Dodaj do ulubionych

Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:26
co mi możecie polecić ?
Obserwuj wątek
    • koszatniczka Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 17:28
      Muse
      • Gość: przegraniec Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:44
        zapomniałem dopisać archive........przeżywam poważne załamanie, a taka muzyka
        pomaga mi przetrwać kolejne chwile marnego życia , więc piszcie...
        • koszatniczka Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 18:08
          Gość portalu: przegraniec napisał(a):

> zapomniałem dopisać archive........przeżywam poważne załamanie, a taka muzyka
          > pomaga mi przetrwać kolejne chwile marnego życia , więc piszcie...

mam podobnie, gdy seryjny dól łapie okropnie, doluje sie jeszcze bardziej, by
          odbic sie od dna...pomogly mi w tym bardzo Cury z Desintegration - polecam -
          niezwykle mroczna i ciezka plyta, ale po niej juz tylko swieci slonce smile, tzn.
          ma sie czlowiek lepiej. Muse tez doluje, szczegolnie Absolution, choc Origin
          Symmetry niczego sobie w temacie. Jesli lubisz Interpol, to i Joy Division sie
          spodoba, cokolwiek...
          pozdrawiam i trzymaj sie !
        • Gość: jarboe jutro może być gorzej;) IP: *.mex.mescomp.pl 01.12.04, 13:42
          PJ Harvey - To bring you my love albo z Johnem Parishem (nie wiem, czy
          napisałam poprawnie), ewentualnie na przykład DEUS-worst case scenario, Gomez,
          Blind Melon, Elbow, Eels. Może niekoniecznie ten klimat o którym myślisz, ale
          zdaje egzamin jako lek na stany "pośrednio-nizinne".
          Bez dwóch zdań His name is alive i Kristin Hersch, ale tych absolutnie nie
          polecam jeśli kojarzą się z czymś, o czym się nieszczególnie chce pamiętać.
          Spróbuj też Swans - "soundracks for the blind" i Sonic Youth.
          Nie słuchaj Musesmile
          • koszatniczka Re: jutro może być gorzej;) 02.12.04, 00:48
            Gość portalu: jarboe napisał(a):

. Nie słuchaj Musesmile

smile) pozdro
    • ilhan Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 18:07
      Żadne tam Muse. Płyty których potrzebujesz to The Arcade Fire "Funeral" i British Sea Power "The Decline Of British Sea Power".
      • koszatniczka Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 18:11
        ilhan napisał:

> Żadne tam Muse. Płyty których potrzebujesz to The Arcade Fire "Funeral" i
        British Sea Power "The Decline Of British Sea Power".

chetnie sie zapoznam...

• ilhan Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 18:17
          Polecam - to moje płyty roku 2003 (BSP) i 2004 (Arcade Fire).
    • negatywista placebo 26.11.04, 18:33
      Choć różni się nieco od radiohead i interpol, to jednak wyrasta z tego samego
      pnia. Polecam zwłaszcza drugą płytę - "Without you, I am nothing".
    • Gość: Listek Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:49
      Ja polecam (moze troszke z innej beczki) zespol Low. Nie ma chyba na swiecie
      bardziej przygnebiajacej muzyki.
      • mechanikk Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 18:58
        TV ON THE RADIO
        nie wiem jak to opisać, ale rewelacyjna muzyka
        coś jak połączenie punka z soulem i radiohead wink
    • desjudi Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 26.11.04, 23:49
      może Modest Mouse i ich "Good News For People Who Love Bad News"? rzecz być może
      pogodniejsza w sferze muzycznej i tekstowej, lecz niosąca jednak sporo
      melancholii. poza tym wszystko Mogwai i Godspeed You Black Emperor!
      zgadzam się co do wspomnianych tu The Arcade Fire, ich pogrzebowa płyta jest
      rewelacyjna.
    • Gość: taka Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.c3-0.rdl-ubr1.trpr-rdl.pa.cable.rcn.com 27.11.04, 01:02
      Tez bym byla za Modest Mouse. Poza tym mozesz sprobowac Wilco, ktore mi akurat
      nie za bardzo, ale kto wie. A tak naprawde od serca polecam Ci Death Cab For
      Cutie i The Walkmen.
      • ilhan Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 27.11.04, 19:51
        Modest Mouse to jednak trochę inna bajka niż Radiohead, ale godne polecenia, choć oczywiście nie ta najnowsza płyta a fantastyczne "The Moon & Antarctica" z 2000 r.
    • ice_age_comin Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 27.11.04, 18:06
      ja sie lubie dolowac muzycznie jesienia, w tym roku kroluja low (plyta secret
      name), noi piano magic (a troubled sleep of piano magic) a jak masz dola z
      powodu kobiety- beth gibbons & rustin man - out of season. noi posluchaj textow
      ostatniej pj. tylko sobie w glowe nie strzel.
      a teraz u mnie leci beck z ost do zakochany bez pamieci - everybodys gotta
      learn sometime. ale odpad.
      tv on the radio nie polecam jak ma byc dolujaco.
      pozdrrrrrrrrrrrrrr
      • mechanikk Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 28.11.04, 11:12
        Też mi się zdaje że na doła to TV... sie nie nadaje

ale
        "Philophobia"ARAB STRAP jak najbardziej

• Gość: darth Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 28.11.04, 17:19
      jest taki polski zespol l.stadt zobacz www.lstadt.prv.pl
    • ice_age_comin Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead 30.11.04, 21:37
      a dzisiaj rano krolowala u mnie pierwsza plyta elbow. dobre na snieg za oknem
      • Gość: farah Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:07
        Fantastyczny smutny ARAB STRAP
    • Gość: pierwszyrok Re: Muzycy w atmosferze interpolu oraz radiohead IP: *.toya.net.pl 02.12.04, 08:34
      Nikt nie wspomniał o Porcupine Tree...
      Jest to muzyka dość niewesoła ( np. teksty z "Stupid Dream" )
      Polecam w zasadzie wszystkie płyty tego zespołu a także
      "Damnation" zespołu Opeth
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka