Dodaj do ulubionych

ankieta muzyczna

IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:07
witam,

prosze, jesli ktos moze niech wypelni ankiete muzyczna:
www.hejot.boo.pl/ankieta/index.php
dzieki
Obserwuj wątek
    • hauabaua Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:18
      Eee, tyle to ja wypełniał nie bedę... wink
      .
      • sonia34 Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:27
        Właśnie wypełniłam ankietę.

pozdr
        • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:35
          dziekuje

ankieta ma tyle gatunkow, styli, kierunkow, do wyboru aby nikt nie byl
          pokrzywdzony big_grin

pozdrawiam
    • tomash8 Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:48
      Wrrrrrrrrrrrrrrrrrr pisze się thrash a nie trash!!!!
      • hauabaua Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:54
        A skąd wiesz, o co chodziło? wink
        .
      • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:56
        wybacz, poprawilem
    • hauabaua Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:57
      Co to jest "muzyka dawna" i czym się różni od "muzyki starej"?
      .
      • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 18:01
        niesprecyzowane to jest tam, ale kazdy intuicyjnie chyba sie domysli, albo
        jakos to odrozni, mialem na mysli: muzyka dawna- do XIX wieku, stara muzyka z
        XX wieku
        • tymbarski Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 18:10
          Wypełniłem
        • bwv1004 Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 21:25
          POWAŻNY BŁĄD MERYTORYCZNY:
          "muzyka dawna- do XIX wieku"

za muzykę dawną uważa się muzyke do XVI-XVII wieku, XIX wieku nigdy się tak nie
          określa

A drugie pytanie jest bez sensu. Muzyka grana w PR2 bardzo mi odpowiada,
          pozostałe rozgłośnie mógłbym spuścic do kanalizacji gdzie ich miejsce.
          • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 22:30
            ok, dodalem do radia: trudo powiedziec i mozna podac przyklad
            troche pozno, ale nie za pozno big_grin
            pozdrawiam
    • Gość: lotokot Re: ankieta muzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:57
      sorry za skrzywienie zawodowe - jestem socjologiem. ankieta jest bardzo
      wadliwie skonstruowana, jeżeli chodzi o metodologię. kwestia problemów z
      programowaniem czy brak podstawowych wiadomości z zakresu metod i technik badań
      społecznych?
      • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 19:01
        powiedzmy, ze jedno i drugie
        wiem ze ankieta 'ma wady' ale to na zaliczenie cwiczen z socjologii ale nie na
        kierunku socjologia big_grin
        jakies wskazowki, rady? tylko takie w miare sensowne, bo to nie profesjonalna
        ankiete smile

• Gość: lotokot Re: ankieta muzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:12
          jeżeli na zaliczenie "odchamiacza" to spoko, nie narobisz tym wielkich szkód.
          Natomiast jeżeli chciałbyś kiedyś zająć się tym jeszcze raz, polecam lekturę
          któregoś z zagranicznych lub polskich podręczników - prawie wszystkie nazywają
          się Metody i techniki bądź Metodologia badań społecznych.
          Trudno streścić parę lat studiów w jednym poście, ale najprościej mówiąc -
          ankieta musi z jednej strony być zwięzła (nie przekraczać możliwości
          poznawczych respondenta - czym Twoja grzeszy niemiłosiernie), a z drugiej
          strony zawierać w sobie wszystkie potencjalne możliwości odpowiedzi. Pomijając
          już kwestie definicyjne - co zaliczyć do jakiego gatunku, oraz oczywiste luki w
          przypadku niektórych gatunków (rock alternatywny? NRR?), należało maksymalnie
          ograniczyć liczbę możliwych odpowiedzi, jednocześnie tak, aby uniwersum
          możliwości było wyczerpane. To dość trudne zadanie. Poza tym - drugie pytanie -
          brak odpowiedzi "trudno powiedzieć", to po pierwsze, po drugie popełnia
          straszliwy błąd generalizacji. W jakich kanałach? Kiedy? Aż prosi się, żeby coś
          dopisać. Podejrzewam, że dostaniesz 90% odpowiedzi "nie", i to nie tylko
          dlatego, że grają kiepską muzykę w telewizji, ale dlatego przede wszystkim, że
          sformułowałeś pytanie sugerujące taką odpowiedź.
          Jak widzisz, mógłbym jeszcze dużo o tym pisać. Warto jednak zajrzeć do
          profesjonalnego podręcznika lub przynajmniej skonsultować się z kolegą/
          koleżanką z socjologii lub psychologii.
          Pozdrawiam
          • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 19:35
            tak

jesli chodzi o pytanie o tv/radio to to jest pytanie na "odchamiacza"
            (cokolwiek to znaczy w tym kontekscie), mialem zamiar rozbudowac je no ale
            doszedlem do wniosku ze za duzo pracy by mnie to kosztowalo
            i wlasnie sam sie dziwie ze wlasnie na tak jest ze 40% a na nie 60%,
            zasugerowalem odpowiedz bo sam radio i tv za bardzo nie lubie, no ale nie
            powinienem tego pisac, bo to juz jest spore wypaczenie ankiety smile

no a trzeba brac pod uwage ze nie jestem studentem socjologii smile
            no i nie znam zadnej osoby ktora moglaby mnie wesprzec, no ale nic
            pozdrawiam
          • Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 20:03
            i niedokonca moge sie zgodzic z niektorymi twierdzeniami jakie Pan wysunal, a
            mianowicie luki w stylach i kierunkach na pewna sa bo ja 90% tych nazw pierwszy
            raz zobaczylem jak tworzylem ta ankiete; ale dalej: dlatego sa te style i
            kierunki aby jak ktos sie w tym orientuje zaznaczyl sobie co chce a jesli nie
            albo jesli barkuje czegos to zawsze jest pole do zaznaczenia z glownym
            gatunkiem/rodzajem muzyki np 'rock', 'jazz'; powiedzmy ze badaniu podlega
            znajomosc poszczegolnych kierunkow, styli, gatunkow i wytrwalosc, dobre checi
            internautow; jeszcze dalej: tworzac ta ankiete przegladalem rozne fora(jesli
            tak to sie odmienia) internetowe na ktorych byla mowa o preferencjach
            muzycznych i tam byly wymieniane gatunki, ktore zamiescilem w ankiecie,
            poniewaz nie chcialem ograniczac komus wyboru smile

mozliwe ze zly temat sobie wybralem, no ale coz, stalo sie juz i coz ja na
            to? big_grin

pozdrawiam
    • pestka_pomaranczy Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 20:01
      Wypełniłam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka