Dodaj do ulubionych

Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego zacząć

15.11.05, 14:41
Mam kilka pytań w przyszłym roku zamierzam spełnić moje marzenie i wybrać sie
na koncert wspaniałego zespołu COLDPLAY ale zupełnie nie wiem ode czego zacząć
wspomne tylko ,że wycieczke planuje w wakacje do Niemiec , Francji albo
Londynu bo w Polsce niestety nie grają w związku z tym mam pytanie kiedy
trzeba kupić bilet ,żeby nie było za pożno ? jak to jest jeśli kupi sie bilet
pod scena albo w obrębie to czy bez problemu dostane sie pod ta scene , a może
nie uda mi sie wepchać albo bede musiała przyjechać 3 dni wcześniej i koczować
pod budynkiem ile na oko może kosztować bilet i jak go zdobyć ? wiem ,że to
trudne pytania ale może ktoś już był na takim koncercie i sie orientuje?

z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: oceans Re: Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:31
      Ja byłam na koncercie Coldpay w Berlinie. Bilety kupiłam via Shortcut
      (www.shortcut.pl). Jeden kosztował 51 euro. Czasami organizują też wyjazdy
      autokarem na takie imprezy. Z wejściem na sam koncert nie było żadnego problemu.
      Organizatorzy mieli zacząć wpuszczać od 15, ja przybyłam godzinę wcześniej.
      Udało mi się stać pod samą sceną. Wszystko oczywiście wymaga samozaparcia
      ponieważ: organizatorzy otworzyli bramę o godz. 16, pierwszy support dał popis
      o 18, drugi o 19.30, a Chris z ekipą wyskoczył o 21. Widownia nie była
      podzielona na sektory. Przy wejściu oczywiście kontrola bagażu: napoje tylko w
      tekturowych kartonach, podobno nie można było wnosić aparatów co raczej nie
      pokryło się z rzeczywistością, mnóstwo osób robiło zdjęcia (włącznie z samymi
      członkami zespołu Coldplaysmile). Po zakończeniu show ludzi ogarnęła gorączka
      zakupów; plakaty po 5 euro, koszulki chyb ok. 30. Bilet na koncert uprawniał do
      przejazdu komunikacją miejską w wyznaczonych godzinach. Sprawdź na stronie
      Coldplay kiedy rusza sprzedaż biletów. Polecam też lekturę forum na tej stronie.
      Można wyłowić dużo przydatnych informacji. I to chyba tyle.
      PS. Koncert w Berlinie był świetny. Choć ich ostatnia płyta, wg mnie, jest
      raczej słaba, gorąco polecam obejrzenie ich na żywo. Martin daje z siebie
      wszystko. Mnie na kolana powalił również występ R. Ashcrofta, który występował
      jako support. Rewelacja.
    • Gość: cold Re: Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:42
      Bilet możesz kupić na niemieckich stronach albo przez shortcut.pl. To drugie
      rozwiązanie jest rzeczywiście wygodniejsze, bo jeśli będą organizować również
      przejazd, nie musisz się niczym martwić. Dowożą na miejsce, a powrót do kraju
      jest tuż po koncercie. W tym wariancie zwykle masz trochę wolnego czasu przed
      występem, więc nie ma się co stresować. Bilet, zwróć uwagę, powinien być na
      miejsce stojące. Wtedy wejdziesz na płytę i możesz się dopchać do sceny.
      Zwłaszcza w Niemczech, gdzie ludzie nie walczą zajadle o miejsca z przodu, przy
      odrobinie szczęścia będziesz stać tuż pod sceną. Bilet może Cię kosztować około
      50 euro, plus przejazd.
    • Gość: motylek2127 Re: Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego za IP: *.streamcn.pl 16.11.05, 09:02
      Dzięki dziewczyny za informacje , teraz juz wszystko wiem smile duży całusek dla Was smile
    • Gość: jacek Re: Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego za IP: 80.50.255.* 18.11.05, 23:53
      byłem w Lipsku (za sprawą Eski, która to wykupiła wycieczki w shortcut.pl).
      wszelkie trudności jakie napotkasz olej i znieś mężnie, bo WARTO wink
      to było wręcz GENIALNE!
      zrealizowało sie moje marzenie, oby spełniło sie również twoje...
      pzdr
    • Gość: jacek Re: Wyprawa na koncert COLDPLAY ..... od czego za IP: 80.50.255.* 18.11.05, 23:59
      byłem w Lipsku (za sprawą Eski, która to wykupiła wycieczki w shortcut.pl).
      wszelkie trudności jakie napotkasz olej i znieś mężnie, bo WARTO wink
      to było wręcz GENIALNE!
      zrealizowało sice moje marzenie, oby spełniło sie również twoje...
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka