sarenka_forum 31.08.02, 16:07 To moja Wielka Trójka. Chciałabym poznać tych, któzy myślą podobnie. Pzdr sar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreaded88 Re: Sting, Clapton, Cave 31.08.02, 16:17 Ja myślę zupełnie inaczej. Cave - tak we wszystkich mutacjach. Sting - tylko jako Police. Clapton - najbardziej jako Cream, sympatia dla solowego wcielanie z lat 70 ( Layla... ) a później już nie. A Michael Moynihan kasuje ich wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Sting, Clapton, Cave 31.08.02, 16:18 Sting, Cave, ale bez Claptona (znaczy, nie mam nic przeciw, ale jednak nie w ulubionej trójce) Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilis Re: Sting, Clapton, Cave 31.08.02, 16:47 Clapton jest w porządku, ale jakby ze "starszej" bajki, choć lubię posłuchać. Cave jest po prostu z innej bajki i przez to słuchając go zawsze odkrywam coś nowego (ale to działa, bo słucham go tylko raz na jakiś czas). A Sting (zarówno jako solo, jak i z Police), to już moja bajka - śpiewając snuje piękne opowieści, a przy okazji jest postacią, którą można sznować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Sting, Clapton, Cave IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 31.08.02, 17:06 Trójka Wielkich Smęciarzy i Nudziarzy. Muzyka ambitna i podobno dobra, ale na tyle komercyjna i łagodna aby była strawna dla odbiorcy masowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Nudziarze? 31.08.02, 19:06 Gość portalu: As napisał(a): > Trójka Wielkich Smęciarzy i Nudziarzy. Muzyka ambitna i podobno dobra, ale na > tyle komercyjna i łagodna aby była strawna dla odbiorcy masowego. Baaaardzo kontrowersyjna opinia drogi Asie: Cave to dla mnie jeden z niewielu wielkich symboli niezależności, Clapton "Slowhand" - to kamień milowy w historii bluesrocka... Sting - tu masz trochę racji, ale to wielkiej klasy koleś o własnym rozpoznawalnym stylu... Generalnie zgadzam się, że teraz cała trójka dała się ponieść fali melancholii... Ale pisać: "podobno dobra" i "na tyle komercyjna" to chyba raczej nie o muzyce tych panów... Moim zdaniem... *-) PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Nudziarze? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.09.02, 00:58 ugugunana napisał: Ale pisać: "podobno dobra" i "na > tyle komercyjna" to chyba raczej nie o muzyce tych panów... Co prędzej usłyszysz w radiu komercyjnym? The Police czy Englishman In New York? Sunshine On Your Love czy Tears In Heaven unplugged? A w sumie to tak mi się napisało. Generalnie ci panowie to nie moja bajka. Jedyne co z tego wszystkiego lubię i słucham to The Police. Ale i to raczej na zasadzie "greatest hits". P.S. Uważam że płyta Pilgrim Erica to eremefowa komercha jakich mało. Ale to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Teoria względności... 01.09.02, 09:51 Gość portalu: As napisał(a): > Uważam że płyta Pilgrim Erica to eremefowa komercha jakich mało. Ale to tylko > moje zdanie Wszystko zależy od tego jak traktujemy ich twórczość: całościowo czy "po łebkach"... Ja oceniłem ich za całokształt... P.S. No dobrze wymień mi pięć "eremefowych" przebojów Cave'a i rozejdzie się po kościach... *-) PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: Teoria względności... 02.09.02, 18:13 Moje ulubione numery Sting (nie Police, oni swoją drogą, ale gdzieś na 7 pozycji)-Shape on my heart. Clapton - Old love (najbardziej uwielbiam go w tym wydaniu właśnie) Cave - 15 feet of pure white snow. I co? Na ile oceniacie Drodzy państwo eksperci moje umiłowanie komercji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaczek Re: Sting, Clapton, Cave IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 20:14 Sting to dla mnie przede wszystkim "Fields of gold" i "Desert Rose", a z Claptona uwielbiam płytę "Unplugged", za to trzecim panu nic nie słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrosus Kocham... IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / 10.1.0.* 03.09.02, 09:46 ...Claptona, nawet bardzo, Cave`a bardzo lubię a Stinga tylko lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgoly Re: Sting, Clapton, Cave 03.09.02, 12:27 Gość portalu: kasiaczek napisał(a): > Sting to dla mnie przede wszystkim "Fields of gold" i "Desert Rose", a z > Claptona uwielbiam płytę "Unplugged", za to trzecim panu nic nie słyszałam...- ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilis Re: Sting, Clapton, Cave 03.09.02, 13:03 A czego ty słuchasz? Opowiedz nam o nie-komercyjnych zespołach... Odpowiedz Link Zgłoś