Dodaj do ulubionych

papa roach "getting away with murder"

23.09.04, 21:10
czy nie sądzicie ze melodycznosc troszke zapedziła ich w róg "ugrzecznionych"
zespołów rock'owych
Obserwuj wątek
    • Gość: ciszą krzyczę Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.crowley.pl 24.09.04, 00:30
      Czy ja wiem? W każdym razie chłopaki naprawdę się rozwinęli muzycznie w
      porównaniu z płytą Infest.
      • pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 09:00
        akurat słucham sobie "July" z "5 track deep", fakt nie ma porównania. jaki
        jednak jest urok wyczyszczonego głosu? :\
        owszem nowa płyta a szególnie "getting away with murder" i "harder than a coffin
        nail" jest super... mam jednak nadzieje ze chłopcy nie pójdą "za daleko" smile
        • Gość: ciszą krzyczę Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.crowley.pl 24.09.04, 09:05
          Oby niesmile
          • pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 09:50
            no własnie ostatnio porobiło sie troche takich "pieknych" chłopczyków z gitarami
            w ręku i ponaklejanymi tatuazami :]
            a w papa roach widze takie wygasajace ogniwo czegos nowego. wątpię aby w
            najblizszym czasie nadszedł ktos z "dobrą muzyka i stylem"
            • Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 10:11
              Mam krótkie pytanie - czy płyta jest równie dobra jak "Infest"
              i "Lovehatetragedy" ??
              • pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 10:18
                ja powiem tak: każda była wyjątkowa, miała swój styl. poprzednie albumy "5 track
                deep", "potatoes form christmas", "old friens from young years", "Let'em know"
                były podobne do siebie. polecam wszystkie :] nowa "getting away with murder"
                jest chyba najbardziej melodyczna, wiec polecam ją dla łagodniejszych uczu wink
    • Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:27
      a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni????

• Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:03
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: gość napisał(a):

> a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni????
        >

Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym co
        robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek.
        • humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:06
          A to ciekawe. To I dobra opinia na ich temat, jaką czytam. Coś jeszcze możesz o
          nich dobrego powiedzieć?
          • Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:20
            Odpowiadasz na :

>

Co mogę jeszcze dodać ?? Po prostu lubię ten zespół bo na tle innych słynnych
            gwiazd nu-metalu brzmią naturalnie i rockowo - bez elektroniki, skreczy i hip-
            hopowych podkładów. Grają melodyjnie, a poza tym słyszę czasem delikatne
            nawiązania do Faith No More - a za sam ten fakt mają już u mnie dużego plusa.
            Zresztą przyznawali się w wywiadach do inspiracji FNM.
            • humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:26
              Ja tam lubię Disturbed. A tych panów słabo znam. Może to zmienię. Zobaczę.
              • Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:32
                humbak napisał:

> Ja tam lubię Disturbed. A tych panów słabo znam. Może to zmienię. Zobaczę.

Disturbed też bardzo lubię, ale tylko za "Believe" - debiutancka mi nie
                podeszła.
                Jeśli zaś chodzi o Papa Roach, to sądże że single znane z mediów nie do końca
                reprezentują ich muzykę - na "Infest" jest na przykład ukryty utwór w konwencji
                reggae - byłem zaskoczony jak go usłyszałem.
                Ale przyznam szczerze ze mam obawy dotyczące nowej płyty.

• humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:44
                  Boisz się tego czego nie znaszsmile Ksenofobia?
                  Co do Disturbed, to też wolę Belive. Z tego drugiego pojedyncze kawałki.
                  Reggae? To tak jak ja zzdziwiłem się przy kawałku KMFDM o char. dubowymsmile
        • Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:41
          a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni????
          > >
          >
          >
          > Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym co
          > robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek.

sorry, ale co ma piernik do wiatraka?
          ja tylko wątpię w to, że kiedykolwiek byli niegrzeczni.
          niegrzeczni to byli Ozzy, Sid Vicious, Genesis P-Orridge i taka na przykład
          Wendy O'Williams... smile
          • humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:48
            To wszystko pikuś. Niegrzeczny był Grishnak.big_grin
            • Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:51
              To niewybaczalne... zapomniałem o bardzo niegrzecznym chłopczyku ze
              Skandynawii wink))))
              • humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:52
                Najfajniejszą sztuczkę mu udaremnili! Przecież ładunki wybuchowe trochę
                kosztująsmile)
          • Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:50

> > >
            > >
            > >
            > > Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym
            > co
            > > robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek.
            >
            > sorry, ale co ma piernik do wiatraka?
            > ja tylko wątpię w to, że kiedykolwiek byli niegrzeczni.
            > niegrzeczni to byli Ozzy, Sid Vicious, Genesis P-Orridge i taka na przykład
            > Wendy O'Williams... smile

Zrozumiałem to w ten sposób że chodzi o grzeczność samej muzyki i tekstów.
            • Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:59
              Muza jak dla mnie rzeczywiście trochę za grzeczna, a i wokal trochę za bardzo
              jęczący. O tekstach się nie wypowiem, bo nie wsłuchiwałem się. Dla
              mnie "osobiste do bólu" teksty większości kapel numetalowych są w stylu "mam
              pryszcze i chcę się zabić", ale w tym konkretnym przypadku mogę się mylić wink)
              Pozdrawiam
      • pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 15:39

>
        ja tam nie widzialam aby byli "milusi" tongue_out a mialam okazje zobaczyc wiele
        koncertow itp. no moze w mtv cribs Jacoby Shaddix zachowywał sie grzecznie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka