Dodaj do ulubionych

Słucham Ich Troje

25.09.02, 18:00
Nawiązując do wypowiedzi jakiej udzieliła ksywa w wątku 'Mann pokazał klasę '
oświadczam: Słucham Ich Troje i się tego nie wstydzę. Dodam, że nie mam noża
na gardle. Wierzę, że znajdzie się na tym forum jeszcze kilka osób tak
odważnych jak ja. Oczekuję waszego poparcia. Spodziewam się też radykalnej
reakcji zblazowanego towarzystwa.

Pozdrawiam.

ksywa napisała:

> A co do sciemniania i przyznawania się - to tylko dla was słuchanie IT jest
czymś tak
> wstydliwym, ze trzeba tu ściemniać, a przyznać sie można tylko mając nóż na
> gardle. Nie macie pojęcia jak bardzo można skonfundować i poruszyć nadęte,
> zblazowane towarzystwo bezczelnie niewinnym wyznaniem "słucham Ich Troje".
> Rozrywka na cały wieczórsmile))
Obserwuj wątek
    • Gość: wstyd Re: Słucham Ich Troje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 21:33
      homohedonistus napisał:

> oświadczam: Słucham Ich Troje i się tego nie wstydzę. >

Niemozliwe.Nie mowisz tego szczerze smile
      • Gość: anty it PROWOKACJA!!! IP: 62.29.248.* 30.09.02, 15:07
        dla mnie ludzie,którzy podniecaja sie totalnie dennymi,płytkimi i maxymalnie
        banalnymi tekstami pana ....(kilka obelg) wiśniewskiego i jego śmiesznych
        "kompanów" to po prostu DEBILE!!! jak można byc tak ograniczonym??? ludzie!
        nawołuję was do rozejrzenia sie troche szerzej po muzyce, moze jeszcze nie jest
        dla was za pozno(moze).specjalne pozdrowionka dla homo...,czekam na jakieś
        ciekawe respondy! narka!!!
        • homohedonistus Re: PROWOKACJA!!! 30.09.02, 16:35
          Gość portalu: anty it napisał(a):

> dla mnie ludzie,którzy podniecaja sie totalnie dennymi,płytkimi i maxymalnie
          > banalnymi tekstami pana ....(kilka obelg) wiśniewskiego i jego śmiesznych
          > "kompanów" to po prostu DEBILE!!! jak można byc tak ograniczonym??? ludzie!
          > nawołuję was do rozejrzenia sie troche szerzej po muzyce, moze jeszcze nie
          jest
          >
          > dla was za pozno(moze).specjalne pozdrowionka dla homo...,czekam na jakieś
          > ciekawe respondy! narka!!!

Dla mnie jest już za późno, jestem już bardzo stary, a czuję się jakbym był
          jeszcze starszy. Za pozdrowienia dziękuję, ale w twojej wypowiedzi wyczułem
          pewną nieszczerość, a co jak co, ale na tym to się akurat znam, więc jeżeli to
          prowokacja to grubymi nićmi szyta.

pozdrawiam
    • Gość: kadriana Re: Słucham Ich Troje IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.09.02, 21:40
      a teraz z innej beczki
      mnie natomiast rozbawiło porównianie o życiu stojąc a umieraniu na kolanach.
      pzdr
      • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 25.09.02, 23:19
        Gość portalu: wstyd napisał(a):

> Niemozliwe.Nie mowisz tego szczerze smile

A tam od razu niemożliwe. Żyjemy w taki czasach, że niemożliwe jest możliwe.

Gość portalu: kadriana napisał(a):

> a teraz z innej beczki
        > mnie natomiast rozbawiło porównianie o życiu stojąc a umieraniu na kolanach.
        > pzdr

Jest to zabawne pod warunkiem, że się nie umiera na kolanach. Cytat oczywiście
        nie jest mój co jest warunkiem koniecznym, ale niewystarczającym, aby to było
        zabawne.

Pozdrawiam
    • Gość: crackity jones Re: Słucham Ich Troje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 23:21
      homohedonistus napisał:

> Nawiązując do wypowiedzi jakiej udzieliła ksywa w wątku 'Mann pokazał klasę '
      > oświadczam: Słucham Ich Troje i się tego nie wstydzę. Dodam, że nie mam noża
      > na gardle. Wierzę, że znajdzie się na tym forum jeszcze kilka osób tak
      > odważnych jak ja. Oczekuję waszego poparcia. Spodziewam się też radykalnej
      > reakcji zblazowanego towarzystwa.
      >
      > Pozdrawiam.

Moze nie jestem dosc zblazowany co by ostro radykalizowac; ale nawet teraz
      (w stanie kiedy nie chce mi sie wrzucac prymitywom) zaprawde nie wiem co toba
      kierowalo zeby pisac posta okreslajacego brak wlasnego gustu. Chciales sobie
      dodac otuchy?

pozdrawiam
      • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 25.09.02, 23:33
        Gość portalu: crackity jones napisał(a):

> Moze nie jestem dosc zblazowany co by ostro radykalizowac; ale nawet teraz
        > (w stanie kiedy nie chce mi sie wrzucac prymitywom) zaprawde nie wiem co toba
        > kierowalo zeby pisac posta okreslajacego brak wlasnego gustu. Chciales sobie
        > dodac otuchy?
        >
        > pozdrawiam

Kiedy chcę sobie dodać otuchy to powtarzam głośno: jestem wielki, jestem wielki.
        A co do mojego gustu, cóż taki się urodziłem.
        Mimo wszystko

pozdrawiam
        • Gość: crackity jones Re: Słucham Ich Troje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 23:41
          homohedonistus napisał:

>
          > Kiedy chcę sobie dodać otuchy to powtarzam głośno: jestem wielki, jestem
          wielki
          > .
          > A co do mojego gustu, cóż taki się urodziłem.
          > Mimo wszystko
          >
          > pozdrawiam
          >
          >
          • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 25.09.02, 23:51
            Nie bądź taki skromny, żart był niezły. Zastanawiam się tylko dlaczego
            marnujesz czas na dyskusje z prymitywem. Czyżbyś chwilowo odpoczywał od sztuki,
            której ja nie byłbym wstanie pojąć mym ciasnym mózgiem.

Tym razem tylko

pozdrawiam
            • Gość: Aga Re: Słucham Ich Troje IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.09.02, 09:18
              homohedonistus napisał:

> "Lepiej jest żyć stojąc, niż umrzeć na kolanach."

Czy to nie powinno być "Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"?...
              • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 26.09.02, 10:41
                Gość portalu: Aga napisał(a):

> Czy to nie powinno być "Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"?...

Uważam, że w mojej wersji ma to więcej sensu. Ale to kwestia gustu.
            • Gość: Crackity Jones Re: Słucham Ich Troje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 15:12
              homohedonistus napisał:

> Nie bądź taki skromny, żart był niezły. Zastanawiam się tylko dlaczego
              > marnujesz czas na dyskusje z prymitywem. Czyżbyś chwilowo odpoczywał od
              sztuki,
              >
              > której ja nie byłbym wstanie pojąć mym ciasnym mózgiem.
              >
              > Tym razem tylko
              >
              > pozdrawiam
              >
              >
              • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 26.09.02, 15:59
                Gość portalu: Crackity Jones napisał(a):

> Okreslic muzyke IT jako "prymitywna" grzechem na pewno nie jest;
                > ba! smiem twierdzic ze to jedno z najlepszych (i najmniej krytycznych)
                > mian jakimi mozna potraktowac tworczosci tego zespolu.
                > Trudno mi jednak z czystym sumieniem mowic na kogos kto tak ciekawie
                > ripostuje "prymityw"; wybacz mi wiec i w ramach poprawy proponuje:
                > "Bezguściarz"
                >
                > ps
                > Ja za to nie moge zrozumiec cytaciq co na koncu Twych postow sie pojawia.
                Moze
                > lepiej cos z tworczosci IT ? Tam sa przeciez takie piekne i madre teksty.
                > ps2
                > wybierasz sie na "gwiazdrora"? Mnie reklama zbila z tropu...

Bezguściarz - no już lepiej, widzę że się rozwijasz. Aż boję się pomyśleć co
                będzie dalej. Oczywiście, że się wybieram na "Gwiazdora". A reklam nie oglądaj,
                ponieważ ogłupiają.

Pozdrawiam
      • Gość: gabek Re: Słucham Ich Troje IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.09.02, 07:45
        jeśli wy wszyscy słuchacie ich troje czy coś tam innego, i się tego nie
        wstydzicie, to czemu do cholery tak zawzięcie próbujecie wszystkich przekonać
        że tak właśnie jest.człowiek jeśli robi coś z pasją co mu się podoba nie
        interesuje się tym co mówią inni.
    • vulture reakcja zblazowanego towarzystwa 26.09.02, 06:22
      Znów Michał Wiśniewski się podszywa pod formumowiczów...
    • Gość: mrb Re: Słucham Ich Troje IP: *.ntvk.com.pl 26.09.02, 08:25
      homohedonistus napisał:

> Nawiązując do wypowiedzi jakiej udzieliła ksywa w wątku 'Mann pokazał klasę '
      > oświadczam: Słucham Ich Troje i się tego nie wstydzę.

W dzisiejszym Manniaku czwartkowym jest coś dla Ciebie. Piosenka
      Metalliki "Nothing Else Matters", utrzymana w stylu Ich Troje. Po lekturze tak
      głębokiego tekstu, napisanego przez gwiazdę światowego formatu, fani Sępa
      miłości na pewno przestaną mieć powody do frustracji.
    • Gość: huanita Re: Słucham Ich Troje IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:29
      A ja wam powiem, że kiedyś, kiedy IT nie było jeszcze popularne poza obszarem
      łódzkiego, w dobrym guście było słuchać tego zespołu. Na Wiśniewskiego
      głosowali rockowi listomani, którzy widzieli w IT następców Nirvany.
      Oj, a jaki rwetes był, kiedy piosenka zaczęła spadać z pierwszego miejsca...
      I wszyscy wtedy widzieli głębię w textach...
      Nikt już tego nie pamięta?
    • ksywa Re: Słucham Ich Troje 26.09.02, 10:15
      Tak jakby mnie ktos wywołał do tablicysmile Nawet miłe, jak za szczenięcych latsmile
      Ale myslę, homohedonistus, że w necie nijak nie mozna liczyc na reakcję taką
      jak w realu. Jak by to ująć... W realu, po takim moim wyznaniu, niejeden się
      zakrztusi, zadrży, z rąk cos upuści, buty sobie opadniętą szczęką porysuje, ale
      się bardzo, bardzo dobrze zastanowi zanim - widząc mnie, słysząc, znając choćby
      powierzchownie - zarzuci mi prymitywizm, bezguście, intelektualną miałkość,
      ubóstwo duchowe czy uleganie wpływom. Raczej wykrztusi: Ty?! Dlaczego?! Co bywa
      prawie zawsze wstępem do sympatycznej rozmowy; bądź ambitnie sam przy pomocy
      aluzyjnych pytań dodatkowych próbuje dojść "co jest grane". W każdym razie w
      realu - przynajmniej ja mam takie doświadczenia - ludzie wykazują więcej
      ostrożności, dobrej woli, zrozumienia, empatii, a nawet wyobrażni. Net, forum
      ma to do siebie, ze kazdy jest ukierunkowany w większym stopniu na produkowanie
      się, prezentację siebie, na pozostawienie - niczym na tablicy ogłoszeń albo na
      ścianie - napisu "tu byłem" niż na AUTENTYCZNĄ rozmowę i poznawanie innych.
      Mówiąc krótko: w realu z zainteresowaniem pytają: "dlaczego", a na forum
      napiszą: "wisniewski jest gupi" i cieszą się jak dziecismile))
      pozdr, ksywa
      PS: A ostatnio taki jeden koleś na to moje "wyznanie" ze zrozumieniem
      odpowiedział: "każdy czasem potrzebuje upodlenia- ja np potrzebuję się napić,
      możemy nawet przy tym słuchać IT" Jak ja się wtedy śmiałamsmile))
      • Gość: As Re: Słucham Ich Troje IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 26.09.02, 10:44
        Ja Ich 3 nie słucham, ale jak jeszcze działało Audiogalaxy to ściągnąłem sobie
        ok 10 najpopularniejszych utworów grupy żeby wiedzieć co to w ogóle jest. Nie
        powiem, żebym był zachwycony ale mimo to uważam że ta muzyka ma w sobie coś
        oryginalnego. Są tam kawałki różnorodne, nawet jeden się trafił w stylu
        Ramsteina. Dla mnie ta muza jest zbyt "bombastyczna", koleś zbytnio przeżywa to
        co śpiewa a teksty są niestety raczej grafomańskie ale nie lepsze niż np.
        teksty z ostatniej płyty Lady Pank (niestety). Moim zdaniem to co najbardziej
        drażni ludzi w Ich 3 to nie muzyka ale własnie ta cała otoczka - image grupy,
        teksty, niezasłużona moim zdaniem popularność oraz koncerty - masa ludzi
        zatrudnionych tylko po to aby robić z koncertu rockowego widowisko cyrkowe, i
        to bynajmniej nie w stylu np. Kiss.
        Znam ludzi słuchającyh Ich 3 i wcale im się nie dziwię że ich słuchają. Jesli
        ktoś nie ma dużych potrzeb muzycznych to ta muza naprawdę moża się spodobać. Ja
        np. nie mam wyrobionego gustu jesli chodzi o film i lubię oglądać filmy o
        których moim kumple kinomani-koneserzy mówią że są szmirą i tandetą. I zdaję
        sobie sprawę że podobnie u kogoś innego może być z muzyką.
        Jeśli o mnie chodzi to jest sporo rzeczy które drażnią mnie w muzyce bardzie
        niż Ich 3. Np. cały ten polski. blokowy hip-hop - mój kolega który słucha
        podobnej amerykańskiej muzyki mówi że to jest totalna amatorszczyzna i
        gówniarstwo. Co jeszcze? Promowanie bezosobowych gwiazd typu Edyta Górniak czy
        Natalia Kukulska. Ich 3 są zespołem w pełni tego słowa znaczeniu - sami
        komponują, piszą teksty a że wychodzi im to tak a nie inaczej to już inna bajka.
        No, dalej pisać mi się nie chce. Mam nadzieję że coś wniosłem do dyskusji.

Pozdrawiam
        • Gość: Limp Re: Słucham Ich Troje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 15:36
          >masa ludzi
          > zatrudnionych tylko po to aby robić z koncertu ROCKOWEGO(!!!!!!) widowisko
          >cyrkowe,

Tylko bez takich....
          • Gość: As Re: Słucham Ich Troje IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 26.09.02, 15:43
            Gość portalu: Limp napisał(a):

> >masa ludzi
            > > zatrudnionych tylko po to aby robić z koncertu ROCKOWEGO(!!!!!!) widowisko
            >
            > >cyrkowe,
            >
            > Tylko bez takich....

No sory... Dla mnie Ich 3 to jednak jakiś tam podgatunek rocka, może pop-rocka.
            Disco bym tego nie nazwał.
            • Gość: Limp Re: Słucham Ich Troje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 16:09

>
              > No sory... Dla mnie Ich 3 to jednak jakiś tam podgatunek rocka, może pop-
              rocka.
              > Disco bym tego nie nazwał.

Hmm,jak pierwszy raz uslyszalem "A wszystko to bo ciebie kocham" (czy jak to
              sie tam zwie) ,to pomyslalem "o,jaki fajny zespol rockowy!" (nawet nie
              wiedzialem,ze to swego rodzaju cover smile).Jednak innych wypocin Wisniewskiego &
              Co nie nazwalbym pop-rockiem.Chamski pop,co najwyzej.Ciezacy w kierunku disco-
              polo ("Zawsze z toba chcialbym byc").
        • soczewica podpisuję się wszystkimi czterema kończynami 30.09.02, 00:53
          Gość portalu: As napisał(a):

> Np. cały ten polski. blokowy hip-hop - mój kolega który słucha
          > podobnej amerykańskiej muzyki mówi że to jest totalna amatorszczyzna i
          > gówniarstwo. Co jeszcze? Promowanie bezosobowych gwiazd typu Edyta Górniak
          czy
          > Natalia Kukulska. Ich 3 są zespołem w pełni tego słowa znaczeniu - sami
          > komponują, piszą teksty a że wychodzi im to tak a nie inaczej to już inna
          bajka

otóż to.
          w dodatku, czy się to podoba ekspertom od muzyki czy nie, lider zespołu IT ma
          po pierwsze: szaloną charyzmę, jest wulkanem energii a to jak widać bardziej
          działa na słuchaczy niż wymodlone gesty Edyty Górniak, pseudopopisy taneczne
          Natalii Kukulskiej i tabunu otaczających ją tancerzy.
          no i Wiśniewski ma szacunek dla swojej publiczności, ciągle zachowuje się tak,
          jakby po raz pierwszy zobaczył tłumy na koncercie,( przykład: zoppot albo
          opole, w każdym razie wtedy, kiedy na rzeczy była również Villas), ciągle go to
          wzrusza, i śpiewa (owszem, jakby zatarły mu się wszystkie trybiki) z serca, jak
          mu w duszy gra, a nie przekombinowuje hymnu na "lulajże Jezuniu"

gość po prostu daje się lubić, wychodzi do tłumu z sercem, i to serce otrzymuje.
          a śpiewa faktycznie fatalnie i okrutnie kombinuje z ciuchami. ostatnio wygląda
          jak skrzyżowanie Elvisa, Marylina Mansona i Maryli Rodowicz w jednym.
        • Gość: Becia Re: Słucham Ich Troje IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 09:38
          Cudowna dyskuscja,nie mieszkam w Polsce i moze nie jestem na biezaco,ale
          mowienie komus ze jest bez gustu to juz totalna glupota ,brak tolerancji przede
          wszystkim,jak mozna drugiemu czlowiekowi zarzucac brak gustu,kazdy jest
          inny,innej muzyki slucha,inaczej sie ubiera.Nie jestem fanka IT,ale czasani
          pare ich piosenek lubie posluchac.Ludzie dyskutuja na ich temat,porownuja do
          disco polo,a co powiedza na temat Kajah i jej ambitnych tekstow "prawy do
          lewego,wypij kolego",i jeszcze "kto z nami nie wypije tego we dwa kije"-
          dlaczego nikt nie krytykuje tych wiejskich przyspiewek tylko wszyscy wyrzywaja
          sie na Jt
    • Gość: Frank Re: Słucham Ich Troje IP: *.lodz.gazeta.pl 26.09.02, 13:01
      homohedonistus napisał:

> oświadczam: Słucham Ich Troje i się tego nie wstydzę. Dodam, że nie mam noża
      > na gardle.

I dobrze, słuchaj... co z tego?

> "Lepiej jest żyć stojąc, niż umrzeć na kolanach."

To twoje credo? Czy co?

• muszek0 no właśnie 26.09.02, 15:45
        takie teraz dziwne czasy nastały.
        dawniej trzeba było ubić tatarzyna w walce, żeby pokazac swoją odwagę, teraz po
        wiedziec jakiego słucha się zespołu.
        • Gość: crackity jones Re: no właśnie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 22:44
          muszek0 napisał:

...
          >
          • homohedonistus Re: no właśnie 26.09.02, 22:56
            To z DEZERTERA frajerze. Proszę już nie zabieraj głosu. Pogrążasz się tylko.

Jednak

pozdrawiam
            • Gość: crackity jones Re: no właśnie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 23:41
              homohedonistus napisał:

> To z DEZERTERA frajerze. Proszę już nie zabieraj głosu. Pogrążasz się tylko.
              >
              > Jednak
              >
              > pozdrawiam
              >
              >
              • homohedonistus Re: no właśnie 29.09.02, 01:04
                Słusznie! Nie powinno cię obchodzić. Co do poziomu to prezentuję taki na jaki
                mnie stać. Przykro mi, że dyskutując ze mną musisz się zniżać do mojego
                poziomu, ale ja nie jestem zdolny osiągnąć twojego. Co do Ich Troje chciałbym
                abyś przedstawił mi, co ci się w nich nie podoba, skoro ich (a może tylko ich
                fanów?) tak nie lubisz. Napisz też co lubisz, może ja właśnie tego nie znoszę i
                też przedstawię konstruktywną krytykę. Dowiesz się wtedy co czuje fan Ich
                Troje. Za frajera przepraszam, poniosło mnie. Żyję ostatnio w ogromnym stresie,
                tyle nienawiści wokół.
                • Gość: Crackity Jones Re: no właśnie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 17:30
                  homohedonistus napisał:
                  . Co do Ich Troje chciałbym abyś przedstawił mi, co ci się w nich nie podoba,
                  skoro ich (a może tylko ich fanów?) tak nie lubisz.

Moze masz racje? Po pierwsze nie lubie zjawiska spotykającego Polske co roku;
                  swego czasu caly kraj szalal za budka suflera, potem z kayah i bregoviczem,
                  potem za golcami i brathankami, IT, (chyba) z wilkami itd ( z zagranicy; Era, w
                  tym roku Brainstorm) Setki ludzi nagle zdaja sobie sprawe z istanienia jakiegos
                  zespolu (ktory po prostu zostaje wybrany przez jakas wytwornie i dostaje
                  zastrzyk kasy) i nagle staja sie jego najwiekszymi i najwierniejszymi fanami.
                  Zespol zaczyna grac komeryjna muzyke; taka z latwa melodia i latwym tekstem,
                  cala Polska spiewa; czyta wywiady; zespol jedzie grac dla polonii w Ameryce itp-
                  wszystkim odpierdala.
                  Po drugie jak dla mnie Ich Troje po prostu przekroczyli pewna granice;
                  komercji, widowiskowosci itd. Przesada w kazda strone. Michal wisniewski jest
                  naprawde malo wiarygodny jako artysta. Wqrza mnie jego geba spogladajaca z
                  bilbordow, podobnie jak Leszczynskiego. Wszystko pod maska Undergrandu,
                  nhilizmu, i anty wszystkiego.

Napisz też co lubisz, może ja właśnie tego nie znoszę i też przedstawię
                  konstruktywną krytykę. Dowiesz się wtedy co czuje fan Ich Troje.

Ostatnio slucham sobie Mogwai, NIN, Johna Frusciante, starych plytek
                  Soundgarden i Green River. Polecam tez "Dolittle" the pixies.

Za frajera przepraszam, poniosło mnie. Żyję ostatnio w ogromnym stresie,
                  > tyle nienawiści wokół.

Naprawde mi przykro. Ale jak to rzekl Mark Twain
                  'Niejedna mala rzecz została wyolbrzymiona przez odpowiednia reklame"
                  • homohedonistus Re: no właśnie 29.09.02, 21:55
                    Takie są realia. Może cię to wkurzać, ale ludzie właśnie tego chcą. Chcą
                    słuchać Budki Suflera, Ich Troje i innych. A oni grają taką, a nie inną muzykę,
                    ponieważ taka się sprzeda. Proste! Bo życie jest cholernie proste, tylko
                    niektórzy je niepotrzebnie komplikują. Możesz nie trawić takiej muzyki, ale tym
                    będziesz bombardowany przy pomocy środków masowego przekazu. I nie ma co
                    narzekać, nie jest tak źle. Przecież możesz słuchać tego co lubisz, nikt ci nie
                    mówi abyś słuchał Ich3. Nie jesteś w tak komfortowej sytuacji jak fani zespołów
                    będących na topie, ale cóż, takie jest życie, a wnerwianie się na nich jest
                    całkowicie bezcelowe, nic nie zmieni, chyba że się lepiej poczujesz. Nie mówię
                    abyś zaakceptował taką sytuację z jaką mamy do czynienia, ale podszedł do tego
                    z pewnym dystansem. Obrzucanie się epitetami, prowadzi prostą drogą do tego z
                    czym mamy do czynienia na stadionach. W 1985 DEZERTER śpiewał:

"Łatwa muzyka i debilne słowa
                    Oto polska młodzież zwarta i gotowa
                    Listy przebojów, fascynacja kiczem
                    Oto polska młodzież, która jest niczym"

Aktualne to było 20 lat temu, aktualne jest teraz i będzie pewnie aktualne i za
                    lat 20. Więc nie ma sensu się denerwować. Niech każdy po prostu robi swoje.
                    Konstruktywnej krytyki muzyki, której słuchasz nie będzie, znam to tylko ze
                    słyszenia.
                    • Gość: crackity jones Re: no właśnie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 00:02
                      homohedonistus napisał:

> Takie są realia. Może cię to wkurzać, ale ludzie właśnie tego chcą. Chcą
                      > słuchać Budki Suflera, Ich Troje i innych. A oni grają taką, a nie inną
                      muzykę,
                      >
                      > ponieważ taka się sprzeda. Proste! Bo życie jest cholernie proste, tylko
                      > niektórzy je niepotrzebnie komplikują. Możesz nie trawić takiej muzyki, ale
                      tym
                      >
                      > będziesz bombardowany przy pomocy środków masowego przekazu. I nie ma co
                      > narzekać, nie jest tak źle. Przecież możesz słuchać tego co lubisz, nikt ci
                      nie
                      >
                      > mówi abyś słuchał Ich3. Nie jesteś w tak komfortowej sytuacji jak fani
                      zespołów
                      >
                      > będących na topie, ale cóż, takie jest życie, a wnerwianie się na nich jest
                      > całkowicie bezcelowe, nic nie zmieni, chyba że się lepiej poczujesz. Nie mówię
                      > abyś zaakceptował taką sytuację z jaką mamy do czynienia, ale podszedł do
                      tego
                      > z pewnym dystansem. Obrzucanie się epitetami, prowadzi prostą drogą do tego z
                      > czym mamy do czynienia na stadionach. W 1985 DEZERTER śpiewał:
                      >
                      > "Łatwa muzyka i debilne słowa
                      > Oto polska młodzież zwarta i gotowa
                      > Listy przebojów, fascynacja kiczem
                      > Oto polska młodzież, która jest niczym"
                      >
                      > Aktualne to było 20 lat temu, aktualne jest teraz i będzie pewnie aktualne i
                      za
                      >
                      > lat 20. Więc nie ma sensu się denerwować. Niech każdy po prostu robi swoje.
                      > Konstruktywnej krytyki muzyki, której słuchasz nie będzie, znam to tylko ze
                      > słyszenia.
                      >
                      >
                      • muszek0 no to moje trzy grosze 30.09.02, 10:29
                        1. zauważyłem jak łatwo można sobie poprawić samopoczucie tym , że się nie
                        słucha 'ich troje'. od razu umieszcza to człowieka w elitarnym gronie 'znawców
                        i smakoszów sztuki wysokiej i ambitnej'. ufff, aż mnie nadęło z dumy.
                        2. bardziej cenię człowieka, który powie: lubię disco polo, bo po prostu lubię,
                        bo słuchanie daje mi radość i odprężenie, niż zadufanego w sobie 'konesera',
                        który mówi w galerii: tak, tak, to bardzo 'ciekawe'. mówi tak, bo wypada, bo to
                        mówią tak wielcy mądrzy krytycy w tv, bo tym się może odróżnić od plebsu.
                        bardziej cenię człowieka, który powie do mnie szczerze co myśli, niż palanta,
                        który dokonał w swoim mózgu zamachu na wolne myślenie.
                        3. Zaciekawiły cię aforyzmy smile)), no to kolejny tekst 'dezertera'. napisze go,
                        bo mi się ten tekst podoba, po prostu. nie będę rozważał czy jest mądry,
                        ambitny, czy płytki i tandetny. DLA MNIE jest świetny i na dobrą sprawę gówno
                        mnie obchodzi, co będą o tym mówić inni. gdzie mnie zaklasyfikują.

/anarchia w samym środku mojej głowy/
                        /mój mózg pracuje niezależnie/
                        /i nikt mi nie może zakazać myślenia/
                        /anarchia w głowie to początek wyzwolenia/
      • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 26.09.02, 16:07
        Gość portalu: mrb napisał(a):

> W dzisiejszym Manniaku czwartkowym jest coś dla Ciebie. Piosenka
        > Metalliki "Nothing Else Matters", utrzymana w stylu Ich Troje. Po lekturze
        tak
        > głębokiego tekstu, napisanego przez gwiazdę światowego formatu, fani Sępa
        > miłości na pewno przestaną mieć powody do frustracji.

Oświadczam, że nie mam żadnych powodów do frustracji. W odróżnieniu od
        niektórych osób, które się tutaj wypowiadają.

Gość portalu: Frank napisał(a):

>
        > I dobrze, słuchaj... co z tego?
        >
        > > "Lepiej jest żyć stojąc, niż umrzeć na kolanach."
        >
        > To twoje credo? Czy co?
        >

Tak jest, to jest moje credo. Każdy ma takie credo na jakie zasługuje.

Pozdrawiam
        • Gość: Frank Re: Słucham Ich Troje IP: *.lodz.gazeta.pl 26.09.02, 16:21
          homohedonistus napisał:

> Tak jest, to jest moje credo. Każdy ma takie credo na jakie zasługuje.

OK. Nic dodać, nic ująć...
          • jeremy.white Re: Słucham Ich Troje 29.09.02, 09:33
            Ciekaw jestem czy muzycy Ich troje, czują sie szczęśliwi tym że tworzą
            hurtownie hitów, dla generacji pożeraczy miłości.
            I ciekaw jestem ile zależy od nich samych.
    • python-skowronek Re: Słucham Ich Troje 29.09.02, 16:02
      Słuchasz Ich Troje - to dobrze!
      Ja od sześciu lat uważam ich za jeden z najlepszych polskich zespołów. Znałem
      ich piosenki, kiedy jeszcze nikt nie wiedział co to jest, a piosenki puszczała
      tylko "Muzyczna Jedynka". Problem polega na tym, że ta kapela jest zbyt
      wykomercjalizowana - począwszy od płyty "Ad 4". I to jest smutne, bo komercja
      nie idzie w parze z muzyką... (wiem, że brzmi to odważnie, ale tak właśnie
      uważam. Ich Trojga po prostu mi szkoda...)
    • vulture lepiej jest umrzeć leżąc niż stojąc 29.09.02, 18:18
      Ciekawe kiedy ktoś z Ich Troje wykona zwrot w karierze. Może ta pani big_grinbig_grinbig_grin
      • jepat Re: lepiej jest umrzeć leżąc niż stojąc 29.09.02, 18:26
        Ja uważam że skoro w uczciwy sposób zarabiają kase i stać ich na dostatnie
        życie i jest ktoś kto ich słucha ,to dyskusja jest bezcelowa .Większosc was
        jeżdzi 10-cio letnimi repami lub zapożyczonymi w banku nowymi autożelazkami a
        oceniacie gości których stac na nowe BMW i to za kase zrobioną zgodnie z prawem.
        • vulture Re: lepiej jest umrzeć leżąc niż stojąc 29.09.02, 23:05
          No to jest pewien wykładnik jakościowy.
    • Gość: jarek Re: Słucham Ich Troje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 22:37
      A słuchaj sobie czego tam chcesz, tylko nie za głośno, bo ja mam inny gustsmile

Jarek
    • serwal Re: Słucham Ich Troje 30.09.02, 08:19
      Kondolencje.
    • male2mail Re: Słucham Ich Troje 30.09.02, 08:48
      chcialem tylko dodac ze takze jechalem na ich troje. od czasu kiedy dla zjebow
      poszedlem na ich koncert a potem zobaczylem geiazdora mam dla nich szacunek.
      nie slucham tej muzyki ale mam do niej szacunek.i nic tego nie zmieni zwlaszcza
      opinie frajerow ktorzy w ogole o muzyce pojecia nie maja.
      poza tym...kto sprzedaje wiecej plyt niz oni? budka suflera a moze jakas inna
      ewa bem.
      ilosc pracy jaka wkladaja w swoje wystepy jest nieporownywalna z zadnym innym
      zespolem.
      tyle
    • Gość: Kato Re: S?ucham Ich Troje IP: *.chello.pl 30.09.02, 12:53
      homohedonistus napisa?:

> os´wiadczam: S?ucham Ich Troje i sie˛ tego nie wstydze˛. Dodam, z˙e
      nie mam noz˙a
      > na gardle. Wierze˛, z˙e znajdzie sie˛ na tym forum jeszcze kilka osób tak
      > odwaz˙nych jak ja.

Coz za wyrafinowana prowokacja !
      No i dlaje juz poszlo: -lubie, -nie lubie, -slucham, -a ja tez slucham, -a ja
      nie slucham, -a ty jestes... itd. Postmodernistyczna logoreja i duzo
      powietrza w egobalonach

Jako sluchacz wrazliwy na teksty nadal pozostaje pod wrazeniem kawalka
      z przedszkola, po ktorym nie moglem zasnac; poddaje to pod osad tego
      forum. Ciekawe czy znajda sie odwazni, ktorzy przyznaja sie, ze to ich
      zmienilo:

"pucu pucu, chlastu chlastu, nie mam raczek JEDENASTU"
    • Gość: Legia14/88 Współczuję IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.09.02, 18:49
      Ich muzyka to żenada,ale to kwestia gustu. Nie podoba mi się ich image: 'Pedał i załoga'
    • nikt_inny Spowiedź 30.09.02, 20:17
      ....słucham "Ich Troje", nie jest to może "trójca przenajświętrza" ale gdyby
      było ich czworo to też bym pewnie słuchał (kiedy puszczają wink
      Reqiem pana Mozarta też słuchał, choć się trochę mi już przejadło,
      oraz Jonn's Passion J.S.Baha - wieje grozą.. ale polecam,
      albo taki Messiah Handel'a przecież to takie barokowe "Disco Polo" czyli
      muzyka łatwa, przyjemna i wpadająca w ucho...
      Nie neguję żadnego typu muzyki, nawet Disco Polo ma prawo istnieć - toż to
      symbol zbliżającej się Apokalipsy...
      ...więcej grzechów nie pamiętam, proszę o pokutę i rozgrzeszenie.

nikt_inny
    • Gość: MONIEK. Re: Słucham Ich Troje IP: *.lot.pl 01.10.02, 09:27
      Moim zdaniem zamieszczanie takich tematów na portalu jest wsadzaniem kija w
      mrowisko, bo będzie "ciekawa dyskusja". Na temat zespołu dawno już powiedziano
      i napisano wszystko i odgrzewanie kotleta nie ma sensu. Nie wypowiadam się za
      ani przeciw ale są ciekawsze tematy niż jakaś kapela. To, że ktoś czegoś słucha
      lub ogląda nie jest właściwym do rztrząsania publicznie. Dyskusja nt. gustów
      jest bezprzedmiotowa. Nie to ładne, co ładne ale to co się komu podoba.
      • Gość: Becia Re: Słucham Ich Troje IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.02, 09:36
        Gość portalu: MONIEK. napisał(a):

> Moim zdaniem zamieszczanie takich tematów na portalu jest wsadzaniem kija w
        > mrowisko, bo będzie "ciekawa dyskusja". Na temat zespołu dawno już
        powiedziano
        > i napisano wszystko i odgrzewanie kotleta nie ma sensu. Nie wypowiadam się za
        > ani przeciw ale są ciekawsze tematy niż jakaś kapela. To, że ktoś czegoś
        słucha
        >
        > lub ogląda nie jest właściwym do rztrząsania publicznie. Dyskusja nt. gustów
        > jest bezprzedmiotowa. Nie to ładne, co ładne ale to co się komu podoba.

Dobrze gada, jakie ciekawsze tematy masz na mysli??????
      • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 01.10.02, 14:36
        Zgadzam się, że jest to wkładanie kija w mrowisko. Ale jeżeli uważasz, że jest
        to dyskusja na temat Ich Troje albo gustów, to się chyba nie rozumiemy. Czekam
        na ciekawsze tematy.
        • Gość: crackity jones Re: Słucham Ich Troje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 23:40
          dobra;
          znudzilo mi sie
          pa

• vulture Re: Słucham Ich Troje 02.10.02, 18:56
          homohedonistus napisał:

> Zgadzam się, że jest to wkładanie kija w mrowisko. Ale jeżeli uważasz, że
          jest
          > to dyskusja na temat Ich Troje albo gustów, to się chyba nie rozumiemy.
          Czekam
          > na ciekawsze tematy.

mam kilka

SŁUCHAM ANNY JURKSZTOWICZ

SŁUCHAM MARII KOTERBSKIEJ

SŁUCHAM BOLTER

SŁUCHAM DANUTY BŁAŻEJCZYK

SŁUCHAM ZDZISŁAWY SOŚNICKIEJ

Może jeszcze jakieś????
          • Gość: mallina Re: Słucham Ich Troje IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.02, 19:33
            czytam co pisze vulture....
            wink))
            moze byc?
            • homohedonistus Re: Słucham Ich Troje 02.10.02, 19:37
              Gość portalu: mallina napisał(a):

> czytam co pisze vulture....

...i się tego nie wstydzę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka