Gość: lora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:54 Fenomenalne!!!"Take me out" to najlepsza piosenka dekady!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LORA Re: Franz Ferdinand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:20 NIE TYLKO DEKADY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Franz Ferdinand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:24 take me out to naprawde porywająca piosenka....są na tej płycie może z 3 tak dobre kawałki ale całośc nie jest aż tak dobra jak by wynikało z recenzji i zapowiedzi....myślę że wszystko jeszcze przed nimi....oby nie spieprzyli swojej szansy tak jak Strokesi Odpowiedz Link Zgłoś
somebodysomeone Re: Franz Ferdinand 11.08.04, 23:24 Przereklamowani. Tacy nowi The Strokes (którzy ciężko pracują nad płytą #3) SoSo Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Franz Ferdinand 11.08.04, 23:41 The Strokes planują wydanie koncertówki w tym roku, z tego co czytałem. A płyta Franz Ferdinand nie robi już na mnie w tej chwili specjalnego wrażenia - na pewno nie takiego, jak przez pierwsze 2 tygodnie po wydaniu. Nie mam ochoty do niej wracać nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
zly_heniek Re: Franz Ferdinand 12.08.04, 06:20 take me out jest nie zla, klip do tej piosenki jest naprawde super ale juz mi sie ostro znudzila. w ogule retro garazowy rock jest przezuty i powinien odejc. co do opinji ze "take me out" to piosenka dekady to mysle ze was czacha szczypie. jest mnustwo lepszych piosenek i lepszych kapel chociarzby "float on" modest mouse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Franz Ferdinand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:20 albo w ogule chociarzby słownik ortograficzny w wersji śpiewanej Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Franz Ferdinand 12.08.04, 10:40 zly_heniek napisał: > jest mnustwo lepszych piosenek i lepszych kapel chociarzby "float on" > modest mouse. "Float On" to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan cd. 12.08.04, 10:43 ilhan napisał: > zly_heniek napisał: > > > jest mnustwo lepszych piosenek i lepszych kapel chociarzby "float on" > > modest mouse. Urwało mi: A więc "Float On" to badziew. Szkoda że tak niewielu zna poprzedni album Modest Mouse, "The Moon & Antarctica", który jest arcydziełem, a nie jakąś tam kolejną mało ciekawą zrzynką Pixies itp. Paradoksalnie w momencie wydania tak przeciętnego singla (nie wiem jak jest z płytą - nie słuchałem jeszcze, ale ponoć też nienajlepiej), zespół otrzymuje jakiegoś potężnego promocyjnego kopa i wszyscy się nim interesują. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen78 Re: Franz Ferdinand 12.08.04, 14:01 no jezeli franz ferdinand ma byc posiadaczem przeboju dekady to rownie dobrze takimi przebojami powinny byc kawlki innych grup: the music "take the long road and walk it" the strokes "last nite" the coral "dreaming of you" a co do "float on" - ladna piosenka, choc irytujacy klip. sama plyta nie jest faktycznie rewelacyjna, ale takiego "bukowski" czy tez "one chance" posluchac warto. rewelacyjny jest song "all-rightr" norweskiego Kaada. Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Franz Ferdinand 12.08.04, 15:21 Gość portalu: lora napisał(a): > Fenomenalne!!!"Take me out" to najlepsza piosenka dekady!!! . piosenka mi sie spodobał, ale zespół jak dla mnie jest przykładem zespołu który zacznie i skończy zarazem karierę na jednym utworze/albumie. szkoda że cała płyta nie jest taka jak ten singiel. . Odpowiedz Link Zgłoś