Dodaj do ulubionych

Kolacja przy swiecach

24.09.04, 20:21
Potrzebuje jakichs lagodnych klimatow z wyzej wymienionego powodu.Ja nie
gustuje w takiej muzyce,nie znam sie na niej wcale,posciagalem
Sade,Scorpionsow,Nymana,GNR,kilka soundtrackow,przejrzalem forum...ale malo
jest tego w czym moge wybierac.Pomozcie,czas uciekasad
Obserwuj wątek
    • Gość: baret Re: Kolacja przy swiecach IP: *.chello.pl 24.09.04, 21:21
      napisze Ci co ja wtedy gram (płyty) - gdy jemy przy swiecach:
      1. Barry White'a - Just another way to say I love You
      2. Peter White - Reflection (przypadkowa zbieżność nazwisk)
      3. Maysa - Out of the blue
      4. Gordon Haskell - Harry's Bar, Shadows on the wall, All my life(składak)
      5. Chris Botti - A Thousand Kisses Deep, Midnight Without You
      6. John Barry (soundtrack) Out of the Africa
      7. Dave Koz & Friends-A Smooth Jazz Christmas (ale to tylko w okolicach świąt)
      8. Sting - Living sea
      9. Między nami Cafe #1, #2, #3 - jesli ma dośc tych spokojnych - bo to bardzo
      porzadne składanki chilloutowe
    • humbak Re: Kolacja przy swiecach 24.09.04, 21:26
      A może jazz? Coltrane, Young, Redman Chick Corea Acoustic Band?
      Albo Erykah Badu, Beth Gibbons& Rustin Man?
      Albo Cinematic Orchestra?
      • Gość: baret jazz -świetny pomysł, ale... IP: *.chello.pl 24.09.04, 21:48
        napisz które wg ciebie płyty. bo jak sam wiesz sa perełki nastrojowe, ale cała
        płyta czyli reszta może zakłócic piekny nastrój.
        Mógły być Garbarek -ale on jest jakby zbyt...uduchowiony. Nadaje sie do kolacji
        kochanków platonicznych smile)
        • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 24.09.04, 21:56
          Coltrne: chyba my fovourite things byłaby dobra. Corea chyba jednak nie. Young
          with the Scar Peterson Trio. W tej chwili tyle.
          • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 24.09.04, 22:00
            Redmana Beyond chiba tyż.
            • Gość: baret Re: jazz -świetny pomysł, ale... IP: *.chello.pl 24.09.04, 22:26
              no własnie - przy swiecach lepiej nie eksperymentować smile))
              • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 24.09.04, 22:28
                Z drugiej strony... Inteligentna kobieta powinna dobrze odebrać muzykę Zornasmile
                • Gość: homek_toft Re: jazz -świetny pomysł, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:45
                  A co wy na to, żeby to był Chet Baker? Delikatna, snująca się muzyczka.. Z
                  płytki 'Chet for Lovers' lub 'Ballads For Two'. Cos tez jakby jazz, ale nie
                  taki trudny jak co poniektore jazzowe propozycje.
                  • Gość: iundex Re: jazz -świetny pomysł, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 13:54
                    No tak...posciagalem troche tego jazzu...dziekuje za pomoc,ale ja mam 22
                    latasmilea te piesni,ktore posciagalem,troche stechlizna podajasmileTzn nie sa
                    zle,ale raczej wolalbym cos innego,bardziej nastrojowego,cos mlodszego,cos w
                    stylu anathemy,scorpionsow,GNR,sade,moze jakies Irish,jakis meski glos-no ale
                    type of Negative odpadasmile,akustyczne gfitary..jakies ballady metallica`i,Blind
                    Guardian,jakiegos rocka,no sam nie wiem,barry white jest oki ino mam problem ze
                    sciagnieciem niektorych kawalkow;-(
                    A cos do potanczenia?,jakies wolne kawalki,tzn szybkie tez sa oki,ale nie bedzie
                    miejsca na szalenstwosad
                    • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 25.09.04, 13:58
                      Muzyka się NIE STARZEJE. Niiiiigdy.
                      Skoro jednak tak, to na nowym Pearl Jam jest coś, co by mogło pasować. Może
                      teżcoś z ostatniego Satyricona- seriosmile Może coś z elektroniki?
                      • Gość: iundex Re: jazz -świetny pomysł, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:27
                        humbak...satyricon?smile))No dobra poszukam nowej plyty,bo moje Volcano sie nie za
                        bardzo nadajesmileElektronika?...jesli znajdzie sie tam cos przyjemnego dla ucha i
                        nastrojowego to chetnie przejrze propozycje.
                        • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 25.09.04, 16:34
                          Mnie właśnie o Volcano chodziło. Oczywiście, że nie całe, ale jakoś kojarzę, że
                          momentami chłopaki popadają w nastrojowośćsmile Ale może przesadzam.
                          Elektronika to byłby Four Tet- po prostu miłe
                          Faithless - Outrospective- nie całe
                          I jeszcze Air i LTJ Bukem- wybiórczosmile
                    • soulbrother Biegnij do sklepu po nową Jill Scott 25.09.04, 13:59
                      Biegnij do sklepu po nową Jill Scott, przy takiej muzyce rozpuśisz swoją
                      ukochaną, momentami płytka bardzo spokojna, czasmi pulsująca żywym
                      filadelfijksim HH. Na pewno rozjątrzysz ukochanądo czerwonosci...
                    • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 25.09.04, 14:01
                      Może Kosheen "Kokopeli"?
                      • humbak Re: jazz -świetny pomysł, ale... 25.09.04, 14:10
                        Acha, przejżuj twórczość US3 i Tab Two. Tak liczbowo.
                        • Gość: baret Chet Baker... IP: *.chello.pl 25.09.04, 14:53
                          gra razem z Bottim na drugiej (!) płycie z muzyką Johna Barry'ego Playing By
                          heart. Piekna nastrojowa muzyka do świec
    • dziewczyna_mickiewicza Re: Kolacja przy swiecach 25.09.04, 14:54
      stary, tylko frank s. smile))
      • humbak Re: Kolacja przy swiecach 25.09.04, 16:36
        Pownie za starysmile Już lekko podpleśniały. A pleśn dobra ino w serachsmile
        • Gość: iundex Re: Kolacja przy swiecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:22
          Frank moze byc nieco za stary,faktsmile,ale poslucham co by sie przekonac.Moze
          jakies wloskie czy francuskie klimaty?To niby takie sentymentalne narody,moze
          maja cosik fajnego?
          • humbak Re: Kolacja przy swiecach 25.09.04, 17:36
            Zajrzałem do pewnego magazynu, a tam piszą tak:
            1 Sade- Love Deluxe
            2 Charlie Haden & Pat Matheny- Beyond the Missouri Sky
            3 Shirley Horn- Here's To Life
            4 Stan Getz- The Girl from Ipanema. The Complete Bossa Nova Years on Verve.
            5 Frank Sinatra Nice'n'Easy
            6 Keith Jarrett- The Melody at Night with You
            7 John Coltrane- John Coltrane & Johnny Hartman
            8 Charlie Haden- Nocturne
            9 John Barry- Out of Africa- 0rg. Soundtrack
            10 Jacques and Laura Morelbaum/ Ryuichi Akamoto- A day in New York
            11 John Williams Schindler's List o.s.t. (Dziwnesmile)
            12 Sting- Ten Summoner's Tales

Dalej jeszcze parę Stingów, Eva Cassidy, Kathleen Battle, Diana Krall, Miles
            Davis itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka