Gość: hj IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:07 witam, prosze, jesli ktos moze niech wypelni ankiete muzyczna: www.hejot.boo.pl/ankieta/index.php dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hauabaua Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:18 Eee, tyle to ja wypełniał nie bedę... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:35 dziekuje ankieta ma tyle gatunkow, styli, kierunkow, do wyboru aby nikt nie byl pokrzywdzony pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:48 Wrrrrrrrrrrrrrrrrrr pisze się thrash a nie trash!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 17:56 wybacz, poprawilem Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 17:57 Co to jest "muzyka dawna" i czym się różni od "muzyki starej"? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 18:01 niesprecyzowane to jest tam, ale kazdy intuicyjnie chyba sie domysli, albo jakos to odrozni, mialem na mysli: muzyka dawna- do XIX wieku, stara muzyka z XX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: ankieta muzyczna 05.05.05, 21:25 POWAŻNY BŁĄD MERYTORYCZNY: "muzyka dawna- do XIX wieku" za muzykę dawną uważa się muzyke do XVI-XVII wieku, XIX wieku nigdy się tak nie określa A drugie pytanie jest bez sensu. Muzyka grana w PR2 bardzo mi odpowiada, pozostałe rozgłośnie mógłbym spuścic do kanalizacji gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 22:30 ok, dodalem do radia: trudo powiedziec i mozna podac przyklad troche pozno, ale nie za pozno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotokot Re: ankieta muzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:57 sorry za skrzywienie zawodowe - jestem socjologiem. ankieta jest bardzo wadliwie skonstruowana, jeżeli chodzi o metodologię. kwestia problemów z programowaniem czy brak podstawowych wiadomości z zakresu metod i technik badań społecznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 19:01 powiedzmy, ze jedno i drugie wiem ze ankieta 'ma wady' ale to na zaliczenie cwiczen z socjologii ale nie na kierunku socjologia jakies wskazowki, rady? tylko takie w miare sensowne, bo to nie profesjonalna ankiete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotokot Re: ankieta muzyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:12 jeżeli na zaliczenie "odchamiacza" to spoko, nie narobisz tym wielkich szkód. Natomiast jeżeli chciałbyś kiedyś zająć się tym jeszcze raz, polecam lekturę któregoś z zagranicznych lub polskich podręczników - prawie wszystkie nazywają się Metody i techniki bądź Metodologia badań społecznych. Trudno streścić parę lat studiów w jednym poście, ale najprościej mówiąc - ankieta musi z jednej strony być zwięzła (nie przekraczać możliwości poznawczych respondenta - czym Twoja grzeszy niemiłosiernie), a z drugiej strony zawierać w sobie wszystkie potencjalne możliwości odpowiedzi. Pomijając już kwestie definicyjne - co zaliczyć do jakiego gatunku, oraz oczywiste luki w przypadku niektórych gatunków (rock alternatywny? NRR?), należało maksymalnie ograniczyć liczbę możliwych odpowiedzi, jednocześnie tak, aby uniwersum możliwości było wyczerpane. To dość trudne zadanie. Poza tym - drugie pytanie - brak odpowiedzi "trudno powiedzieć", to po pierwsze, po drugie popełnia straszliwy błąd generalizacji. W jakich kanałach? Kiedy? Aż prosi się, żeby coś dopisać. Podejrzewam, że dostaniesz 90% odpowiedzi "nie", i to nie tylko dlatego, że grają kiepską muzykę w telewizji, ale dlatego przede wszystkim, że sformułowałeś pytanie sugerujące taką odpowiedź. Jak widzisz, mógłbym jeszcze dużo o tym pisać. Warto jednak zajrzeć do profesjonalnego podręcznika lub przynajmniej skonsultować się z kolegą/ koleżanką z socjologii lub psychologii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 19:35 tak jesli chodzi o pytanie o tv/radio to to jest pytanie na "odchamiacza" (cokolwiek to znaczy w tym kontekscie), mialem zamiar rozbudowac je no ale doszedlem do wniosku ze za duzo pracy by mnie to kosztowalo i wlasnie sam sie dziwie ze wlasnie na tak jest ze 40% a na nie 60%, zasugerowalem odpowiedz bo sam radio i tv za bardzo nie lubie, no ale nie powinienem tego pisac, bo to juz jest spore wypaczenie ankiety no a trzeba brac pod uwage ze nie jestem studentem socjologii no i nie znam zadnej osoby ktora moglaby mnie wesprzec, no ale nic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: ankieta muzyczna IP: 83.168.96.* 05.05.05, 20:03 i niedokonca moge sie zgodzic z niektorymi twierdzeniami jakie Pan wysunal, a mianowicie luki w stylach i kierunkach na pewna sa bo ja 90% tych nazw pierwszy raz zobaczylem jak tworzylem ta ankiete; ale dalej: dlatego sa te style i kierunki aby jak ktos sie w tym orientuje zaznaczyl sobie co chce a jesli nie albo jesli barkuje czegos to zawsze jest pole do zaznaczenia z glownym gatunkiem/rodzajem muzyki np 'rock', 'jazz'; powiedzmy ze badaniu podlega znajomosc poszczegolnych kierunkow, styli, gatunkow i wytrwalosc, dobre checi internautow; jeszcze dalej: tworzac ta ankiete przegladalem rozne fora(jesli tak to sie odmienia) internetowe na ktorych byla mowa o preferencjach muzycznych i tam byly wymieniane gatunki, ktore zamiescilem w ankiecie, poniewaz nie chcialem ograniczac komus wyboru mozliwe ze zly temat sobie wybralem, no ale coz, stalo sie juz i coz ja na to? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś