pumaaa 23.09.04, 21:10 czy nie sądzicie ze melodycznosc troszke zapedziła ich w róg "ugrzecznionych" zespołów rock'owych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciszą krzyczę Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.crowley.pl 24.09.04, 00:30 Czy ja wiem? W każdym razie chłopaki naprawdę się rozwinęli muzycznie w porównaniu z płytą Infest. Odpowiedz Link Zgłoś
pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 09:00 akurat słucham sobie "July" z "5 track deep", fakt nie ma porównania. jaki jednak jest urok wyczyszczonego głosu? :\ owszem nowa płyta a szególnie "getting away with murder" i "harder than a coffin nail" jest super... mam jednak nadzieje ze chłopcy nie pójdą "za daleko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciszą krzyczę Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.crowley.pl 24.09.04, 09:05 Oby nie Odpowiedz Link Zgłoś
pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 09:50 no własnie ostatnio porobiło sie troche takich "pieknych" chłopczyków z gitarami w ręku i ponaklejanymi tatuazami :] a w papa roach widze takie wygasajace ogniwo czegos nowego. wątpię aby w najblizszym czasie nadszedł ktos z "dobrą muzyka i stylem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 10:11 Mam krótkie pytanie - czy płyta jest równie dobra jak "Infest" i "Lovehatetragedy" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 10:18 ja powiem tak: każda była wyjątkowa, miała swój styl. poprzednie albumy "5 track deep", "potatoes form christmas", "old friens from young years", "Let'em know" były podobne do siebie. polecam wszystkie :] nowa "getting away with murder" jest chyba najbardziej melodyczna, wiec polecam ją dla łagodniejszych uczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:27 a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:03 Odpowiadasz na : Gość portalu: gość napisał(a): > a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? > Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym co robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:06 A to ciekawe. To I dobra opinia na ich temat, jaką czytam. Coś jeszcze możesz o nich dobrego powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:20 Odpowiadasz na : Gość portalu: gość napisał(a): > a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? > Co mogę jeszcze dodać ?? Po prostu lubię ten zespół bo na tle innych słynnych gwiazd nu-metalu brzmią naturalnie i rockowo - bez elektroniki, skreczy i hip- hopowych podkładów. Grają melodyjnie, a poza tym słyszę czasem delikatne nawiązania do Faith No More - a za sam ten fakt mają już u mnie dużego plusa. Zresztą przyznawali się w wywiadach do inspiracji FNM. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:26 Ja tam lubię Disturbed. A tych panów słabo znam. Może to zmienię. Zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:32 humbak napisał: > Ja tam lubię Disturbed. A tych panów słabo znam. Może to zmienię. Zobaczę. Disturbed też bardzo lubię, ale tylko za "Believe" - debiutancka mi nie podeszła. Jeśli zaś chodzi o Papa Roach, to sądże że single znane z mediów nie do końca reprezentują ich muzykę - na "Infest" jest na przykład ukryty utwór w konwencji reggae - byłem zaskoczony jak go usłyszałem. Ale przyznam szczerze ze mam obawy dotyczące nowej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:44 Boisz się tego czego nie znasz Ksenofobia? Co do Disturbed, to też wolę Belive. Z tego drugiego pojedyncze kawałki. Reggae? To tak jak ja zzdziwiłem się przy kawałku KMFDM o char. dubowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:41 a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? > > > > > Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym co > robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek. sorry, ale co ma piernik do wiatraka? ja tylko wątpię w to, że kiedykolwiek byli niegrzeczni. niegrzeczni to byli Ozzy, Sid Vicious, Genesis P-Orridge i taka na przykład Wendy O'Williams... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:48 To wszystko pikuś. Niegrzeczny był Grishnak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:51 To niewybaczalne... zapomniałem o bardzo niegrzecznym chłopczyku ze Skandynawii )))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 14:52 Najfajniejszą sztuczkę mu udaremnili! Przecież ładunki wybuchowe trochę kosztują) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 24.09.04, 14:50 Gość portalu: gość napisał(a): > a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? > > > > > > > > > Wątpisz w to? Ja sądzę że Papa Roach są jak najbardziej autentyczni w tym > co > > robią, o czym świadczą chociażby osobiste aż do bólu teksty piosenek. > > sorry, ale co ma piernik do wiatraka? > ja tylko wątpię w to, że kiedykolwiek byli niegrzeczni. > niegrzeczni to byli Ozzy, Sid Vicious, Genesis P-Orridge i taka na przykład > Wendy O'Williams... Zrozumiałem to w ten sposób że chodzi o grzeczność samej muzyki i tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: papa roach "getting away with murder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:59 Muza jak dla mnie rzeczywiście trochę za grzeczna, a i wokal trochę za bardzo jęczący. O tekstach się nie wypowiem, bo nie wsłuchiwałem się. Dla mnie "osobiste do bólu" teksty większości kapel numetalowych są w stylu "mam pryszcze i chcę się zabić", ale w tym konkretnym przypadku mogę się mylić ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pumaaa Re: papa roach "getting away with murder" 24.09.04, 15:39 Gość portalu: gość napisał(a): > a czy za przeproszeniem oni kiedyś byli niegrzeczni???? > ja tam nie widzialam aby byli "milusi" a mialam okazje zobaczyc wiele koncertow itp. no moze w mtv cribs Jacoby Shaddix zachowywał sie grzecznie.... Odpowiedz Link Zgłoś