Dodaj do ulubionych

Kings of Leon

IP: *.teleton.pl 17.02.05, 14:53
Jak sądzicie, która płyta jest ciekawsza pierwsza czy druga ? Chciałbym sobie
coś ściągnąć z sieci, ponoć chłopcy czujnie popylają...
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Kings of Leon 17.02.05, 17:43
      Wg mnie zespół jest przereklamowany, aczkolwiek jeśli już cokolwiek nadaje się do słuchania, to druga płyta "Aha Shake Heartbreak" (dla mnie 6/10). Nadal irytować może kiepski wokal, ale doszli wreszcie do etapu, kiedy niektóre piosenki mają melodie. Najlepszy jest "The Bucket".

Pozdr.
    • Gość: Lecho Re: Kings of Leon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:13
      Krótko i na temat, thx
      • p.o.box.77 Re: Kings of Leon 18.02.05, 13:22
        no wlasnie pamietam ze kontakt z pierwsza plyta to bylem zawiedziony, i
        zeczywiscie tez myslalem ze przereklamowana. ale ta druga mi wchodzi jakos
        latwiej.

wole libertines ale druga plyta ostatecznie moze byc...

pozdro.
    • opelvectra Re: Kings of Leon 28.02.05, 22:37
      Wpisalam ich dzis do watku przereklamowanych, a tu nawwet o nich oddzielny
      watek. Zgadzam sie z Ilhanem, choc przyznaje, ze nie przesluchalam do konca ich
      plyty, bo po prostu nie dalam rady smile)
    • Gość: muka! Re: Kings of Leon IP: *.aster.pl 28.02.05, 23:11
      Wszystko jest względne. Jeśli ktoś - tak jak ja - edukacje muzyczną zaczynał od
      Stonesów, Creedence Clearwater Revival i wczesnego AC/DC, a nie od Wire, Talking
      Heads i Gang Of Four to za zdecydowanie przereklamowany zespół uzna Franza
      Ferdinanda, zaś przy Kings Of Leon nóżka sama do taktu będzie chodziła. Inna
      sprawa że Kings to własnie zespół do tupania nóżką do taktu. Fajny, pokiwać
      główką się da do rytmu, ale rewolucja to to nie jest.
      • ilhan Re: Kings of Leon 01.03.05, 08:36
        Sądzisz że ktokolwiek w tym kraju zaczynał edukację muzyczną od Wire i Gang Of Four? smile Nie ma chyba sensu zestawiania w tym kontekście KoL i FF. Osobiście uważam, że Franz to znacznie lepszy zespół, choć... przereklamowany oczywiście wink
      • Gość: Jacenty Re: Kings of Leon IP: *.chello.pl 01.03.05, 13:58
        "to właśnie zespół do tupania nóżką do taktu" - nic dodać nic ująć smile
    • halszka_m Re: Kings of Leon 01.03.05, 13:43
      Raczej druga. Wnioskuję po tym, że jeszcze niedawno słysząc twórczość KoL, to myślałam "RANYYYYY, co to jest??" i byłam święcie przekonana, że w życiu ich nie polubię. Wystarczyło jednak, żebym usłyszała Four Kicks-ten utwór tak skutecznie rozłożył mnie na łopatki, że zaczęłam odczuwać do nich pewną sympatię.. No i wokalista się ogolił smile
      • Gość: Lecho Re: Kings of Leon IP: *.teleton.pl 01.03.05, 13:53
        Bracia i Siostry ! W piątek zaliczyłem sympatyczną prywatkę, w trakcie której
        poleciała właśnie dwójka KoL i bardzo fajnie nam się pzry tym balangowało. Miłe
        wrażenie, goście wyluzowani do granicy luzu, świeżo i bez nadęcia, sporo
        wkrętów z Jets, Stonesów, Black Crowes czy takich tam innych zabijaków. Nawet
        wokalista bez głosu ma fajny głos.Niby nic a jednak. Dzięki za dobre
        wskazówki.Pozdrawiam.
    • opelvectra Re: Kings of Leon 01.03.05, 17:30
      Nie chcialabym urazic zadnego fana, ale mnie glos tego wokalisty...rozbawia,
      smieje sie po prostuwink Co nie wyklucza jednak, ze podczas jakiejs szalonej
      imprezy byc moze bawilabym sie doskonale przy ich muzyce.
      • Gość: Lecho Re: Kings of Leon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:49
        Ta chwila się zbliża...
        • opelvectra czuje to :)) ! (n/t) 01.03.05, 21:43
    • Gość: jolii Re: Kings of Leon IP: 212.122.215.* 08.03.05, 10:35
      moim zdaniem ich pierwsza plytka jest wiele bardziej rytmiczna i melodyja, tak
      jakby momentami smieszna i wesola. Druga - juz bardziej dojrzalsza i pelniejsza
      w uczucia. Mi osobiscie podoba sie Y&YM ale z mila checia slucham tez nowej.
      Obie sa oryinalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka