IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 15:50
Podajcie mi proszę jakichś fajnych wykonawców i tytuły piosenek funky. Bo nie
znam żadnych tytułów, a ta muzyka naprawdę mi się podoba, tylko rzadko mam
okazję ją słyszeć. Proszę o odpowiedź, z góry dzięki smile
Obserwuj wątek
    • silesius.funkulo Re: Funky 07.08.04, 17:04
      Wnioskuje, ze chodzi Ci o funk (a nie funky house, funky dub etc.). Klopot w
      tym, ze funk to jakies 53423 fajnych kawalkow, conajmniej kilkanascie nurtow i
      40 lat historii. Wiec jakbys mogl/mogla troszke sie zdeklarowac, albo rzucic
      jakimis wykonawcami, obiecuje ze postaram sie cos zaradzic wink
      • Gość: M Re: Funky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:11
        chodzi mi o funky
        • silesius.funkulo Re: Funky 07.08.04, 18:29
          Tylko z tego co wiem to gatunek pt. 'funky' raczej nie istnieje... 'Funky' to
          raczej okreselenie klimatu danej muzy. Funky moze byc jazz, hip-hop, house,
          breakbeat, techno itd. przy czym najbardziej funky jest rzecz jasna sam funk smile
          Moze spytam inaczej: chodzi ci o klasyczne, organiczne klimaty Jamesa Browna,
          czy moze cos z domieszka syntezatorow jak George Clinton? A moze o cusik
          stricte elektronicznego?
          • Gość: raczej... Re: Funky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 18:41
            raczej najbardziej zależy mi na elektronicznych klimatach, dobrze to ująłeś.
            • silesius.funkulo Re: Funky 08.08.04, 14:11
              Gość portalu: raczej... napisał(a):

> raczej najbardziej zależy mi na elektronicznych klimatach, dobrze to ująłeś.

OK, chociaz nie zmienia to faktu, ze dalej jestem w lekkiej konfuzji - bo
              zelektryfikowany funk tudziez funkowa elektronika to temat rzeka. Ale
              sprobujmy: Zapp ("More Bounce to the Ounce", "So Ruff So Tuff", "Dance Floor"),
              One Way ("Cutie Pie"), Funkadelic "Electro-Cuties", Greenskeepers ("Upgrades"),
              George Clinton ("Mathematics", "If Everybody Gets Funked Up (It's Gonna Be
              You)"), Mantronix ("Needle to the Groove"), NuSpirit Helsinki ("Take It Back"),
              Alex Gopher ("With U"), Frank De Jojo ("Turn off the Lights"), Tutto Matto
              ("Welcome To The Marble Room"), Strike Boys ("Dope"), Black Science
              Orchestra "Keep on Keepin' On"...
              Taki maly misz-masz, ale na poczatek powinno wystarczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka