Dodaj do ulubionych

pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:28
No właśnie, zeżarł. Rozmowę z psem przemilczę, szkoda słów (jeszcze się,
sukinsyn, odszczekiwał). A chodzi akurat o płytkę, którą lubię mieć pod ręką.
I nikt ze znajomych jej nie ma. Przeszukałam oferty na Allegro. Klops.
Zaczęłam szukać po sklepach internetowych, i nagle pomyślałam, że tak
właściwie... No i napisałam maila do wydawcy, firmy Pomaton,
www.pomatonemi.com.pl:
"Dzien dobry,
pies pogryzl mi wlasnie CD Leszka Dlugosza "Takze i ty", wydana przez Panstwa
bodaj w 2001 roku. Mam 1)oryginalne pudelko z hologramem itd; 2) plytke w dwu,
niestety, kawalkach; i 3) pytanie:
pies zniszczyl nosnik, ale nie caly produkt, prawda? Czy (i w jaki sposob)
moge odzyskac reszte produktu, bo przeciez moje prawa nabywcy nie wygasly?
I konkretnie: prosze o przeslanie kopii wspomnianej plyty. Naturalnie pokryje
koszta transportu i nowego nosnika.
Pozdrawiam,"
ble ble ble. Co myślicie? Tak na logikę - powinno zadziałać, hm? Bo jeśli nie,
zaraz w przyszłym tygodniu bez cienia wyrzutów sumienia mknę na Stadion
Tysiąclecia...
Obserwuj wątek
    • Gość: to ja Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:32
      pogięło Ciebie. Wejdź w kaze albo w osiołka wpisz tytuł albo wykonawcę i
      będziesz to miał.
      • Gość: KILLTHEDOGG ZABIJ PSA IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.05, 09:30
        ZABIJ TEGO DURNEGO PSA - wypruj mu flaki i wyciagnij plyte.
        Wogole trzeba pozabijac wszystkie psy bo brudza kupa chodniki i cuchna tak jak
        ich wlasciciele
        • Gość: naomi Re: ZABIJ PSA IP: *.aster.pl 28.03.05, 18:34
          Boże!! Wiesz co?? Pisząc ten komentarz kompletnie sie ośmieszyłeś/aś!!!!
          Czy uważasz ze zabijanie zwierząt to rozwiązanie?? Ten pies napewno nie miał
          świadomości, że zjada coś cennego dla jego właściciela! No cóż jeśli kupuje się
          zwierze to chyba logiczne, że bierze sie na siebie odpowiedzialność. Wiecie
          czemu jest tak wielka ilośc ludzi, którzy głodują?? Ponieważ gdy ludzie
          zabijają zwierzęta, których zwłoki leżą w sklepie mięsnym nie są wykupywane
          poprostu zostają wyrzucane i w ten sposób giną zwierzęta oraz głodujący ludzie!
          A świnie zostały teraz zwierzakiem przemysłu i jest kompletnie nie brane pod
          uwage!!!!!!
          Więc człowieku, to co zrobił ten pies (nieświadomie) jest nieporównywalne z tym
          co robią ludzie! A to że psy robią kupe na ulicach to nie ich wina bo to tylko
          zwierzęta, które nie mają pojęcia o tym że szkodzą nam- durnym istotom, które
          niedługo cały świat zamienią w wielkie przemysłowe gó..!!!!!!
          • Gość: renfreee Re: ZABIJ PSA IP: *.adsl.highway.telekom.at 29.03.05, 20:12
            ja mysle, ze on/a zartowal/a smile))) a tak by the way to moj pies pogryzl mi
            aparat na zeby, ale i tak go kocham smile
    • johnny_b_goode Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję 27.03.05, 20:14
      Spróbuj zmusić wytwórnię, żeby zobligowała menadżera Leszka Długosza by ten
      zmusił artystę do przybycia do Twojego mieszkania w celu wystąpienia na żywo.
      Wtedy będziesz mogła nagrać sobie jego utwory na dyktafonie (tzw. rywinku), a
      następnie skopiować na twardy dysk, po czym - wypalić płytę CD!
      • Gość: manujoao Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję IP: *.customer.m-online.net 28.03.05, 21:03
        johnny_b_goode napisał:

> Spróbuj zmusić wytwórnię, żeby zobligowała menadżera Leszka Długosza by ten
        > zmusił artystę do przybycia do Twojego mieszkania w celu wystąpienia na żywo.
        > Wtedy będziesz mogła nagrać sobie jego utwory na dyktafonie (tzw. rywinku), a
        > następnie skopiować na twardy dysk, po czym - wypalić płytę CD!

Kiepski pomysl,jakosc nagrania bedzie nedzna.Lepiej zatem zainwestuj w hi-
        minidisca drugiej generacji o kryptonimie MZ-RH10(jedyne 300 e) z ekranikiem
        LED swiecacym w ciemnosciach oraz dobrym wejciem mikrofonowym,nastepnie do tego
        dokup dobry stereofoniczny mikrofonik soniacza ECM-MS907,wszastko za jedyne 380
        eur czyli kolo 1200 zeta,ale warto przecie,nie?Nastepnie pozostaje zaproszenie
        Leszka na chate,dokonanie nagrania,przerzucenie tego ma kompa,dogadanie sie w
        sprawie praw autorskich i wypuszczenie krazka na rynek pod tytulem "Lech
        Dlugosz sings zuhause".Ach bym zapomnial,zdjecie na okladce obowiazkowo z psem.
        PS:
        Jako ko-autor pomyslu(wraz z johnny_b_goode) domagam sie umieszczenia swego
        nazwiska na odwrocie okladki,oraz procentow od praw autorskich.
        • Gość: ajron men zmuś psa żeby to odszczekał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:43
          na jedno wyjdzie, poziom artystyczny ten sam
    • charles_dexter_ward Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję 29.03.05, 11:03
      > Czy (i w jaki sposob)
      > moge odzyskac reszte produktu, bo przeciez moje prawa nabywcy nie wygasly?

Wydaje mi się, że przez konsumpcję płyty pies samowolnie scedował prawa nabywcy
      na siebie. Do ich odzyskania konieczne więc będzie wytoczenie psu procesu
      cywilnego, uzyskanie tytułu wykonawczego oraz przeprowadzenie egzekucji
      komorniczej.
      p.s.
      Ewentualnie możesz też spróbować włożyć psa do odtwarzacza cd.
      • Gość: m04 Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję IP: *.lublin.mm.pl 29.03.05, 23:38
        Wystarczy wycelowac w psa glowice laserowa z odtwarzacza.
        • charles_dexter_ward Re: pies zeżarl mi płytę - idę robić rewolucję 31.03.05, 14:19
          no ale wtedy trzebaby jeszcze wpakować czworonoga do pralki wirnikowej w celu
          nadania mu ruchu obrotowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka