Dodaj do ulubionych

Władimir Wysocki - pankowcem?

26.08.02, 19:03
na gitarze grał przeciętnie, śpiewał też nienajpiękniej. był alkoholikiem
(nawet wszywki sobie wyrywał smile no i zaćpał się na śmierć...

...jakby się uprzeć to można nawet stwierdzić, że na swój sposób walczył z
systemem.
Obserwuj wątek
    • vulture Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 19:06
      Mam w domu kilkanaście analogów, wydanych parę ładnych lat temu przez "Melodię"
      w serii z nagraniami W.W. Niektóre brzmią bardzo punkowo, zwłaszcza jeśli
      chodzi o czystość zapisu i czasem precyzję wykonania.
    • Gość: LadyBlue Re: Władimir Wysocki - pankowcem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.02, 20:42
      ja wiem ze to miał być komplement ale brzmi jak oblega
    • mallina Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 20:57
      Graue Katze..
      sugerujesz ze muzycy punkowych kapel nie maja pojecia o graniu?? ze nie maja
      umiejetnosci znaczy sie?
      • vulture Wysocki grał ska 26.08.02, 23:33
        Zależy których kapel - punka też trzeba umieć zagrać, inaczej wychodzi coś
        takiego, czego namnożyło się w Polsce na początku lat 90-tych: hordy frajerów,
        którym rzeczywiście zdawało się że do grania punka wystarczy odróżnić gitarę od
        gaśnicy.

A przedmówczynie chyba zbyt poważnie potraktowały wątek... smile))
    • mallina Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 26.08.02, 23:40
      smile) vulture..czyli watek w ktorym Ty wypowiesz sie wczesniej niz np ja moge
      traktowac juz niepowaznie?smile)))
      • vulture ... 26.08.02, 23:45
        Ech...
        • Gość: LadyBlue Wysocki był hardrockowcem ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 10:54
          wątek był z założenia mało poważny wink
          vulture jaką masz definicję ska? bo żadna mi znana nijak do Wysockiego nie
          pasuje.
          • vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 27.08.02, 23:57
            Gość portalu: LadyBlue napisał(a):

> wątek był z założenia mało poważny wink
            > vulture jaką masz definicję ska? bo żadna mi znana nijak do Wysockiego nie
            > pasuje.

Chodziło mi o podobieństwo brzmieniowe szybszych utworów WW - wolniejsze
            zahaczają natomiast o doom metal.
            • Gość: tomjk Re: Wysocki był hardrockowcem ;P IP: 217.98.105.* 28.08.02, 07:41
              szarykot, vulture, mallina - mam fragment w sam raz dla was i waszych nicków:

Песня о переселении душ

Кто верит в Магомета, кто - в Аллаха, кто - в Иисуса,
              Кто ни во что не верит, даже в черта, назло всем.
              Хорошую религию придумали индусы:
              Что мы, отдав концы, не умираем насовсем.

Стремилась ввысь душа твоя, -
              Родишься вновь с мечтою,
              Но, если жил ты, как свинья, -
              Останешься свиньею.

więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość.
              • vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 09:03
                Gość portalu: tomjk napisał(a):

если жил ты, как свинья, -
                > Останешься cвиньею.
                >
                > więc proszę - jaj sobie z Wołodi nie róbcie, bo to był fajny gość.

Nie poczuwam się, ale zawsze mogę zmienić nicka na "feniks" w celu umożliwienia
                sobie reinkarnacji. Koty mają też kilka żyć. Ciekaw jestem, ile żyć mają
                Malliny?
              • vulture Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 09:03
                Gość portalu: tomjk napisał(a):

если жил ты, как свинья, -
                > Останешься cвиньею.
                >

Nie poczuwam się, ale zawsze mogę zmienić nicka na "feniks" w celu umożliwienia
                sobie reinkarnacji. Koty mają też kilka żyć. Ciekaw jestem, ile żyć mają
                Malliny?
                • Gość: LadyBlue Wysocki był metalem ;P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.02, 12:45
                  jaja mi niepotrzebne bom kobieta. a w ogóle co to ma znacyzć - zakaz śmiania
                  się? postawić na piedestał i traktowac śmiertelnie poważnie? chyba nie
                  rozumiesz żadnego z tekstów Wysockiego jesli tak myślisz.

vulture - dalej mi to nie przypomina ska (wg. definicji: rege grane dwa razy
                  szybciej wink punk ewentualnie (cóż za nobilitacja dla punka). a niektóre kawałki
                  podchodzą pod death-metal ;P
              • szarykot Re: Wysocki był hardrockowcem ;P 28.08.02, 15:30

??? wiem że był fajny* gość - bardzo go szanuję, uważam, że był wielkim Twórcą.
                ale dlaczego nie można sobie z niego hmm... pożartować...? gdyby był nikim, to
                ten wątek nikogo by nie zainteresował. sam powiedz, czy otworzyłbyś wątek o
                tytule np. "swiatosław wakarczuk jest death-metalowcem" ?
                • vulture NIEWOLNOŻARTOWAĆNIEWOLNOPOWAŻNIEMABYĆ 28.08.02, 16:44
                  Ostatnio w Warszawie odbył się przegląd najgorszych polskich filmów lat 80-
                  tych. Oczywiście natychmiast obruszył się rzecznik polskiego kina Andrzej
                  Wajda, który napisał do "GW", że to jest ośmieszanie kina polskiego i w ogóle
                  jak tak można. Nie porównuję tu absolutnie twórczości Wysockiego do płodów
                  reżyserów polskich, ale czy w tym cholernym kraju zawsze wszystko będzie brane
                  na poważnie?!

(i tutaj jeszcze bardzo brzydki wyraz)
                  • saluto Re: NIEWOLNOŻARTOWAĆNIEWOLNOPOWAŻNIEMABYĆ 29.08.02, 13:40
                    vulture napisał:

> Ostatnio w Warszawie odbył się przegląd najgorszych polskich filmów lat 80-
                    > tych. Oczywiście natychmiast obruszył się rzecznik polskiego kina Andrzej
                    > Wajda, który napisał do "GW", że to jest ośmieszanie kina polskiego i w ogóle
                    > jak tak można. Nie porównuję tu absolutnie twórczości Wysockiego do płodów
                    > reżyserów polskich, ale czy w tym cholernym kraju zawsze wszystko będzie
                    brane
                    > na poważnie?!
                    >
                    > (i tutaj jeszcze bardzo brzydki wyraz)

Tak z ciekawości który polski film "wygrał" ?
                    • vulture Do tego wyżej i do tej niżej 29.08.02, 16:58
                      Do tego wyżej: Wygrał film Zanussiego, ale oczywiście tytuł, który znałem,
                      wyleciał mi z głowy.

Do tej niżej: CD Wysockiego są do nabycia w Empikach, np w Warszawie, w dość
                      sporej ilości.
                      • Gość: ksenia Re: Do tego wyżej i do tej niżej IP: *.de.ihost.com 30.08.02, 11:49
                        vulture napisał:

> Do tego wyżej: Wygrał film Zanussiego, ale oczywiście tytuł, który znałem,
                        > wyleciał mi z głowy.
                        >
                        > Do tej niżej: CD Wysockiego są do nabycia w Empikach, np w Warszawie, w dość
                        > sporej ilości.

DZIĘKI - przekażę zainteresowanym.
    • Gość: ksenia Re: Władimir Wysocki - pankowcem? IP: *.de.ihost.com 29.08.02, 14:13
      a czy wiecie gdzie mozna w Polsce zakupic plyty Wladimira?
      pozdr!
      ksenia
      • szarykot Re: Władimir Wysocki - pankowcem? 29.08.02, 21:00
        > a czy wiecie gdzie mozna w Polsce zakupic plyty Wladimira?

we Wrocławiu nie ma problemów ani z oryginalnymi winylami (trochę się ich
        widuje) ani z CD-reedycjami (Empik).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka