Gość: tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:56 czesc chodzi mi o tytuł piosenki, która w tekscie ma cos takiego; "...sikła nafta...". słuszałem to ostatni w radiu. dzieki, poadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:05 nikt nie zna? mysle, ze to dość charakterystyczny tekst. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:33 szkoda, ze nie wiecie. naprawde baedzo mi zalezy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
halszka_m Re: piosenka 18.10.05, 15:35 Noo, a Akurat "Do prostego człowieka"? tam jest "że im gdzieś nafta z ziemi sikła i obrodziła dolarami" pozdrovienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 23:33 bardzo Ci dziękuję. o to mi chodzilo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kill_yourself Re: piosenka 18.10.05, 23:41 No, ale tekst akurat nie napisał zespół Akurat, tylko Tuwim dawno, dawno temu (lata 20-30? mogę sie mylić...). Wyobrażacie sobie - taki tekst, ciągle tak aktualny! Odpowiedz Link Zgłoś
halszka_m Re: piosenka 20.10.05, 15:09 Wieem, wiem oczywiście o Tuwimie- chociaż muszę przyznać, że poznałam ten wiersz właśnie dzięki Akurat... Wdzięczna jestem chłopakom, bo wtedy Tuwim przestał być dla mnie tym facetem od wierszyków dla dzieciA tekst niesamowity o_O strasznie, strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś