Gość: faniwan IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 19.07.02, 12:20 ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miecio Re: Tylko rock - czy już nigdy nie wyjdzie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 12:36 Gość portalu: faniwan napisał(a): > ktoś wie? Co miesiac sie nad tym zastanawiamy. Z tego co wiem to zmienili wydawce i ma byc juz lepiej. W koncu konkurencji nie mają żadnej. Ale kto to wie jak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Tylko rock - czy juz˙ nigdy nie wyjdzie? 19.07.02, 13:19 Nowy wydawca tez nalezy do 4Mediow, nie jest to wiec jakas pociecha... Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 4 Media się sypie 19.07.02, 14:48 Sztandarowy tytuł czyli "Życie" ledwo zipie, nie płacą dziennikarzom, w "TR" może być równie źle. W sumie mi to lata, bo nie czytam od ponad 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 4 Media sie˛ sypie 19.07.02, 15:08 A mnie wkurza, ze naczelny TR, Wieslaw Weiss, byc moze z powodu ww klopotow, nie wydaje drugiej czesci Rock Encyklopedii. Pierwsza przeczytalem juz z 10 razy, a od ponad dwoch lat na ten temat nic nie slachac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: 4 Media sie˛ sypie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 15:13 cze67 napisał: > A mnie wkurza, ze naczelny TR, Wieslaw Weiss, byc moze z powodu ww klopotow, > nie wydaje drugiej czesci Rock Encyklopedii. Pierwsza przeczytalem juz z 10 > razy, a od ponad dwoch lat na ten temat nic nie slachac... To moze posiłkuj się zwykłą encyklopedią? Czytałem kiedyś taki tom od Ga- Kw. Ciekawe rzeczy wyczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: 4 Media sie˛ sypie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 15:17 Np. co to znaczy guwernantka albo idiom. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: 4 Media sie˛ sypie 19.07.02, 15:16 Encyklopedia Weissa (tom 2) przewidywana jest dopiero na początek 2003 r. A co do "Tylko ROck"- nie chcę się za bardzo powtarzać, bo już to było w wątku o "Machinie" - wcale nie żałuję, bo jest to pismo bez dystansu, stworzone przede wszystkim dla samych dziennikarzy, którzy je piszą. Kupuję z przyzwyczajenia (bo czytam od początku istnienia), ale jestem coraz bardziej zażenowany. A próby przypodobania się młodszym czytelnikom poprzez wprowadzanie rubryk "Tylko Rock i nie tylko"... Zresztą, od mniej więcej 2 lat w TR pojawiają się recenzje płyt takich rockmanów jak Spice Girls, Ricky Martin czy Maja Kraft, więc o czym tu mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: 4 Media sie˛ sypie 19.07.02, 15:18 Tak, chca zdobywac nowe tereny. Jest to rzenujace w istocie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Dlaczego? 19.07.02, 15:22 A tak w ogole to sie zastanawiam, dlaczego nie mozna w wolnej Polsce stworzyc takiego magazynu muzycznego jakim byl Non Stop albo RocknRoll? Czyli humor plus profesjonalizm. Tesknie za Antonim Piekutem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dlaczego? 19.07.02, 15:28 Bo teraz nie ma miejsca na takie rzeczy; wszystko jest zdeterminowane przez tzw. słupki oglądalności, słuchalności i czytalności. A poza tym istnieje obsesja zrobienia dobrze wszystkim - i żeby przeczytały młodziaki, i dzieci w przedszkolu, i pan Zenek spod budki z piwem i profesor w przerwach między wykładami. W rezultacie nie trafia się do nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 zdecydowanie nie pies :-) 19.07.02, 15:35 ...a w dodatku padł dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech WWW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 22:24 Jesli sa piszacy moga pisac w necie. Jesli sa tylko sliniacy sie na mysl o comiesiecznej wyplacie, beda tylko pisma-efemerydy umierajace z powodu braku rynku i inwestorow. Odpowiedz Link Zgłoś
pete79 Re: WWW 20.07.02, 12:31 zgadzam się! można założyć stronkę WWW i tam publikować teksty, koszt niewielki a i oglądalność będzie rosła - tym bardziej jeśli wszystkie (czyli jedno, które zostało) muzyczne pisma drukowane padną (a na to się zanosi)... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Dlaczego? 19.07.02, 23:48 cze67 napisał: > A tak w ogole to sie zastanawiam, dlaczego nie mozna w wolnej Polsce stworzyc > takiego magazynu muzycznego jakim byl Non Stop albo RocknRoll? Czyli humor plus > > profesjonalizm. Tesknie za Antonim Piekutem!!! Ja też tęsknię za Antonim Piekutem z czasów NON STOPU. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Piekut 20.07.02, 15:35 Pamiętam, jak Piekut w "Machinie" - już dawno temu - napisał tekst, w którym skrytykował polskie wokalistki, zwłaszcza te, które nie dają sobie rady ze śpiewem na żywo (m.in.Lipnicką)- to był chyba jego ostatni artykuł w tym piśmie. W Polsce teraz nie wolno o nikim źle napisać, bo obrazi się wytwórnia płytowa i przestanie zamieszczać reklamy, z których pismo żyje. Teraz wszystko jest ładne i cacy, a wszystkie wychodzące płyty to skarby, których wstyd nie mieć. HORROR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Piekut 20.07.02, 21:57 szczerze mowiac kiedys jakosc muzycznych gazet byla zenujaca, ale czlowiek nie marudzil tylko kupowal, obecnie niewiem jaka gazete mam kupic chociaz teoretycznie jest co..nic nie kupuje, ale musze przyznac ze to jest tragiczne zeby nie bylo gazety ktora nie zajmowalaby sie muzyka tylko i wylacznie dla mas.. kiedys bym nie przypuszczala ze milo wspominac bede np magazyn muzyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak TR IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.07.02, 22:22 A ja widziałem TR nr 6/7 z niezwykle ekscytującą wkładką poświęconą polskim Stonsom + Floydom + Beatlesom czyli Budce Suflera Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Lizanie.... 21.07.02, 10:51 Tak, jest nowy Tylko Rock i powiem Wam, ze dawno tak sie nie zdenerwowalem czytaniem zadnej gazety, ale przynajmniej wiem, dlaczego to pismo tak mnie wkurwia. Poniewaz jest letnie! Zadnej krytyki kogokolwiek a juz na pewno ZNANYCH I LUBIANYCH (mile rozczarowanie to recenzja plyty Ich Troje piora Igora Stefanowicza) - vide Budka Suflera i rozplywanie sie nad ich ostatnimi plytami, ze graja tak jak dawniej, ze to wcale nie komercja, ze to ze sio. Gowno prawda, Cugowski sam powiedzial, ze jezeli najnowsza sie nie sprzeda odpowiednio to wyciagna z tego wnioski, ergo - pomysla nad jakimis hiciorami dla mas. Kaska, kaska sie klania. Ale dziennikarz nie podejmuje tematu, gladzi i piesci zespol. Reasumujac, dziennikarz TR nigdy nie obrazi ZNANEGO I LUBIANEGO wykonawcy, chociaz ten nagra gniota i totalna komercje, bo albo sie boi, albo jest jego przyjacielem, albo cis tam jeszcze. I dlatego to pismo zawsze bedzie mdle, bleee.... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Lizanie.... 21.07.02, 11:02 cze67!! warto tak z rana sie stresowac? )) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Lizanie.... 21.07.02, 11:04 Ja sie zestresowalem wczoraj, dzisiaj to tylko z siebie wyrzucilem! Juz mi lepiej. Oddycham, gleboko oddycham, jest dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś