Dodaj do ulubionych

najbardziej bezsensowne teksty piosenek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:24
ostatnio w radio często słyszę piosenkę Papa Dance o czarnym śniegu. "czarny
śnieg sypie się z moich ust", mniej więcej tak. dla mnie tekst zupełnie bez
sensu, nie mam pojecia co autor miał na mysli. takich piosenek jest mnóstwo,
zróbmy listę- oprócz w/w dopisuję teksty Beaty Kozidrak, grafomania czystej
wody. jakie sa wasze typy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Spiral_Archiitect Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.krakow.pl 14.03.05, 00:01
      "Biała Armia" grupy BAJM. Nawet chcialem zamiescic jakas analize tegoz cuda.
      • Gość: Kaja? Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:37
        Nikt nie wspomni o Małej chince Kji Paschalskiej i Funky filona???
        • adas313 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 08.04.06, 01:18
          "Nie przypomną twarze się, które przez was oczy ich nie zaśmiały się".

Z utworu (?!?!?!) "Znak pokoju" zespołu Virgin (choć zdaniem niektórych autorem
          muzyki do tego fragmentu jest Bryan Adams).

Generalnie cały tekst jest bez sensu, ale przytoczone zdanie to już bełkot
          maskymalny.
        • Gość: ość portalu:) Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 80.48.192.* 30.03.07, 16:57
          Szansa Dody - bez sensu
          • Gość: qwer7y Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 30.03.07, 17:50
            Nic chyba nie przebija tego:

“W Wysokich Andach kondor jajo zniósł,
            Pierwsze jajo zniósł,
            Drugie jajo zniósł,
            Trzecie jajo zniósł,
            A potem zdechł
            A to pech

A na co było jemu tyle jaj?
            Ajajaj
            Na co tyle jaj

Mały Indianin napiął wielki łuk
            Jak on mógł
            Jak on mógł
            Napiąć łuk?

Najlepsze piwo to lubelski full
            Gul gul gul
            Gul gul gul
            Lubelski ful
            Gul gul

Takiego piwa nie pił nawet król
            Gul Gul gul
            Gul Gul gul
            Nie pił król
            Gul Gul

Nad Lublin nadleciało stado wron
            Nie wiadomo skąd
            Nie wiadomo skąd
            Nie wiadomo skąd

smile
        • Gość: ość portalu:) Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 80.48.192.* 30.03.07, 16:57
          Szansa Dody - bez sensu
      • stokrotka29 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 13.12.05, 16:20
        a może ich troje,to przeciez kopalnia takich perełek
      • Gość: iva Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.aster.pl 10.02.06, 12:07
        Nie ma wody na pustyni i Jozek nie daruje ci tej nocy smile))))))))hahahahahahah
        www.scootertechno.pl
        • kicior99 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 09.05.06, 12:29
          Nie ma wody na pustyni i Jozek nie daruje ci tej nocy smile))))))))hahahahahahah
          > www.scootertechno.pl

Nigdy nie wiedzialem o czym jest ta piosenka (nie ma wody...)
    • Gość: vince Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.115-70-69.mc.videotron.ca 14.03.05, 00:02
      Jest tego tysiace, wiec nie bardzo wiem jaki ten watek ma sens, ale zwyczajnie
      nie moge sie oprzec aby nie przytoczyc tekstu mojej faworytki Madonny:

Candy Perfume Girl

Young velvet porcelain boy
      Devour me when you're with me
      Blue wish window seas
      Speak delicious
      fires
      I'm your candy perfume girl
      Your candy perfume girl
      Moist warm desire
      Fly to me
      I'm your
      candy perfume girl
      candy perfume girl
      candy perfume girl
      Candy
      Rush me ghost you see
      Every center my home
      Fever steam girl
      Throb the oceans
      Your candy perfume girl
      you're a candy perfume girl
      you're a candy perfume girl
      Candy Perfume girl
      Did I lie to you?
      candy perfume girl
      Did I lie to you?
      Magic poison
      You're a candy perfume boy
      candy perfume boy
      You're a candy perfume boy
      Candy perfume girl
      The sacred nerve is
      Magic Poison
      It's candy
      It's candy
      I'm your candy perfume girl
      boy
      girl
      boy
      girl
      boy
      Candy
      • Gość: cię antinę Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.96.44.* 14.03.05, 11:33
        • Gość: cię antine Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.96.44.* 14.03.05, 11:47
          się mi wymskło bez treści. przpraszam.
          a teksty wszystkie niemal, jak tak się dobrze zastanowić są głupie. moim
          faworytem jest "smels lajk spirit" i Pan Wisniewski w numerze, którego niestety
          nie znam (jeszcze!)- cytuję: "ze strachu przed lękiem"
          a! i jeszcze "giwabitof mm tu mi, giwabitow mm tu ju" - pani lear to musiała
          mieć ładną korbę, jkak to nagrywała.
          • Gość: cię antinę Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.96.44.* 14.03.05, 11:47
            smels lajk tin spirit oczywiście
            • Gość: tralala Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:48
              pogodno - pani w obuwniczym big_grinbig_grinbig_grin
              • ag.n Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 15:59
                pogodno - orkiestra tongue_out big_grin
                "górniczo-hutnicza orkiestra dętaaaa, robi nam paparara..."

ale pogodno to do kategorii śmiesznych specjalnie, nie przypadkowo
                • humbak Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 16:37
                  Hej! To akurat ma sens? Nie słyszałaś górniczo- hutniczej nigdy, czy co? A jak
                  to w duecie przefajnie grają!smile
                  • ag.n Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 21.03.05, 15:59
                    humbak napisał:

> Hej! To akurat ma sens?
                    No właśnie nie za bardzo i dlatego tu wpisałam.

>Nie słyszałaś górniczo- hutniczej nigdy, czy co? A jak
                    Słyszałam nie raz, zresztą mam na płycie.

> to w duecie przefajnie grają!smile
                    Nie mam pojęcia, o jaki duet chodzi.
                    • humbak Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 21.03.05, 23:02
                      Ano widzę że ludzie spoza AGH niedoinformowanismile My tu mamy Górniczo-hutniczą
                      orkiestrę dętą! I ona często robi Papparara! A Pogodno razem z nimi wykonywało
                      ten utwór na końcercie. Wyczesana muzykasmile
                • Gość: fuut Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.www-cache.demon.co.uk 24.11.05, 11:00
                  Pogodno - Kosmiczak
                  "
                  Oto jest siła kosmiczna ...
                  988, 887, 988, 666 ...

Oto jest siła kosmiczna ...
                  988, 887, 988, 666 ...

wymów życzenie kochanie ...
                  bowiem spada ...
                  gwiazdacz kosmiczak ...
                  spójrz kochanie ...
                  bowiem spada ...
                  gwiazdacz kosmiczak ...

ucebulacz chlastacz ...
                  rozbryzgiwacz szastacz ...
                  rozpierniczak ...
                  galaktyczak ...
                  gwiazdacz kosmiczak ...

nocny wysławiacz firmamentu ..."

Boskie.
                  --
                  fuutott.net
            • Gość: mack Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:30
              teen spirit to nazwa dezodorantu dla dziewczyn, smells like teen spirit
              powiedziała jedna laska do cobaina, gdy ten pachniach tym zapachem (przeniosło
              się na niego od innej dziewczyny, z którą spędził noc)
          • Gość: islay smells like ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:43
            tak, to glupi tekst zauwazyl to nawet Wierd All Jankovic Przerabiajac refren:
            "And I'm shoutin'
            my guitar's ringing
            And I don't know
            what I'm singing (..)" albo jakos tak w podobie...

• Gość: NN Re: smells like ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:09
              to chyba akurat specjalnie tak ma byc - tekst jest faktyczynie o niczym ale
              riff ma dobry tongue_out

chociaz poszczegolne zdania sa dobre np."i'm the worst at i do best" czy jakos
              tak...
              • Gość: mimi Re: smells like ??? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:18
                nie wiem czy ma sens pisane wywodu o propo tej piosenki ale jednak-zaryzykujesmile
                serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51813,2256150.html -odsylam do
                profesjonalisty
                tekst jest bo byc musi a glowna role odgrywa linia melodyczna pod która pisano
                slowa.
                A moze tekst jest tak samo chaotyczny i zakrecony bo jest odzwierciedlaniem
                samego Kurta?
                • Gość: ...:::Ania:::... Re: smells like ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 01:02
                  rozbrojne tez sa teksty Meza czy Ascetocholix typu"dziewczno jak wino..."
                  lub "hej suczki my znamy wsze sztuczki..." ja nie wiem!ze tez nie ma o czym
                  pisac!i najgorsze jest to,ze to hiphopolo(hanba hip-hopu i narodu polskigo)
                  puszczaja w radiu i oni zbijaja kase a Ci ktorzy robia porzadny material wogole
                  nie sa znani!
                • Gość: xxx Re: smells like ??? IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 31.01.06, 18:42
                  xx
              • kill_yourself Re: smells like ??? 15.09.05, 21:16
                Gość portalu: NN napisał(a):

> to chyba akurat specjalnie tak ma byc - tekst jest faktyczynie o niczym ale
                > riff ma dobry tongue_out
                >
                > chociaz poszczegolne zdania sa dobre np."i'm the worst at i do best" czy
                jakos
                > tak...

właśnie, ten tekst jest dobry, jeśli go poszatkować na takie części (here we
                are now - entertain us) albo jesli wziąć pod uwagę grę w brzmienie (mulato-
                albino-libido). bo całośc.. nie trzyma się kupy
              • Gość: xxx Re: smells like ??? IP: *.px.pl 21.03.06, 19:10
                I am worst at what i do best
                and for this gift i feel blessed

tak, to zdanie to jest perelka.
          • zocha_kwiatkocha Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 16:31
            Utwory BAJMU nie są z najwyższej półki [hah, delikatnie powiedziane ;], ale
            należy odróżnić teksty beznadziejne, od typowo letnich hitów nastawionych na
            fajny rytm, chwytajacą melodię i proste slowa.
            Tak się składa, że "Give a bit a mmh" lubię, bo ma w sobie taki fajny klimatbig_grin
            i to nieuchwytne "mmmh" big_grin
            Beznadziejne jest O-Zone, bezwzględu na swoje summer'owe przeznaczenie tongue_out.
            Zastanwiam się też nad "Save your kisses for me". Słowa są denne i puste
            [jak nie kojarzycie to to jest ta piosenka z reklamy Pink Lacoste]
            pozdrawiam
          • Gość: Matylda co ty gadasz, IP: *.stansat.pl / 195.94.216.* 19.03.05, 12:19
            przecież to "giwabitof mm " jest genialne! pod owe "mm" mozna wstawić każda,
            nawet najbardziej niecenzuralną treść wink "daj mi troche tego "mm" a ja tez dam
            trochę "mm" tobie..." Nie czujesz tego?
            • zandio Re: co ty gadasz, 15.08.05, 14:07
              ja też tego nie czuję - malo tego, to jest kicz pierwszej klasy. No ale co
              innego można umieścić w reklamie batonika?
          • Gość: varius idiots widzialam oooooorla cieeeen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:26
            to jak dla mnie polski mistrz calych lat 90-tych
          • Gość: ??? Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:57
            nie no jak dla kogos piosenka Nirvany - Smells Like Teen Spirit jest
            bezsensowna to ja wymiekam!!! chyba ktos musi byc naprawde slepy zeby nie
            odczytac ukrytych tresci i metafor zawartych w tym tekscieuncertain Pozdro
            • furry Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 24.11.05, 12:07
              Gość portalu: ??? napisał(a):

> nie no jak dla kogos piosenka Nirvany - Smells Like Teen Spirit jest
              > bezsensowna to ja wymiekam!!! chyba ktos musi byc naprawde slepy zeby nie
              > odczytac ukrytych tresci i metafor zawartych w tym tekscieuncertain Pozdro

Och, ??? podziel się z nami jakąś metaforą. Proszę zwłaszcza o metafory i ukryte
              treści w refrenie. Dla ułatwienia:

With the lights out it’s less dangerous
              Here we are now
              Entertain us
              I feel stupid and contagious
              Here we are now
              Entertain us
              A mulatto
              An albino
              A mosquito
              My libido
              Yea

• Gość: palola a te sensowne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:20
          sensownych jest mase i ja się staram słuchac tych z przesłaniemsmile chyba jak
          większość ludzi świadomych tego co można zrozumić z takich piosneksmile a co do
          bezsensownych to ja chce dołączyć większość tekstów i głupich rymów hh
          pozdrowionka
    • dreaded88 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 16.03.05, 20:16
      Gość portalu: jamonika napisał(a):

> ostatnio w radio często słyszę piosenkę Papa Dance o czarnym śniegu. "czarny
      > śnieg sypie się z moich ust", mniej więcej tak. dla mnie tekst zupełnie bez
      > sensu, nie mam pojecia co autor miał na mysli.

Hmmm...

"Nie napiszę tego poematu
      przed trzema dniami spotkałem
      pana profesora
      padał deszcze
      nagła ulewa w Krakowie
      woda płynęła ulicami czarne rzeki
      płynęły naszymi ustami
      [...]"

St. Różewicz, "Tarcza z pajęczyny"

Może za 15 lat na polonistyce będzie się robić doktoraty z Papa Dance?
      • efdurka Marcin Rozynek bleeeee 17.03.05, 16:46
        wiem wiem pewnie jestem zbyt prosta i płytka, żeby zrozumieć jego teksty. nie
        kumam o co w nich chodzi, serio. szczególnie nie kumam tego o jakims piekielnym
        jęzorze i o znaku przymierza. z całym szacunkiem dla Marcina, ale nie znoszę
        jego piosenek.
        • Gość: sabinek Re: Marcin Rozynek bleeeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:19
          Popieram! Popieram!
          Jak śluz smakujesz mi
          na znak przymierza złóż ciało swe on dla ciebie jest
          jeśli będziesz mu wbrew on dla ciebie jest
          i coś o piekielnym jęzorze
          facet moim zdaniem jest satanostą i powinien się leczyć, a ja trójka gra jego
          kawałki, to wyłączam! I już nie włączam potem smile
          • Gość: cinnamon girl Re:M.R.bleeeee/ JakiI ŚLUZ????/TekstyY Rozynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:06
            "I WIESZ - BEZ ZIÓŁ SMAKUJESZ MI" żaden sluz...
            Ludzie słuchajcie uważnie i czytajcie teksty.A dopiero pizcie o śluzach :d

Rozynek sie może nie podobać ale własnie teksty ma dobre.A jesli nie sa może
            dobre to, w kazdym razie nie są bez sensu... Ale one nie są dosłowne, nie są
            bezpośrednie, są metaforyczne.
            Czytacie trochę poezji?

Polecam tekst "Tobą żywię się"-przecież to piękny erotyk.

• Gość: emae Re:M.R.bleeeee/ JakiI ŚLUZ????/TekstyY Rozynka IP: *.miks.uj.edu.pl 15.01.07, 13:33
              Bez jakich ziół? Litości! Bez maryśki? Po maryśce on to chyba pisał!
              Z całym szacunkiem dla fanów Rozynka. Ja go zresztą tak w ogóle lubię, ma
              piękny głos i jego piosenki mają cudne melodie. Ale teksty??? Co to za bzdura o
              tym królu Karolu i koralach planet? Litości!!! Prorocze miewam sny jak pies,
              gdy śpi przy tobie?
        • Gość: mo Re: Marcin Rozynek bleeeee IP: *.koscielisko.sdi.tpnet.pl 20.03.05, 09:40
          Zdecydowanie popieram. Rozynek to jakiś totalny bełkot. Kto to promuje???
          Wsłuchiwałam się w to parę razy i nic... Natomiast Czarny Ciągnik Blenders to
          fajna piosenka z przymrużeniem oka- i tutaj trzeba mieć trochę dystansu . Uważam
          że jest śmieszna.
          • amy4 Re: Marcin Rozynek bleeeee 21.03.05, 15:14
            przyłączam się - okropne to to jest ;-(
            • Gość: kierownik Wyjątkowo irytujący cycek. I to jego frazowanie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.05, 14:27
          • Gość: ja Re: Marcin Rozynek bleeeee i sidnej polak IP: *.hstl6.put.poznan.pl 08.12.05, 18:08
            Z jakim dystansem trzeba spojrzec na chomiczowke, zeby miala sens?? i zeby mogla
            sie podobac? chyba z takiego, z jakiego nie bedzie jej slychac uncertain Badziew na
            maksa, o malo przez niego wypadku nie spowodowalem, bo uslyszalem ja pierwszy
            raz w samochodzie i spadlem z siedzenia uncertain
            • Gość: xxx Re: Marcin Rozynek bleeeee i sidnej polak IP: *.px.pl 21.03.06, 19:29
              chyba nie zrozumiales o czym tu sie toczy rozmowa. wlasnie tekstu w rodzaju chomiczowki ze wzgledu na jego konstrukcje i sposob narracji z zalozenia nie mozna nazwac tekstem bez sensu. mozna twierdzic, ze jest slaby, czy nawet bardzo slaby, ale to jest zupelnie co innego - a w dodatku dyskusja o gustach, ktora do niczego nie prowadzi (ja np. uwazam, ze ten tekst jest swietny, ale to nie ma nic do rzeczy)
      • Gość: jamonika Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 00:07
        papa dance miałoby nawiązywac do Różewicza? nie sądzę.
      • Gość: The Silent Man Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:04
        Chodzi o reżysera Stanisława Różewicza? Poeta, jego brat, ma na imię Tadeusz.
    • Gość: Klara Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 194.63.135.* 17.03.05, 18:20
      Niektóre teksty Świetlickiego są takie, jakby autor schlał o jedno półlitra za
      dużo, ale wiele jest całkiem, calkiemsmile))

A grand prix w kategorii debilny tekst otrzymuje:
      Gawliński & Wilki za tekst "Mamy tylko chwile":
      Święty naród nie pójdzie dzisiaj spać
      Płonie w nim brudna krew, ostatni serca zew
      W świętym mieście co szaniec z krzyży ma
      Rządzi w nim ślepy król, korona ciąży mu

Biały Bóg, najmniejszy śmierci wróg
      Wszędzie jest, widzę go, dotykam jego stóp

Mamy tylko chwilę, mamy tylko chwilę
      Zanim minie nasz czas,
      zanim skończy się świat,
      zanim wino przestanie nas grzać

Święty naród nie pójdzie dzisiaj spać
      Płonie w nim brudna krew, ostatni serca zew

Mamy tylko chwilę, mamy tylko chwilę
      Zanim minie nasz czas,
      zanim skończy się świat,
      zanim wino przestanie nas grzać

Autor też nie wie, co chcial przez to powiedziećtongue_out
      • Gość: g Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:20
        Tak, Gawliński zdecydowanie!
        Parę tygodni temu wystąpił w "Pytaniu na śniadanie" nowy zespół Rafała
        Olbrychskiego. Nie ma jeszcze nazwy,założyciel strasznie się roztył, ale to
        jeszcze nic! Piosenka zaczynała się mniej więcej tak:
        "Sen to niepotrzebny ludziom gen" i dalej "czas to bat" - po prostu brednie! I
        to wszystko z ...plejbeku! Widać było, bo solista nie nadążał!
      • Gość: M. Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.retsat1.com.pl 27.03.06, 13:02
        A ja myślę, że autor tego wpisu po prostu jest mało inteligentny.
    • Gość: mara Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 213.77.2.* 17.03.05, 18:27
      Dla mnie "Bohema" Wilków
      tym tekstem o lataniu się pogrążył
      • g.r.e.g Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 16:14
        Gawlinski nie spiewa o lataniu, tylko o odlocie po pewnych srodkach.
        • Gość: xxx Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 21.03.05, 14:22
          Po środkach, czy nie, ale piosenka jest tak głupia, że wyłączam radio zawsze,
          gdy ja słyszę. Ale przy braku pomysłów na dobry tekst trzeba zarabiać na złym.
          Słowa psują dobrą muzycznie kompozucję sad
      • Gość: mmania83 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 80.68.236.* 24.03.05, 14:29
        mnie również
    • Gość: thecat Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:16
      kupilem czarny ciagnik
      pojemnosc dwa czterysta...

Blenders

Szczyt!!!
      • asik49 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 19.03.05, 15:25
        Gość portalu: thecat napisał(a):
        > kupilem czarny ciagnik
        > pojemnosc dwa czterysta...
        >
        > Blenders
        >
        > Szczyt!!!
        Podpisuję się pod tym czym tylko mogę,chyba z tego powodu przywialo mnie na to
        forum (jestem tu pierwszy raz).Gorszej bzdury świat nie słyszał.
        • Gość: alabama Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.attu.pl 19.03.05, 15:49
          ej - chyba nie rozumiecie - Blendersi to zespol z zalozenia z przymrozeniem oka,
          i wszystkie ich piosenki sa wlasnie takie - na pozor bezsensowne, ale wlasnie o
          to chodzi !!! tak jak Pogodno :]
          • Gość: anka Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:00
            Gość portalu: alabama napisał(a):

> ej - chyba nie rozumiecie - Blendersi to zespol z zalozenia z przymrozeniem
            > oka, i wszystkie ich piosenki sa wlasnie takie - na pozor bezsensowne, ale
            > wlasnie o to chodzi !!! tak jak Pogodno :]

No ale piosenka o punkcie G dotyczy już bardzo konkretnej sprawy smile.
          • magsbrown Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 22.03.05, 17:45
            Proponuje ,jako beznadziejne, texty piosenek KATa :"Cos we mnie lka (...),w
            lonie mym,(...)malenki zwierz,nie placz,nie placz..."
            • magsbrown Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 22.03.05, 17:48
              Przypomina mi sie jeszcze jedna piosenka Anny Jantar -"Zalozyl krawat,i juz
              Wielki Pan,Bojcie sie dziewczyny,mowie wam..."
            • magsbrown Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 22.03.05, 17:53
              A Nosowska i Hey z poczatku lat 90? Herbatka stygnie,zapada mrok,a pod piorem
              ciagnie nic...Obowiazek obowiazkiem jest,piosenka musi posiadac sens..." Czyz
              to nie urocze?
              • Gość: Lena Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:15
                Do listy beznadziejnych tekstów dodam Annę Marię Jopek i jej piosenkę "Joszko
                Brody". Tragedia. Kiczowate teksty ma też Myslovitz. Naprawdę nie maja
                sensu. "Patrzą na spódnice dziewczyn, które nie chcą ich znać" albo to
                autorstwa Borixona "Cieszę się, że moja skóra jest biała". Dla mnie to ostatnie
                to rasizm w czystej postaci.
                Co do sensownych tekstów, pelnych metafor to Łzy. Mają głębokie teksty, każda
                piosenka to jakaś opowieść. "Aniele mój, tak brzmialo moje imię
                I magią słów zdobyłeś mnie, zdobyleś
                I kto powiedzial, ze wszystko jest bez sensu,
                Tacy jak my, niewolnicy złych słow"
              • zakochalam_sie Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.05.06, 22:29
                tam nie bylo "sens" tylko "tekst", a piosenka jest wlasnie o tym, ze kaska
                siedzi w studio, chlopaki nagrywaja, a ona nie ma tekstu a cos zaspiewac musi
            • Gość: soul_to_squeeze Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 14:56
              magsbrown napisała:

> Proponuje ,jako beznadziejne, texty piosenek KATa

łoże wspólne lecz przytulne jak palmowy gajjj, a w nim konie lwy i słonie no i
              jedna klaacz..
              • Gość: Anielica ]:-> Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:52
                piszesz ze ten tekst jest beznadziejny a pewnie nie zastanawiałas sie nad jego
                sensem. kazdy wie ze R.K. były lider zespołu KAT pisał niejednokrotnie teksty
                które mozna powiązać z satanizmem. i ten fragment który tu przytoczyłas takze
                moze miec podłoze satanistyczne. mozna go przeciez zinterpretowac następująco:
                łoże może symbolizować wspólnotę bądź pewne zgromadzenie a wymienione zwierzęta
                podstawione mogą być zamiast ludzi - "klacz" pewnie oznacza kobietę a jak
                chcesz wiedziec dlaczego zostaje tu ona wymieniona posłuchaj sobie "Purpurowych
                godów" a wszystko Ci sie wyjasni.
                • tomash8 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 12.12.05, 20:28
                  Może i to jest jakaś pokrętna symbolika o ultra głębokim znaczeniu, ale
                  równocześnie jest to grafomania do potęgi n. Ja jednak wole
                  "prawda to metal...i piekło"
                  czy "Devil, szatan, szatan - z nim konać nawet żyć"

Niż smuty z "szyderczego zwierciadła" czy "róż miłości" smile
          • marchick Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 02.08.05, 02:18
            Dokładnie tak smile
        • Gość: Blake Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 212.160.172.* 16.02.06, 11:38
          moim zdaniem nalezy odroznic jajcarskie txty typu Blenders od pseudopoetycznej
          grafomanii jak Bajm
      • kogutek1 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 22.03.05, 15:53
        To jest superlokomotywowy tekst
    • xxx131 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 17.03.05, 20:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=21472461&a=21472461 smile
    • dreaded88 Urok bezensu 17.03.05, 20:46
      Bathory - "Witchcraft". Kompletna bzdura, ale mimo to sympatyczna.

I drink the blood
      From cup of death
      I sip the milk from tied up
      Angels holy breasts
      I fuck the whore and eat her flesh
      And when the daylight comes
      I sleep in Satan's nest

Pestilence Black Death
      Circles drawn in blood
      Read the holy writtings backwards
      Burn the house of God

Sacrifice of human flesh
      Anal kiss of Hell
      Mother of Satanic child
      Cast your withces spells

Witchcraft

I run the night with white wolfs pack
      I ride the wind of Mayhem
      Down to Hell and back
      I masturbate on Golden throne
      And quench my thirst
      From sacred virgins fragile throats

Pestilence Black Death
      Circles drawn in blood
      Burn the house of God

Sacrifice of human flesh
      Anal kiss of Hell
      Mother of Satanic child
      Cast your withces spells

Witchcraft

Pestilence Black Death
      Circles drawn in blood
      Burn the house of God

Sacrifice of human flesh
      Anal kiss of Hell
      Mother of Satanic child
      Cast your withces spells

Witchcraft
      • michalgajzler Re: Urok bezensu 17.03.05, 22:13
        Khmm...zastanawia mnie czy autor tego tekstu przewidywał, że po zapoznaniu sie z
        tymże tekstem można dostać napadu śmiechu? Nagromadzenie bezsensu faktycznie
        znacznewink)
        • dreaded88 Re: Urok bezensu 17.03.05, 22:37
          Ś.p. autora poniekąd usprawiedliwia to, że tworząc taki i podobne teksty miał
          jakieś 16 lat i nie nazywał się Arthur Rimbaud, do tego mógł przybliżać do
          siebie Absolut.
      • Gość: baisha Re: Urok bezensu IP: *.devs.futuro.pl 17.03.05, 22:43
        Akurat ogólnie zespoły metalowe mają chyba to do siebie, że ich teksty są
        nasycone mocnymi, ale jednak frazesami: czara, krew, satan... ale to właśnie
        stanowi o ich uroku, stwarza klimat... I nie musi się trzymać kupy... Ale akurat
        w tym tekście moim zdaniem główne przesłanie wybrzmiewa: "Burn the house of God"!
        A co do "Pani w obówniczym" to uwielbiam ten tekst (i Pogodna ogółem) za właśnie
        paranoiczność i schizę! A poza tym w nim jest przecież fabuła: buty się
        rozchodzą! wink Ja tam to widzę oczyma wyobraźni...
        Podsumowując: zależy, co dla kogo jest priorytetem: tekst czy muzyka. Znajomy
        tłumaczył mi, jak tworzy słowa w swoim zespole: powstają przypadkowo w czasie ,
        kiedy on nuci coś do melodii, a poźniej nadbudowuje do tego resztę...
        • dreaded88 Re: Urok bezensu 17.03.05, 23:43
          Gość portalu: baisha napisał(a):

> Akurat ogólnie zespoły metalowe mają chyba to do siebie, że ich teksty są
          > nasycone mocnymi, ale jednak frazesami: czara, krew, satan... ale to właśnie
          > stanowi o ich uroku, stwarza klimat... I nie musi się trzymać kupy... Ale
          akura
          > t
          > w tym tekście moim zdaniem główne przesłanie wybrzmiewa: "Burn the house of
          God
          > "!

Metalowa liryka diaboliczna ma jednak różne poziomy. Zdarzają się teksty
          satanistyczne czy blasfemie nie raniące intelektu człeka średnio rozwiniętego
          (np. Samael, Akercocke czy RC - żeby nie przywoływać bytującego w jeszcze innym
          świecie Danziga), zdarzają i takie jak zacytowany, tudzież np. poezyje imć
          Bentona. W przypadku Quortona sprawa jest jasna, horror klasy C poczęty na
          jakiejś nudnej lekcji, zdaje się zresztą że bez jakiejś głęboko demonicznej
          intencji. Domy Boga palono, logicznie i w sposób trzymający się kupy, 10 lat
          później, za nieodległą granicą wink
    • michalgajzler Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 17.03.05, 22:08
      Mój faworyt (z rzeczy nadających sie do słuchania), acz przyznaje że wybór
      specyficznywink:
      Body Count i utwór "Body Count Anthem" z szalenie ambitnym tekstem:
      "Body Count, Body Count, Body Count, Body Count,
      Body Count, Body Count, Body Count.

BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC,

Body Count, Body Count, Body Count, Body Count,
      Body Count, Body Count, Body Count.

BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC,
      BC, BC, BC, BC."
      Prawda, że piękny tekst?wink)

A jesli chodzi o bardziej swojskie przykłady idiotyzmów tekstowych to
      np.wszelkie pomysły pewnego czerwonowłosego osobnika...
      • afiag Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 11.07.05, 13:50
        tam jest "body count in the house" he he
        • michalgajzler Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 11.07.05, 20:27
          gdzie?wink To co powyżej to tekst "oficjalny" z wkładki do płyty, ozdobnik owszem
          się trafia na płycie lecz inny, niecenzuralny zresztąwink.
      • Gość: bRUNO Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.starnettelecom.pl 02.09.05, 16:00
        Z tej kategorii jest "Fatboyslim is fucking in heaven" Genialne
    • goskagoska Marcin moim idolem 17.03.05, 23:47
      Będzie więc trzymał cię za rękę
      Będzie znów składał ci przysięgę
      Skłamie tak pod każdym znów pozorem
      Spali cię piekielnym swym jęzorem
      Na znak przymierza złóż ciało swe
      On dla ciebie jest
      Jeśli czujesz coś innym wbrew
      On dla ciebie jest
      Schowa się w twoich ust ukrycie
      Jeszcze raz zapatrzy w twe odbicie(?!!!)
      Władzy moc w zmysłach swych utraci
      Podda się półboskiej twej tyranii
      Jeszcze nic przyniesie ci do domu
      Słowa z ust nie powie on nikomu
      On weźmie cię w podróż PRZEZ TWORZA
      Zniknie jak znika brzeg morza

<hahaha>

www.rozynek.pl/nastepnybedzieszty/texty.htm
      • driadea Re: Marcin moim idolem 18.03.05, 00:50
        "Rzecz między nami była cicha
        westchnąłem do ciebie tak jak się wzdycha.
        I było nam ciasno - miło
        dużo się spało i często piło.
        No i czego, czego jeszcze chcesz."

FNS "Lato", na ten przykład.
        • Gość: Margot Re: Marcin moim idolem IP: *.iz.uj.edu.pl 18.03.05, 15:23
          Ostatnio slyszalam Marcina Rozynka i w grafomanskich tekstach chlop sie
          naprawde specjalizuje.To samo DŻem.Jada zawsze na tym samym.Zęby bolą.
          • Gość: prada Re: Marcin moim idolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 18:18
            Gość portalu: Margot napisał(a):

> Ostatnio slyszalam Marcina Rozynka i w grafomanskich tekstach chlop sie
            > naprawde specjalizuje.To samo DŻem.Jada zawsze na tym samym.Zęby bolą.

<wow> ejjjjjj bez przesady, toż to profanacja dżemu! lubisz czy nie, ale
            szacunek trzeba mieć! porównywać dżem z jakimś spasionym diskopolowcem
            rozynkiem... brrr koszmar
      • Gość: sdh Re: Marcin moim idolem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.05, 18:57
        MIała matka syna
        syna jedynego
        chciała go wychować
        na pana wielkiego

niech żyje wolność
        wolność i swoboda
        niech żyje zabawa
        i dziewczyna młoda

jak go wychowała
        wypielęgnowała
        i do poprawczaka
        oddać go musiała

niech żyje wolność
        wolność i swoboda
        niech żyje zabawa
        i dziewczyna młoda

gdy go zabierali
        muzyka mu grała
        ludziska się śmiali
        dziewczyna płakała

niech żyje wolność
        wolność i swoboda
        niech żyje zabawa
        i dziewczyna młoda

jeden rok nie wyrok
        dwa lata dla brata
        wiosna się skończyła
        przeminęły lata

niech żyje wolność
        wolność i swoboda
        niech żyje zabawa
        i dziewczyna młoda

oj wy ludzie ludzie
        co wy mi robicie
        zabieracie chłopca
        mi na całe życie

niech żyje wolność
        wolność i swoboda
        niech żyje zabawa
        i dziewczyna młoda
        • Gość: sdh Re: Marcin moim idolem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.05, 19:00
          miłość odchodzi słyszę znów z twoich ust
          zawsze prawda miała jakiś sens
          te dni jak bajka piękne jak bukiet róż
          ty się śmiałaś tylko no i cześć

jesteś szalona mówię ci
          zawsze nią byłaś skończ już wreszcie śnić
          nie jesteś aniołem mówię ci
          jesteś szalona

na pożegnanie dajesz mi uśmiech swój
          ty odchodzisz wszystko burzy się
          kochałem cię i twe szaleństwa mocno tak
          ty się głośno śmiałaś no i cześć

jesteś szalona mówię ci
          zawsze nią byłaś skończ już wreszcie śnić
          nie jesteś aniołem mówię ci
          jesteś szalona
          • Gość: sdh Re: Marcin moim idolem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.05, 19:06
            wstałem wcześnie znów nie mogłem spać
            zimna pościel nie potrafi grzać
            poranną kawę jak nigdy piję sam
            ze nic się nie stało przed sobą rolę gram
            w mej lodówce tylko światło i ja
            na śniadanie nawet chleba brak
            czuję się jak manekin bez rąk
            swym zachowaniem popełniłem błąd

tęsknię - tesknotą płonę
            kocham - w miłości mej tonę
            porywa mnie potok łez który tobą jest

tęsknię - jak nigdy jeszcze
            kocham - proszę usłysz mnie wreszcie
            mego serca mękę skróć i błagam do mnie wróć

minął tydzień jak zamknęłaś drzwi
            z drugiej strony tak kazałem ci
            wykrzyczanych było za dużo słów
            nie wiedziałem że cię gonię znów
            wybieram numer który dobrze znam
            nie chcesz słyszeć mnie wrażenie mam
            na wiadomość choć odpowiedz mi
            co ma moje serce robić gdy

tęsknię - tesknotą płonę
            kocham - w miłości mej tonę
            porywa mnie potok łez który tobą jest

tęsknię - jak nigdy jeszcze
            kocham - proszę usłysz mnie wreszcie
            mego serca mękę skróć i błagam do mnie wróć

• sigrid.storrada Re: Marcin moim idolem- moim też!!!!:) 18.03.05, 20:32
              "swym zachowaniem popełniłem błąd" to nawet nie jest po polsku!
              A to - "zawsze prawda miała jakiś sens" - zawiera jakąś
              przedziwną "filozoficzną" glębięsmile)))
              • mu.z Re: Marcin moim idolem- moim też!!!!:) 18.03.05, 21:14
                cheeky girls tak brzmi tytul piosenki smile totalna beznadziejatongue_out
      • goskagoska Re: Marcin moim idolem 18.03.05, 20:15
        Ktoś przywiązał ci do stóp
        Fortuny koło znów
    • Gość: A Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 15:02
      Polish boy friend Tlove
      • Gość: turbo Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 18.03.05, 15:14
        turbo armia szatana czy cos takiego. total dno.
        • tomash8 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 15:42
          kawaleria a nie armia, zresztą ten tekst nie jest AŻ taki żły... ,mnie
          straszliwie denerwują teksty Negatywu, Myslovitz i eM - tragedia! a z metalowych
          , to szczytem jest utwór "jazda lucyfera" Wilczego Pająka
          • innymacuser Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 21.03.05, 22:46
            "Magiczny krzyk znowu zwalil mnie z nóg
            zatrute strzały posypały się w tłum
            szatańska jazda już wtargnęła na bruk
            ich tenten zwala mnie z nóg

ref
            Lucyfer ojciec zła żąda krwi więc ją ma"

taaaak.... to była swojego czasu nieeezła jazda wink
      • Gość: prada Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 18:20
        może i bezsensowny tekst, ale wiadomo że ta piosenka była ironią wobec
        diskopolo smile
        • Gość: prada Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 18:22
          aha, no mój post tyczy się oczywiście "polish boyfriend" t.love a nie tego co
          powyżej
    • minerwamcg Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 15:27
      Dlaczego moja miła
      Dlaczego powiedz mi
      Dlaczego to zrobiłaś
      Dlaczego właśnie dziś
      (i tak w kółko 125 razy)

Po dwudziestym razie doszłam do wniosku, że cokolwiek mu ta miła zrobiła, to
      miała racje i dobrze mu tak.
      • Gość: koas Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:20
        Cheeky girls…………
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys

I never ever ask where do you go
        I never ever ask what do you do
        I never ever ask what’s in your mind
        I never ever ask if you’ll be mine
        Come and smile don’t be shy
        Touch my bum this is life.

Oooooh

We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys
        We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys

Hhmm cheeky cheeky
        (laughter)

Cheekycheekycheeky

Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys
        Ooh boys cheeky girls
        Ooh girls cheeky boys

I never ever ask where do you go
        I never ever ask what do you do
        I never ever ask whats in your mind
        I never ever ask if you’ll be mine
        Touch my bum this is life.

Unu doy trei si
        (translates to one two three go)
        (with other voices shouting cheeky)

We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys
        We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys

Come and join the cheeky club
        This is what you want
        Come and sing the cheeky song
        Our cheeky song woo
        Come and join the cheeky club
        This is what you want
        Come and sing the cheeky song
        Our cheeky song woo
        Touch my bum this is life

Cheeky cheeky

We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys
        We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys
        We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys
        We are the cheeky girls
        We are the cheeky girls
        You are the cheeky boys
        You are the cheeky boys

Cheeky-cheeky

• Gość: mayessa Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.inds.pl / *.inds.pl 20.03.05, 09:48
        A piosenki 4 z Liverpool... te dopiero maja teksty ale mimo to lubie ich
    • humbak Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 16:03
      Ja tam lubię nieco nonsensu. Pogodno prawdaa lubi pobredzić, Living Colour
      śpiewa sobie taką autoreklamę What's Your Favourite Colour Babe?... Nie muszę
      wyjawuać gdzie kryje się bezsenswink Dodam może jeszcze 140 Illusion, ci to
      dopiero pojachalismile
      • Gość: NN Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:56
        hmm, ten illusion jest dobry - mniej wiecej sens taki sam jak "Twist" KoRn'a (a
        ten to ma w ogole teksty mocno "takie sobie"...uncertain )

z illusion warty wymienienia jest jeszcze "Wojtek" - zwrotki niczym Cypress
        Hill albo Beastie Boys a refren "Wojtek, Wojtek" big_grin
    • goskagoska SZOKUJĄCY DOŚĆ 18.03.05, 21:09
      hmmmyyyy...
      1.
      W kinie ciemno, ciemno, ciemno...
      Nikt nie patrzy, nie słyszy nikt też
      Cukier w płynie to przyjemność
      To nie kłuje, to przeciesz nie jeż

o.....o

(Chorsus)
      Weź to do buzi, weź do buzi
      weź to do buzi, weź, weź, weź
      no prosze, weź to do buzi bo za chwile sie pobrudzi.
      Weź to do buzi, weź.

2.
      Tutaj bać sie nie ma czego
      Zwykły lizak, nie palec, nie kij
      Przeciesz nie ma w tym nic złego
      Chwyć oburącz i ssij, mocno ssij

(Chorsus)

... do buzi... do buzi...

(Chorsus)

y..y...y

weź weź weź do buzi....

weź weź weź do buzi....

weź weź weź do buzi....

weź weź weź do buzi....

weź weź weź do buzi....

MAde by papa dance ponoć
      • toxicf Re: SZOKUJĄCY DOŚĆ 18.03.05, 23:21
        Sprostowanie. O braniu do buzi śpiewał pan Jacek Skubikowski, a nie Papa Dance.
      • jahathor Re: SZOKUJĄCY DOŚĆ 15.12.05, 15:49
        Pudło - to dzieło jest Jacka Skubikowskiego
    • oryginal Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 18.03.05, 21:50
      Rodzymek - tytułu niestety nie pamiętam, ale ta jego najbardziej znana
      piosenka, w której śpiewa o tym, że ona to mu jak chleb smakuje i że on
      prorocze miewa sny i w dodatku kopuła niebios drży.
      • Gość: kiwi Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 18.03.05, 22:37
        Ala ma kota, milicja ma pałę
        Ale ma pałę, milicja ma kota
        Kot ma pałę, milicja ma Alę
        Ale Ala tapla się w kale

Komisariat naszym domem
        W naszym domu komisariat
        W Gdańsku wyszedł nowy "Homek"
        Skiba to jest niezły wariat

Czapki na uszy gwarancją sojuszy
        Gdy strzelasz z katiuszy to puchną ci uszy
        Program partii nas nie zmartwi
        Armia Radziecka z tobą od dziecka

Chcemy z armią do Alaski
        Dłuższe pały, lżejsze kaski
        Państwo żywi i ubiera
        Nie obciążaj, bo umiera

O co chodzi w tej piosence
        Pokaż czy masz czyste ręce
        Tęgie ręce, pusta głowa
        Na to chyba forsy szkoda

Idzie drogą stary baca
        Wszyscy w Polsce mają kaca
        Dużo szczęścia i słodyczy
        Chociaż z partią się rozliczym

QQRYQ Antena Krzyku
        Więcej prawdy, mało kitu
        Pozdrowienia od podziemia
        Do widzenia, świat się zmienia

Czołgi do Wołgi, smród na Wschód
        My pomysłów mamy w bród Lo Lo Lo Lo Lo Lo Lo
        Co za durna piosenka

Lo Lo Lo Lo Lo Lo Lo
        Co za durna piosenka

### Teksty.pl ###
        • Gość: KlaRA Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 194.63.135.* 19.03.05, 09:27
          nO, CO TYsmile)))))To jest nawet fajne, bo zamierzone na tak nonsensownesmile))Czyje
          to jest?
          • Gość: mika_p Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.c155.petrotel.pl 19.03.05, 17:48
            Big Cyc
            z pierwszej albo drugiej płyty
    • Gość: kiwi Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.chello.pl 18.03.05, 22:38
      A ha, a ha, a ha

Ja nie kocham ciebie, ty nie kochasz mnie x3
      Ja nie kocham ciebie a ty mnie

Ref: Da da da
      Da da da x2
      Da da da

Ref: x2

Ref:
      Da da da
      Da da da x2
      Da da da

Da da da /drugi głos: Ja nie kocham ciebie, ty
      nie kochasz mnie/ x3
      Da da da /drugi głos: Ja nie kocham ciebie a ty
      mnie/

Da da da x7
      A ha, a ha, a ha

### Teksty.pl ###
      • Gość: och Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 19.03.05, 09:09
        wszystkiew teksty virginu....podaje kilka linkow, mozna sobie poczytactongue_out
        www.emuzyka.pl/tekstypiosenek/374/12.php-"dzaga"
        www.emuzyka.pl/tekstypiosenek/374/5.php-"nie zlosc dody"
        www.emuzyka.pl/tekstypiosenek/374/14.php-"nie zawiedz mnie"
        www.emuzyka.pl/wykonawcy/374.php- a tutaj wszystkei teksty razem smile
        • missy25 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.03.05, 22:25
          1. Marcin Rozynek - wszystkie teksty
          2. Ich Troje - wszytsko
          3. Donio - "budzi nas dzwiek tluczonego szkla" i nowy kawalek cos o talencie
          4. Trzeci Wymiar - Dla mnie masz stajla
          szacunek zas dla reszty raperow, przede wszystkim O.S.T.R -ego i
          5. Ivan i Delfiny - "Czarne Oczy"

• Gość: Lena Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:29
            Zgadzam się z Doniem. Niektóre tekstyma beznadziejnem, zresztą jak większość
            hiphopowców. Za to "Jej czarne oczy" to spoko piosenka. Moze niezbyt poetycka,
            ale ma swój urok w tekście.
        • missy25 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.03.05, 22:27
          a i jeszcze Wili Bohema i Baska - okropnosc
        • Gość: Lena Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 217.197.78.* 20.05.06, 00:28
          Doda nie ma złego tekstyu w "Nie zaweidź mnie". Niektore jej nie wyszly, ale ta
          jest akurat oki. "Jesli jednak mnie zawiedziesz
          Z łez ulejesz wiarę w to, ze oddychasz, bo i ja oddycham, nie uciekne stąd,,
          nie uciekne stąd"
      • Gość: Ola Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:36
        O wlasnie! To jedna z glupszych, jakie slyszalam.
    • pax_tibi Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 19.03.05, 15:13
      "call on me" i tak 100 tys. razy
    • Gość: qww Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:04
      "jestem sobie mały miś, znam się z dziecmi nie od dziś"
      "jestem sobie Miś Uszatek, bo klapnięte uszko mam " etc. smile
    • slotna Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 19.03.05, 19:04
      To jakie maja byc w koncu, bezsensowne zamierzenie, czy nie? Bo jesli to
      pierwsze to bywaja naprawde fajne:

Idzie sobie wiosna
      słychać świergot ptaka,
      ładna to piosenka
      tylko głupia taka

Już przyleciał bocian
      i w kałuży dłubie,
      mi to nie przeszkadza
      dalej będzie głupiej.

A aaaaa już jest wiosna
      A aaaaa dłuższe dnie
      A aaaaa kwiaty rosną
      A aaaaa głupie, nie?

Słońce raĽniej świeci
      dym się w polu snuje
      - zupełnie bez sensu,
      ale się rymuje

Budzi się przyroda,
      już zielono wszędzie
      bać się nie ma czego -
      znowu refren będzie:

A aaaaa już jest wiosna...

Rozmarzają rzeki,
      płynie kra do morza
      - zwrotka nienajgorsza,
      tylko rymu nie ma.

Drzewa mają pączki,
      w jajkach są pisklęta,
      przyroda jak zwrotka
      - niedorozwinięta!

A aaaaa już jest wiosna

Wiosna jest po zimie
      w myśl ludowych przysłów.
      ja już nie mam zdrowia
      do tych idiotyzmów.

Kończy się piosenka,
      śniegu nie ma prawie.
      Pisać głupie teksty
      nawet ja potrafię!

Druga kategorie osobiscie dziele na teksty, z ktorych wszyscy sie smieja, a
      target jest jasno okreslony: Ich Troje (i Mandaryna), kiedys disco polo,
      rowniez Bajm. To mnie faktycznie bawi. Natomiast przeraza mnie ten drugi
      rodzaj: teksty "glebokie", "madre" i wogle ach i och. Do tych zaliczam nowsze
      piosenki Myslovitz (tragedia, starsze sa naprawde bardzo ok!) i zespol eM (dno
      do kwadratu, z trUjki zrezygnowalam juz definitywnie, kiedy zaczeli wiecznie
      puszczac to badziewie). Bo ci co tego sluchaja, uwazaja sie za inteligentow
      wielkich...
      • Gość: neder Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:07
        slotna napisała:

> (...) Bo ci co tego sluchaja, uwazaja sie za inteligentow
        > wielkich...
        >

hmmm, jesteś pewien(pewna)?
        • slotna Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 19.03.05, 20:59
          Ci, ktorych znam - jak najbardziej. To takie kul, sluchac Myslovitz. Serio.
      • Gość: Kinga K. Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:03
        Niezle! Niezle!
        • Gość: Sebci@ Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.mtvk.pl 13.12.05, 15:49
          Ha, ha , ha!!!!!!!!!!! Bardzo śmiesznesmilesmilesmile
    • Gość: ToKu Dla mnie Phil Collins z kawałkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:28
      kttóry zaczyna się: When i'm feeling blue
      all I have to do
      is to think about You
      then i'm not so blue.

Trywialne.
      • Gość: Nicky Re: Dla mnie Phil Collins z kawałkiem IP: *.org 19.03.05, 21:31
        Tak samo trywialne jak Stacie Orrico "Stuck" :

"(...)I hate you,but I love you(...)"
        • adas313 Re: Dla mnie Phil Collins z kawałkiem 08.04.06, 01:29
          Czy Whitney Houston:

"It's not right, but it's OK".

Krążyła plotka że dedykowane bijącemu mężowi :o)))))
      • Gość: Kinga K. Re: Dla mnie Phil Collins z kawałkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:04
        Buchachacha.
      • Gość: sdh Re: Dla mnie Phil Collins z kawałkiem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 24.03.05, 07:06
        Groovy Kind of Love to chyba kower a nie oryginalny tekst Phila

Kowerem jest też

"So you're leaving
        in the morning
        on an early train"
      • Gość: yot Phil Collins in the air tonight IP: *.p.lodz.pl 26.07.05, 14:16
        konia z rzędem dla tego, kto mi wytłumaczy o czym jest ta piosenka...uncertain

Phil Collins Lyrics

In The Air Tonight

I can feel it coming in the air tonight, Oh Lord
        I've been waiting for this moment, all my life, Oh Lord
        Can you feel it coming in the air tonight, Oh Lord, Oh Lord

Well, if you told me you were drowning
        I would not lend a hand
        I've seen your face before my friend
        But I don't know if you know who I am
        Well, I was there and I saw what you did
        I saw it with my own two eyes
        So you can wipe off the grin, I know where you've been
        It's all been a pack of lies

And I can feel it coming in the air tonight, Oh Lord
        I've been waiting for this moment for all my life, Oh Lord
        I can feel it in the air tonight, Oh Lord, Oh Lord
        And I've been waiting for this moment all my life, Oh Lord, Oh Lord

Well I remember, I remember don't worry
        How could I ever forget, it's the first time, the last time we ever met
        But I know the reason why you keep your silence up, no you don't fool me
        The hurt doesn't show; but the pain still grows
        It's no stranger to you or me

And I can feel it coming in the air tonight, Oh Lord...

uwielbiam ją za muzyke i nastrój i wciąż nie mam bladego pojęcia o co tak
        naprawde chodzi... pomocy?
        • blinski Re: Phil Collins in the air tonight 26.07.05, 14:44
          żadna piosenka phila collinsa nie jest bez sensusmile każda mówi o jakimś
          wydarzeniu z życia człowieka - raz mniej poważnym i na luzie, innym razem
          sprawach.. ciężkawych. 'in the air tonight' opowiada o kolesiu, który właśnie
          kona, i w malignie - będąc już jedną nogą po tamtej stronie - oczekuje na
          śmierć, która zaraz ma nadejść.
        • czula_barbarzynka Re: Phil Collins in the air tonight 06.07.06, 15:13
          podmiot liryczny by swiadkiem strasznego zajscia jakiegos
          i bedzie sie teraz mscil na osobie, ktora tego dokonala
          odwlekal te zemste i odwlekal
          ale tej nocy nadchodzi godzina prawdy
          szykuje sie do wymierzenia sprawiedliwosci - w jego pojeciu
          i bedzie w szalenczym zamysle swym
          upatrywal przyjemnosci perwersyjnej takiej
          cieszy sie zreszta na sama mysl o zemscie
          yyy

a jeszcze jak sie zobaczy teledysk
          na ktorym fil robi miny a la maniakalny morderca
          psychopata
          to dopiero pelen odpal jest ;]]]
        • Gość: ester88@o2.pl Re: Phil Collins in the air tonight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:43
          Ta piosenka opowiada o zblizajacej sie smierci autora.Przeplatanie sie modlitwy
          z formą listu. do ukochanej osoby. Phil pisz w tym ze wie ze go zdradziła. jest
          to werteryzm po czesci. on w swoim cierpieniu chce aby dowiedziała sie co
          straciła(jego miłosc) nie potrafi z nia byc pomimo tego ze ja kocha. Mowi tez
          (nie wprost ze dzisiejszej nocy zobaczy sie z Bogiem ,oraz ze załuje życia.
          Pozdrawiam
    • steyr Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 19.03.05, 22:58
      A ja bym stawiał na donia i jego przestrzeń...nie uwieżycie ale znam ludzi
      którzy widzą w tym przesłanie tyle że nie potrafią dokładnie wytłumaczyć jakie
    • monika313 Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek 20.03.05, 01:30
      gabriel fleszar: kroplą deszczu namaluje cię a potem sam w to nie uwierzę
      pierwszorzędne
      • Gość: jo Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:06
        patrycja markowska - gdy zgasną światła .. wieje grozą cały kawałek
        uszy więdną
    • Gość: Lufa Re: teksty IP: 62.111.139.* 21.03.05, 10:03
      Piasek-chyba nosi to tytuł "Prawie do nieba",ostatnio Wilki-na siłę pisane-
      byleby wpadało w ucho i zarobić na tym kase.
    • Gość: glebowpie..rka Re: najbardziej bezsensowne teksty piosenek IP: 195.245.217.* 21.03.05, 15:26
      Marcin Rozynek "Ślepy los" - nie do pobicia. "Gdybym w ciemności sam zapadł
      się - ostatni raz zjedz coś i unieś mnie".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka