Dodaj do ulubionych

poczucie humoru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:38
Zawsze miło mi jest zrozumieć, co artysta miał na uwadze, napiszcie, które
płyty, utwory zrobiono for fun ? Gdzie leżą pokłady dobrego humoru .... no
oprócz Franciszka Z.
Obserwuj wątek
    • fask Re: poczucie humoru 12.07.05, 21:52
      Just5, Kelly Familly, Michael Jackson... to nie może być wszystko na poważnie smile
      • wredotka1 U2!!! 12.07.05, 22:02
    • Gość: Vince Re: poczucie humoru IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 12.07.05, 22:19
      to moj ulubiony temat, na poczatek:

Dread Zeppelin
      Zappa 'Does Humor belong to music'
      Weird Al Yankovic

(trzeba sluchac ostroznie bo mozna sobie 'Lach Muskeln' uszkodzic)
    • good_morning Re: poczucie humoru 12.07.05, 22:32
      coz, bede monotematyczna (znowu!): fantomas!!! oprocz delirium cordia, plyty
      monotonnej i tak spokojnej,ze brak mi cierpliwosci, by jej w calosci wysluchac.
      natomiast od pierwszych sekund pozostalych plyt masa smiechu, jako reakcja na
      nagle rewolty i przejazdzki po roznych gatunkach muzycznych ,zabojcze wrzasko-
      teksty oraz zaspiewy, tudziez rozne eksperymenty dzwiekowe generala. zblizony
      cel, aczkolwiek bardziej przyjazny (melodycznie)dla sluchacza ma mr bungle
      (chociaz na plycie disco volante raz po raz slychac juz pattona, jakiego znamy
      z fantomasa). powtorze sie, bo juz gdzie o tym pisalam:zawsze mial ciagoty do
      odjazdow, nawet na wczesnych koncertach z fnm (gdzie- jak ktos kiedys tu
      napisal, spiewa przeciez "normalnie" smile) niby i normalne teksty spiewa, lecz
      interpretacja, zachowanie na scenie, mimika, scenki okolicznosciowe - odbieraja
      tekstom niekiedy cala powage. ja nie uznaje tego za wade. ot, kpiace spojrzenie
      na rzeczywistosc, przydatne bardzo...
      a dzis koncercik fantomasa, na ktorym mnie nie ma i zla chodze z tego powodu
      niemozliwie.
      wiec slucham suspended animations.
      • Gość: scribs Re: poczucie humoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:56
        good_morning napisała:

> coz, bede monotematyczna (znowu!):

to zaczyna być niepokojące, pierwsze znamiona obsesji big_grin
        • good_morning Re: poczucie humoru 12.07.05, 22:58
          Gość portalu: scribs napisał(a):

> good_morning napisała:
          >
          > > coz, bede monotematyczna (znowu!):
          >
          > to zaczyna być niepokojące, pierwsze znamiona obsesji big_grin

ten wstep byl specjalnie dla ciebie, wiec mnie juz dzisiaj nie denerwuj,
          scribsie...
    • Gość: scribs Re: poczucie humoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:59
      sztandarowy przykład, i też w pewnym stopniu monotematyczność

Kury i ich "Polovirus"
      Starzy Singers "Rock A Bubu"
      Pogodno Gra Fochmana "Hajle Silesia"
      Starzy Sida

• agata_to_ja Re: poczucie humoru 12.07.05, 23:15
      Wydaje mi się, że pirwsza płyta Big Cyc oraz Elektrycznych Gitar należą do tego
      gatunku. Oczywiście nie każdemu ten humor musi odpowiadać.
      • mawkish Re: poczucie humoru 12.07.05, 23:16
        STARSI PANOWIE.
    • Gość: vince Re: poczucie humoru IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 12.07.05, 23:20
      no to dorzuce
      SPPT Chalturnik
    • Gość: Lecho Re: poczucie humoru IP: *.teleton.pl 13.07.05, 08:02
      W tym roku urzekli mnie górale z Appallachów czyli grupa Hayseed Dixie, ich
      wersje czasami dorównują oryginałom a są przecież jednym wielkim perskim okiem.
      • Gość: vince Re: poczucie humoru IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 13.07.05, 13:58
        check out Richard Cheese, (parodie NIN, RHCP, RATM i innych herosow)
    • waffenss Re: poczucie humoru 13.07.05, 15:57
      np.
      Kury "Chryzantemy zlociste"
      Tymon & Transistors "Wesele"
      wiekszosc tekstow Jarka Janiszewskiego
      • Gość: Lecho Re: poczucie humoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:15
        Jasne, cała Bielizna przecież.....
      • bender_rodriguez Re: poczucie humoru 13.07.05, 18:26
        ty ten nick masz bo jesteś głupi, czy po prosty nie wiesz, co to znaczy? ja
        sobie zmienie na beria, albo nkwd i też będzie fajnie.
        • Gość: F. Re: poczucie humoru IP: *.thinprint.de / 145.253.119.* 14.07.05, 08:59
          > ty ten nick masz bo jesteś głupi, czy po prosty nie wiesz, co to znaczy? ja
          > sobie zmienie na beria, albo nkwd i też będzie fajnie.

Tak, jestem najwyrazniej glupi i prosty.
          Twoj nick jest za to blyskotliwy i inteligentny, i widac, ze masz poczucie humoru.

F.
    • Gość: vince Re: poczucie humoru IP: 172.25.251.* / *.134.4-194.clta.globetrotter.net 13.07.05, 18:42
      skoro byl wymieniony Fantomas, to ja dodam Mr Bungle ( jeszcze jedno wcielenie
      Patton'a)
    • bender_rodriguez Re: poczucie humoru 13.07.05, 20:29
      G.W.A.R. czy tam GWAR
      Electric Six
    • humbak Re: poczucie humoru 14.07.05, 08:51
      No w tej chwili to mam w epeie przede wszystkim Fantomasa. Pierwsze miejsce absolutnie jeśli chodzi o mnie. Zwłaszcza ostatni album: wybór efektów z Looney Toons, stosowanie w utworach pozytywek z lalek nagłe zmiany brzmienia i do tego ewidentne żarciki muzyczne na koncercie (te właściwie nieco trudno uchwycić słownie). Do tego są chłopce z falsetowym wokalistą czyli The Darkness i System of a Down. W obydwu przypadkach nie muszę chyba tłumaczyć o co chodzi. Jest jeszcze album Therapy? pt. Troublegum, w którym na zakończenie słyszymy kołysankę, no i w sumie to jeszcze gra Claypoola sprawia że twórczość Primusa również można tracktować w tej kategorii jak sądzę.
      • humbak No i jeszcze z naszego podwórka 14.07.05, 08:53
        Pogodno- wiadomo o co chodzi no i na tye na ile znam- Nervy z piosenkami C2H5OH, piosenką o muchach (latające ścierwojady), i jak się zdaje jeszcze paru innych w tym klimacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka