Gość: sss IP: *.tkb.pl / *.sav.tkb.net.pl 13.06.02, 12:09 Jaka płyta jest godna uwagi wg was? Osobiscie miałem ochote sobie coś kupić a tu tyle tego i człowiek nie moze się zdecydować) sss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kugel Re: Miles Davis 13.06.02, 12:18 Wszystkie!! ale jest ok. 300 wobec tego hmm "phantalasshia"(mogłem pomylic pisownię a nie chce mi się wstać i pójść sprawdzić. pozdrawiam MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Miles Davis IP: 62.233.138.* 13.06.02, 12:27 Najlepiej zacząć od TUTU, potem YOU ARE UNDER ARREST. Jak dojdziesz do SKETCHES OF SPAIN to znaczy, że polubiłeś jazz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: Miles Davis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 12:49 Gość portalu: teddy napisał(a): > Najlepiej zacząć od TUTU, potem YOU ARE UNDER ARREST. Witam ! Lepiej kup Live around the world - połączysz te dwie wskazane wyżej + koniecznie We want Miles i tak dalej do Bitches Brew. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Jazz Rock IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 13.06.02, 13:05 Gość portalu: Jacek K. napisał(a): > Lepiej kup Live around the world - połączysz te dwie wskazane wyżej + konieczni > e > We want Miles i tak dalej do Bitches Brew. Ja polecam gorąco - jeśli lubisz połączenie jazzu z rockiem - ostatnią z wymienionych powyżej (B.B.). To wspaniały fusion z udziałem Sir Johna "Mahavishnu" Mc Laughina... Mhmm... Sam miód! Choć to cieżka w odbiorze muza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Jazz Rock IP: *.tkb.pl / *.sav.tkb.net.pl 13.06.02, 18:52 bardzo dziekuje za pomoci pozdrawiam)) sss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek99 Re: Miles Davis IP: *.inteligo.com.pl 14.06.02, 16:03 Kind of blue i Sketches of Spain... Poezja muzyki... No, ale wszystko zalezy od klimatu jakiego w muzyce poszukujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Miles Davis 14.06.02, 16:52 Wymienione, Phantalassa to remastering Davisa zrobiony przez B. Laswell'a, dorzucilbym natomiast jeszcze "Dingo" - muzyka zrobiona M. Legrandem do filmu pod tym samym tytulem. Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Miles Davis 14.06.02, 19:54 kwieto napisał(a): > Wymienione, Phantalassa to remastering Davisa zrobiony przez B. Laswell'a, > Wiem o tym a dokładnie zdubowana, ale przyznasz że piękna płyta?pozdro MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregkor Re: Miles Davis IP: 195.94.205.* 19.06.02, 10:07 Z bardziej jazz-rockowych osiagnięć poleciłbym "Man with the horn", z Marcusem Millerem i Billem Evansem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamster Re: Miles Davis IP: 195.117.18.* 19.06.02, 10:58 A w Kielcach mamy pomnik Miles'a D. )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedonist Re: Miles Davis IP: *.chello.pl 19.06.02, 21:26 różne rzeczy macie w Kielcach, a to ul. Żołnierzy Radzieckich, a to uwielbienie dla Kwacha A KIND OF BLUE RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Miles Davis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.02, 00:06 Dingo, Doo Bop, a napewno Siesta z Marcusem Millerem. Jeszcze Windą na Szafot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aric Re: Miles Davis IP: *.wonlok.com.pl / 172.27.18.* / *.wonlok.com.pl 20.06.02, 09:55 Zarąbiste, Kind Of Blue, Dingo, Doo Boob, Windą na szafot ma taki zarąbisty klimat. A co z In the Silent Way, MilesTones to jest czad. Lubię też, ale nie pamiętam tytułu płytę krórą nagrał ze zdaje się fińską orkiestą. Nagrał też płytę z Miltem Jacksonem na wibrafonie. Rewelacja. Jak z filmów szpiegowskich. Najbardziej lubie słuchać płyt 50 i początku 60. Z Johnem Coltranem. Odpowiedz Link Zgłoś