Gość: Ian Anderson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 02:53 Kolejny zespół na tapetę! Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joseph80 Re: Jethro Tull 29.08.04, 12:08 Gość portalu: Ian Anderson napisał(a): > Kolejny zespół na tapetę! Co sądzicie? A może, na początek Ty byś coś napisał? Ja bardzo lubię ten zespół. "Thick As A Brick", "Aqualung", czy "Stormwatch" to ważne albumy w mojej płytotece. pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
tasiorka Re: Jethro Tull 29.08.04, 19:45 Kocham kawalek Cherioo ktory co tydzien rozpoczyna Mini maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jethro Tull IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 30.08.04, 13:31 Z płyt które dane mi było słyszeć najbardziej lubię "Stormwatch". Ale znam tylko kilka ich płyt, więc pewnie jeszcze nie słyszałem najlepszego. Stormwatch ma zarąbistą okładkę i w ogóle szatę graficzną, bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozica Re: Jethro Tull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:25 w maju dali u nas genialny koncert.aaaaa... dla tej chwili warto było żyć Odpowiedz Link Zgłoś
kondoreus Re: Jethro Tull 30.08.04, 16:29 . sądze że jesli ktoś nie zna ich twórczości to może żałowac i powinien szybko nadrobić zaległości oczywiście jeśli lubi takie klimaty muzyczne. jak dla mnie jeden z ciekawszych zespołów jakie słyszałem. . Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Jethro Tull 30.08.04, 17:54 Po KC chyba najciekawsza z grup, zaliczonych później do tzw. rocka progresywnego. "Aqualunga" czy "Thick as a Brick" po prostu trzeba znać. Lata 80. to niestety okres katastrofalnego spadku formy, nowsze płyty specjalnie mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABW Re: Jethro Tull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:47 Bardzo lubię tę kapelę. Mam ponad 20 ich płyt, z których najczęściej słucham, o dziwo, "Minstrel in the Gallery". Z późniejszych całkiem dobrze broni się dwupłytowy "Nightcup". A po latach zupełnie nieźle brzmi pogardzany tuż po wydaniu album "Crest of a knave" (te gitary niczym z Dire Straits). Niestety, nieco rozczarował mnie czteropłytowy box jubileuszowy (na 25-lecie). Ale i tak jest o niebo lepszy niż solowe produkcje Andersona, który znacznie lepiej wypada w wywiadach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Re: Jethro Tull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:52 Box na 25 lecie JT zawiera dokończenie koncertu zespołu w Carnegie Hall `70! Niewiele grup rockowych, zwłaszcza w 1970 roku mogło się pochwalić występem w Carnegie Hall. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Jethro Tull 02.09.04, 14:31 Dzis sobie posluchalem "Bursting out",ale swietny koncercik.Jak ja moglem tego wczesniej nie znac?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABW Re: Jethro Tull IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 17:01 Są dwie wersje tego zestawu: amerykańske i europejska. Ta pierwsza jest ok. 20 min. dłuższa. Odpowiedz Link Zgłoś