Gość: Kraftwerk IP: *.pl 25.05.04, 20:39 Sie ist ein Modell und sie sieht gut aus Ich nähm' sie heut'gern' mit zu mir nach Haus. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ich Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.class145.petrotel.pl 25.05.04, 21:03 Jaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.ewetel.net 25.05.04, 21:50 Niezapomniany koncert na Torwarze w 81 ...bylo superrrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: api Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 193.19.140.* 25.05.04, 22:45 Tak, koncert AD 1981 na Torwarze to było coś !!! " Jestem operator i mam MÓ kalkulator.. " czy ktoś to jeszcze pamięta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virra Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.180.susc.suscom.net 26.05.04, 01:05 Nie tylko w W-wie byl koncert,rowniez w Sopocie Opera Lesna miala zaszczyt ich wtedy sluchac a ja razem z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 194.152.102.* 26.05.04, 17:08 No wlasnie, tez bylem na tym koncercie w Operze Lesnej - ten 81 to byl rok, krotka chwila wolnosci przed nadejsciem wielkiej smuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca AMATORSZCZYZNA REKLAMOWANA PROFESJONALNIE !!!! IP: 207.68.98.* 26.05.04, 18:22 amatorszczyzna reklamowana profesjonalnie i to za grube pieniadze !!!!! Reklama w wiadomosciach tvp za 50 tysiecy podobnie w gw - pod przykrywka obiektywnego artykulu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yareck Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:06 No tak, były jeszcze dwa koncerty w katowickim Spodku. Ciekawe czy mają jeszcze na koncertach kurtynę? Te syntezatory "lampowe" ... ehhh Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma uwielbiam ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 21:05 Ich utwory były pierwszymi jakie miałem nagrane na kasecie w stereo. 20 lat temu to było coś. Szkoda, że grają tylko w stolycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Kraftwerk IP: *.securenet.net / *.securenet.net 26.05.04, 04:38 Radio Aktivitaet! Moja ulubiona grupa! Piesni ku pochwale maszyny! L'urbanite, c'est ca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory 4U! Re: Kraftwerk IP: *.czarna.jarsat.pl 26.05.04, 08:59 A kiedys jakis ch... powiedzial ze to jest muzyka sztuczna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory Re: uwielbiam ich IP: *.czarna.jarsat.pl 26.05.04, 08:57 tak jest p. Roma !! Sa zejeb... tez ich sluchalem w latach 80-tych. po prostu sa nie do zdarcia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eustachyplomba Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft 26.05.04, 08:17 W katowickim Spodku dali czadu chyba jeszcze przed Torwarem i Sopotem. Spodek odleciał na dwie godziny... Dwadzieścia lat, a może mniej, tralalala, ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Kraftwerk - meine Liebe IP: 195.205.44.* 26.05.04, 09:47 Pamietam,jak w szkole sredniej puszczalem Kraftwerk znajomym z klasy.Ja bylem wniebowziety,a reszta osob patrzyla na mnie ze zdziwieniem i pytala:"Przemo,co ty za druty sluchasz? Co to jest?". Odpowiadalem:"Cieszcie sie,ze nie puszczam wam Klausa Schulze czy Tangerine Dream". Oczywiscie,te nazwy im nic nie mowily.Nie ma sie co dziwic,skoro w swoich zainteresowaniach muzycznych nie wyszli poza melodyjnego rocka. Szkoda,ze Kraftwerk gra tylko w Warszawie i ze nie bede mogl byc na ich koncercie.POstanawiam wiec,ze przez caly dzisiejszy dzien przeslucham wszystkie plyty Kraftwerku i bede katowac swoich wspolpracownikow ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nafets Re: Nie pojde na koncert, ale tez poslucham... IP: 195.117.38.* 26.05.04, 09:48 Zabojcze ceny biletow (210 PLN!)spowodowaly, ze nie przyjade do Warszawy... Na otarcie lez poslucham sobie koncertu ze Spodka, nagranego osobiscie na "kaseciaku" MK 235 i kasecie STILON C120. wciaz zywej!!! Ach,co to byly za czasy... Czy PR3 albo inny FM bedzie transmitowal jutrzejszy koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Torwar, 1981 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:03 Późną wiosną 1981, w narodzie rozeszly się plotki o przyjezdzie Tangerine Dream. Nic z tego nie wyszlo, bo ponoć bali sie przywozic sprzet do niespokojnego kraju. Az tu nagle latem gruchnelo, ze na Torwarze wystapi Kraftwerk. Najpierw wypad z Poznania do Wawy po bilety, a potem jeszcze raz na koncert. Wokol Torwaru rzedy burych suk z milicjantami, jak dzisiaj przed Legia. W środku, przed sceną ustawiono sektor dla VIPów, z ławek parkowych, pociągniętych olejną. Słowem niezły folklor. Na scenie migały jakieś lampki, syntezatory. Kosmos. Naród gardłuje: Kraftwerk! Siedzą tylko ważniaki w lawkach. Nagle wyskakują 3(?) postacie na czarno, za nimi świeci nieduży ekran z animacjami. Jestesmy na Marsie. Utwor po utworze ludzie szaleja, jak na TSA. Jakas grupka ciagle skanduje: Machine Man. Tlum napiera na lawki VIPow. Ci zaczynają uciekac. Wskakujemy na lawki, scena coraz blizej. Lód pod dechami Torwaru się topi, a Niemcy zimni jak cyborgi. Do końca. Nieziemskie doświadczenie. Czy dzisiaj na koncercie ktoś podniesie pupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Torwar, 1981 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:21 zazdroszczę Wam tych emocji, których wtedy (1981) byliście świadkami na Torwarze wtedy ta muzyka to był szok - w siermiężnej Polsce cos takiego?? ja jestem młodszy i odkryłem Kraftwerk dopiero wraz z pirackimi kasetami w początku lat 90-tych - i do dziś uważam że to jeden z kroków milowych w historii muzyki ale kto z tzw. "dzisiejszej młodzieży" w ogóle wie kto to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacelab Re: Nie pojde na koncert, ale tez poslucham... IP: *.ericsson.net 26.05.04, 16:32 A nie zechcialbys sie podzielic nagraniem? W obiegu jest CDR ale z zapisem z Sopotu (ktos nawet wrzeszczy w tlumie: "Jestem robotem! Jestem robotem!"). Zajrzyj na forum.wiktorowicz.pl. Szkoda,ze nie jestem troche starszy i nie bylem na ich koncercie w 1981. Mam nadzieje, ze pomimo cen biltow bedzie duzo "weteranow" i niezla atmosferka na koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy diamond prawie wszytko sie zgadza IP: 134.147.26.* 26.05.04, 12:50 Tylko paru Anglikow tez umiało zagrac wiecej nic "Johny B. Goode" a cytowani Pink Floyd (i nie tylko oni) eksperymentowali (chyba) niezaleznie od Niemcow z innymi instrumentami i efektami. Wystarczy posluchac troche wczesniejszych niz Kraftwerk "Piper at the gates of dawn", czy "Ummagummy" Co nie zmienia faktu ze Kraftwerk byli i sa super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henrik Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: 212.214.5.* 26.05.04, 13:02 Hej! My name is Henrik, I'm från Sweden and I saw them in Stockholm earlier this year. Computer Liebe!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwab A w jakim jezyku IP: 134.147.26.* 26.05.04, 13:03 Kraut oznacza Szwaba czyli mniej wiecej pld-zachodnich Niemiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: A w jakim jezyku IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 13:13 szwabia zdaje mi sie byc gdzies w okolicach stuttgartu szwabowie to tacy niemieccy szkoci - oszczedni az do bolu tak jak my niemcow nazywami szwabami czy szkopami tak sa oni przez anglikow nazywania m.in. krautami (kraut -kapusta- jako dodatek do golonki jest daniem narodowym bawarii) dalsze popularne wyspiarskie nazewnictwo to messerschmidty i bosche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: A w jakim jezyku IP: 81.219.98.* 26.05.04, 15:51 W czasie wojny popularne było też określenie "fritz" (popularne, jak widać, niemieckie imię w okopach), a także "germs" - pogardliwe przezwisko, będące grą słów: germ to skrót od German - Niemiec, ale także "bakteria", "zarazek" pozdr. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: A w jakim jezyku IP: 81.219.98.* 26.05.04, 16:06 Aha, jeszcze w czasie II wojny popularne było określenie "the Hun", czyli Hun, w nawiązaniu do słynnego ludu barbarzyńców. Churchill powiedział nawet o Niemcach "The Hun is always either at your throat or at your feet" i nie jest to opinia pochlebna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duds Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.ssk.com.pl 26.05.04, 15:21 ktoś wie gdzie i o której? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraft Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 16:11 Warto zobaczyc choc nie robi to az takiego wrazenia jak w latach 80-tych. Szczegolnie nowa, aktualna aranzacja Radioaktivitaet jest mocnym akcentem !!! Coz czasy sie zmieniaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Jutro w Warszawie koncert słynnej grupy Kraft IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 26.05.04, 18:27 Haha, niby tacy słynni a nigdy nie widzialem ich teledysków na Vivie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Uszanowanie dla autora artykułu IP: *.os.kn.pl 26.05.04, 19:57 Nie co dzień czyta się w polskiej prasie tak znakomite artykuły. Wszystko się zgadza i na dodatek bardzo ciekawie napisane. Brawo za profesjonalizm. We Wprost jak opisywano koncert Klausa Schulze z zeszłego roku to umieścili fotografie Edgara Froese. Co za kicha. Odpowiedz Link Zgłoś