechcialbys sie podzielic nagraniem? W obiegu jest CDR ale z zapisem z
        Sopotu (ktos nawet wrzeszczy w tlumie: "Jestem robotem! Jestem robotem!").
        Zajrzyj na forum.wiktorowicz.pl.
        Szkoda,ze nie jestem troche starszy i nie bylem na ich koncercie w 1981. Mam
        nadzieje, ze pomimo cen biltow bedzie duzo "weteranow" i niezla atmosferka na
        koncercie.
    • Gość: crazy diamond prawie wszytko sie zgadza IP: 134.147.26.* 26.05.04, 12:50
      Tylko paru Anglikow tez umiało zagrac wiecej nic "Johny B. Goode" a cytowani
      Pink Floyd (i nie tylko oni) eksperymentowali (chyba) niezaleznie od Niemcow z
      innymi instrumentami i efektami. Wystarczy posluchac troche wczesniejszych niz
      Kraftwerk "Piper at the gates of dawn", czy "Ummagummy"
      Co nie zmienia faktu ze Kraftwerk byli i sa super.
    • Gość: Henrik Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 212.214.5.* 26.05.04, 13:02
      Hej!

My name is Henrik, I'm från Sweden and I saw them in Stockholm earlier this
      year.

Computer Liebe!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Szwab A w jakim jezyku IP: 134.147.26.* 26.05.04, 13:03
      Kraut oznacza Szwaba czyli mniej wiecej pld-zachodnich Niemiec ?
      • Gość: M. Re: A w jakim jezyku IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 13:13
        szwabia zdaje mi sie byc gdzies w okolicach stuttgartu
        szwabowie to tacy niemieccy szkoci - oszczedni az do bolu
        tak jak my niemcow nazywami szwabami czy szkopami tak sa oni przez anglikow
        nazywania m.in. krautami (kraut -kapusta- jako dodatek do golonki jest daniem
        narodowym bawarii)
        dalsze popularne wyspiarskie nazewnictwo to messerschmidty i bosche
        • Gość: Łukasz Re: A w jakim jezyku IP: 81.219.98.* 26.05.04, 15:51
          W czasie wojny popularne było też określenie "fritz" (popularne, jak widać, niemieckie imię w okopach), a także "germs" - pogardliwe przezwisko, będące grą słów: germ to skrót od German - Niemiec, ale także "bakteria", "zarazek"

pozdr.
          Łukasz
          • Gość: Łukasz Re: A w jakim jezyku IP: 81.219.98.* 26.05.04, 16:06
            Aha, jeszcze w czasie II wojny popularne było określenie "the Hun", czyli Hun, w nawiązaniu do słynnego ludu barbarzyńców. Churchill powiedział nawet o Niemcach "The Hun is always either at your throat or at your feet" i nie jest to opinia pochlebna...
    • Gość: duds Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.ssk.com.pl 26.05.04, 15:21
      ktoś wie gdzie i o której?
      • Gość: Kraft Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 16:11
        Warto zobaczyc choc nie robi to az takiego wrazenia jak w latach 80-tych.
        Szczegolnie nowa, aktualna aranzacja Radioaktivitaet jest mocnym akcentem !!!
        Coz czasy sie zmieniaja smile
    • Gość: tegosław Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.05.04, 18:27
      Haha, niby tacy słynni a nigdy nie widzialem ich teledysków na Vivie.
    • Gość: Raffi Uszanowanie dla autora artykułu IP: *.os.kn.pl 26.05.04, 19:57
      Nie co dzień czyta się w polskiej prasie tak znakomite artykuły. Wszystko się zgadza i na dodatek bardzo ciekawie napisane. Brawo za profesjonalizm.
      We Wprost jak opisywano koncert Klausa Schulze z zeszłego roku to umieścili fotografie Edgara Froese. Co za kicha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka