Gość: ro duck IP: *.betanet.pl 01.01.05, 18:29 i niech mi jeszcze ktoś powie, że w polskiej muzyce nic się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paramah Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 83.238.131.* 06.01.05, 11:34 A kto mówi, że nic Dzieje się dużo, naprawdę sporo - ale (no właśnie jak zawsze) problem tkwi w tym, że niestety ale informacje o "pobocznych" nurtach muzycznych przechodzą do mediów sporadycznie, albo wcale. Wydaje mi się, że z jednej strony mamy olbrzymie zaplecze genialnych muzyków, z drugiej zaś całą masę "krzykaczy". Ci pierwsi siedzą w pokojach i grają, drudzy wypełzają do mediów i krzyczą, że ich sie nie promuje. Reasumując. Współczesna scena muzyczna w naszym kraju jest bardzo ciekawa, ale zalewa ją cała masa pseudo artystów (artyztów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 195.245.217.* 06.01.05, 16:03 Aha, czyli jak coś jest popularne, to robi się również bezwartościowe?... Nie dostrzegłeś trzeciej kategorii - gości zdolnych, ciekawych i promowanych. Robotobibok thumbs up. Brzmieniowo jeden z najciekawszych polskich projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paramah Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: *.sander.eu.org 27.01.05, 14:17 Sorry za idle Misiek nie zrozumiałeś może do końca przekazu. Nie tyle że popularne jest do bani - nie o to chodzi. Zobacz sobie "machine" promocyjną np. "Ich troje" a nie wiem "Robota" to są inne światy przecież. Celowo nie pisze "porównaj" bo sie tego porównać nie da Chodzi o to, że przekaz medialny muzyki jest jaki jest. Większość tego co sie pojawia w massmediach (poza wyjątkami) jest ogólnie rzecz biorąc co najwyżej na dyskotekę i to taką jaką promuje Akurat na płycie "Pomarańcza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazz Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 156.17.253.* 12.01.05, 10:35 Oj dzieje się i bardzo dobrze. MASZ RACJĘ PISZĄC,ŻE chłam pleni się, ale na szczęście to słuchacze ich eliminują nie kupując ich płyt i olewając ich koncerty. Dla mnie i wielu genialny jest Leszek Możdżer (koncert listopadowy w Imparcie oraz w Filharmonii z Dinozaurem)to była powtórka z Carnegie Hall,ale dużo, dużo lepsza.Życzyłabym sobie żeby takich fenomenalnych muzyków było więcej, a przede wszystkim takich indywidualności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:23 Ostatnio pośrod mojego błąkania się po różnych muzycznych obszarach dotarłem nareszcie w obszary jazzujące.Podkreślam jazzujące, bo czysty i tradycyjny jazz jakoś mnie (może na razie) nie kręci.Interesują mnie zjawiska takie jak:new jazz, electro jazz, acid jazz.Czy słyszał ktoś może nową płytę Tworzywa Sztucznego?Właśnie formacja ta tworzy bardzo ciekawą muzykę.Zastanawiam się czy jest więcej takich zespołów.Czy ktoś na tym forum jest w stanie podać mi nazwy zespołów grających jakieś ciekawe, unowocześnione odmiany jazzu???Nie znam się na tym, bo dopiero wkraczam w ten nurt muzyczny, dlatego proszę o opinię.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 195.245.217.* 12.01.05, 12:44 > Czy ktoś na tym forum jest w stanie podać mi nazwy > zespołów grających jakieś ciekawe, unowocześnione odmiany jazzu??? Jeśli uważasz Tworzywo Sztuczne za jazz, to możesz być zawiedziony, ale spróbuj: RH Factor "Hardgroove" Buckshot LeFonque "Music Evolution" The Solsonics "Jazz in the Present Tense" Digable Planets "Reachin'" Greg Osby "3D Lifestyles" Steve Coleman "Tale of Three Cities" Możesz sięgnąć po ostatnie składanki typu "Chillout Cafe", "Smooth Jazz Cafe", "Pieprz i wanilia", "Klubowe granie" (ta ostatnia jest chyba najlepsza), jest tam trochę jazzowych klimatów, ale raczej unikaj pełnych albumów wynalazków typu Jazzanova czy Truby Trio - to bardziej easy listening. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:57 Zdaję sobie sprawę, że Tworzywo Sztuczne to nie jazz, ale podobne klimaty, właśnie takie jak TS ostatnio biorą górę nad moją dusząDzięki za propozycje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony 12.01.05, 13:52 www.beyondjazz.net/index.php? Sprawdź sobie ten serwis. Po jego 'lekturze' może będziesz bardziej krytyczny wobec wypisywanych tu "rad" znawcy polskiego hh... Przy okazji przyjrzyj się katalogowi Ubiquity, wytórni, która w zgodej opinii uzytkowników bardziej eklektycznego podejścia do muzyki zdobyła w 2004 miano tłoczni roku w corocznym zestawieniu Gillsa Petersona. www.ubiquityrecords.com/ poza tym zanotuj sobie takie nazwiska jak bembe segue, dj mitsu the beats, bugz in the attic, marc de clive-lowe, moodyman, sleepwalker, kaidi tatham, ig culture, domu...a nie jakies składaki z tesco typu 'pieprz i wanilia'. ktoś ci chyba krzywde chciał zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 195.245.217.* 12.01.05, 14:10 > a nie jakies składaki z tesco typu 'pieprz i wanilia'. ktoś ci > chyba krzywde chciał zrobić. Przejrzałeś mnie na wylot. Wiesz, jestem wynajęty przez Tesco jako chodząca reklamówka i dlatego polecam takie Całkowite Gó... Po przeczytaniu twojej miażdżącej krytyki wycofam się jednak i ostentacyjnie samospalę. Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony 12.01.05, 14:13 prosze bardzo. podam ci jeszcze zapałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: 195.245.217.* 12.01.05, 15:04 luvski napisała: > prosze bardzo. podam ci jeszcze zapałki. Ach, jesteś kobietą. Plus dla ciebie, bo gdyby nie to, napisałbym że jesteś zadufanym pie..nym snobem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luvski Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 17:08 liczy się jeszcze coś takiego jak rzetelność informacji, a ty, zamiast podawać fakty, dezinformujesz, pewnie bez złych intencji. pie..nego snoba ci daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dizkret aka dizky Re: Polski jazz: Robotobibok i Maestro Trytony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 03:28 piona za luvski za breakdown brzmien. sprawdzcie DKD, bugz, mark de clive lowe jeszcze nie wydana plyte tide`s arising, seiji, sa-ra creative partners, platinum pied pipers (dla mnie najciekawsza propozycja z hopowo-soulowych klimatow bo neosoul umarl), w Polsce srednio, chociaz dobre projekty sa w drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo w Polsce NIGDY nie bedzie ciekawych projektow.... IP: *.phil.east.verizon.net 04.06.05, 05:17 tego typu bo to nie sa EUROPEJSKIE klimaty. Malo wysublimowane, dla malo wymagajacych, gladka, rowna, falujaca muzyka. Slowem nic ciekawego. Jesli ktos jest bardziej wyedukowany - obsluchany, taka muzyke zcisza po minucie. NUUUUUDAAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo typowe babsie rytmy IP: *.phil.east.verizon.net 04.06.05, 05:13 wystarczy posluchac kilka pierwszych taktow zeby zorientowac sie kto poleca ta muzyke. Nie trzeba byc obsluchanym by sluchac takiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś