Dodaj do ulubionych

Czy ktoś jeszcze słucha Elektrycznych Gitar???

IP: *.chello.pl 28.06.02, 21:52
Tak się zastanawiam, bo widziałam kawałek ich koncertu w TV i wypadł w moim
odczuciu straszliwie beznadziejnie, żeby nie powiedziec żenująco. Stali na
scenie i brzdąkali, teksty z lekka niedzisiejsze, muzyka nie porywa tłumu,
ludzie stoją, patrza, nic się nie zmienia, nikt nie podskoczy, ogólna drętwota
i martwota. Ludzi było bardzo mało. Jeżeli ktoś słucha Elektrycznych Gitar to
niech napisze co mu się z zespole podoba i dlaczego.
Obserwuj wątek
    • Gość: romus Re: Czy ktoś jeszcze słucha Elektrycznych Gitar??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 16:21
      EG są naprwde wporządku, chociaż ostatnio jakby coraz mniej mają do powiedzenia
      i czasami żenująco śpiewają (ale tak było chyba zawszesmile) ). A serio, to EG
      gitary, to zespół, którego nigdy nie brałem zupełnie poważnie
    • Gość: Gosiamp. Pewnie, że słucha! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 21:13
      Ja bardzo lubię EG, bo mają zaczepiste teksty. Zwłaszcza dlatego. Najfajniej
      powraca sie do takich rzeczy z przeszłości, które się namiętnie słuchało i
      uczyło sie tekstów na pamięć. Właśnie niedawno słyszałam w radiu Kilera, i
      okropnie fajnie było sobie pośpiewać, takie stare piosenki. Ja uważam, że jak
      coś było fajne kiedyś, to będzie fajne zawsze. Może trafiłaś na jakiś nieznany,
      wolny kawałek, bo jak niedawno moja kuzynka szła na koncert, to było pełno
      ludzi.
      • Gość: czeko Re: Pewnie, że słucha! IP: *.chello.pl 30.06.02, 17:47
        Nie wiem, ja dzielę koncerty na takie, na których się siedzi (jak się idzie np
        na Grechutę) i takie, na których się szaleje, bouncuje, przyskakuje,
        przytupuje, jednym słowem nie pozostaje się w miejscu jak kamień. A ten
        koncert, który widziałam - "przemaglowałam" przed tefał kilka piosenek,
        bardziej ziębiących niż grzejących i obserwowałam publiczność...kamień przy
        kamieniu, jak w okolicach Ojcowa smile.

I nie mówcie mi, że dla lepszego zrozumienia naszprycowanych ideowo tekstów,
        nawet jakbym plackiem leżała trudno mi by było coś w nich znależc.
    • Gość: Kazek Re: Czy ktoś jeszcze słucha Elektrycznych Gitar??? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 30.06.02, 22:43
      EG też mógłby startować w kategorii "najbardziej przereklamowany wykonawca". Ja
      widziałem też ich telewizyjne popisy, ale co gorsza, już parę lat temu
      widziałem ich na żywo w Hali we Wrocławiu. Beznadziejne to było i tak też
      oceniła to publiczność.
      A już najgorsze jest to, że to nigdy nie było śmieszne (a chyba miało być).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka