Gość: Romuś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 16:41 No właśnie - jak to z tym jest?Nie znam KJ(OK,moja wina),ale słyszałem,że utwory "Nowa Aleksandria" i "Już blisko" są dość mocno zainspirowane{))} jego kawałkami... Ktoś wie coś szerzej,ewentualnie z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Killing Joke a Siekiera 05.11.02, 17:41 Gość portalu: Romuś napisał(a): > No właśnie - jak to z tym jest?Nie znam KJ(OK,moja wina),ale słyszałem,że > utwory "Nowa Aleksandria" i "Już blisko" są dość mocno zainspirowane{))} > jego kawałkami... Jutro przyjedzie guru teddy4 to Ci wszystko objaśni. Ja tylko wtrące ze Killing Joke to zespół a nie pojedynczy facet i że pierwsze ich płyty były inspiracją nie tylko dla Siekiery. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Killing Joke a Siekiera 05.11.02, 21:01 miecio4 napisał: > Gość portalu: Romuś napisał(a): > > > No właśnie - jak to z tym jest?Nie znam KJ(OK,moja wina),ale słyszałem,że > > utwory "Nowa Aleksandria" i "Już blisko" są dość mocno zainspirowane{)) > } > > jego kawałkami... > > > Jutro przyjedzie guru teddy4 to Ci wszystko objaśni. > Ja tylko wtrące ze Killing Joke to zespół a nie pojedynczy facet i że pierwsze > ich płyty były inspiracją nie tylko dla Siekiery. No i Teddy wyjaśnia. Utwór "Już blisko" bardzo niebezpiecznie przypomina kawałek "The Wait" z pierwszej płyty KJ. Notabene - lepiej znany z wykonania Metalliki na "Garage Days". Siekiera nie była jedyna w Polsce. Na przykład "Nieskazitelna twarz" Made In Poland to miejscami prawie "Love Like Blood" z płyty "Night Time" (oczywiście KJ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Killing Joke a Siekiera IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 05.11.02, 22:00 teddy4 napisał: > No i Teddy wyjaśnia. Utwór "Już blisko" bardzo niebezpiecznie przypomina > kawałek "The Wait" z pierwszej płyty KJ. Notabene - lepiej znany z wykonania > Metalliki na "Garage Days". Siekiera nie była jedyna w Polsce. Na > przykład "Nieskazitelna twarz" Made In Poland to miejscami prawie "Love Like > Blood" z płyty "Night Time" (oczywiście KJ). Właśnie miałem to napisac... tzn o "Love Like Blood" i Made in Poland W ogóle na "Night Time" klimaty są podobne do tych w kawałkach Siekiery A z innych podobieństw to kawałek Madame " Głupi numer" jest bardzo bliski utworowi "Reigen" Xmal Deutschland z płytki Tocsin... i między Siekierą i X-mal też jest sporo wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romuś Re: Killing Joke a Siekiera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.02, 22:25 Gość portalu: Jack napisał(a): > teddy4 napisał: > > No i Teddy wyjaśnia. Utwór "Już blisko" bardzo niebezpiecznie przypomina > > kawałek "The Wait" z pierwszej płyty KJ. Notabene - lepiej znany z wykonan > ia > > Metalliki na "Garage Days". Siekiera nie była jedyna w Polsce. Na > > przykład "Nieskazitelna twarz" Made In Poland to miejscami prawie "Love Li > ke > > Blood" z płyty "Night Time" (oczywiście KJ). > > Właśnie miałem to napisac... tzn o "Love Like Blood" i Made in Poland > W ogóle na "Night Time" klimaty są podobne do tych w kawałkach Siekiery > > A z innych podobieństw to kawałek Madame " Głupi numer" jest bardzo bliski > utworowi "Reigen" Xmal Deutschland z płytki Tocsin... > i między Siekierą i X-mal też jest sporo wspólnego... Smutek mnie wielki ogarnia...Bo inspiracja inspiracją,ale gdy myślę,że Adamski mógł popełnić plagiat,to przykro...Niech jego legenda nie umrze! Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Killing Joke a Siekiera 05.11.02, 23:44 Gość portalu: Romuś napisał(a): > Smutek mnie wielki ogarnia...Bo inspiracja inspiracją,ale gdy myślę,że Adamski > mógł popełnić plagiat,to przykro...Niech jego legenda nie umrze! Cała muzyka to jedna wielka inspiracja i plagiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Killing Joke a Siekiera 05.11.02, 23:49 miecio4 napisał: > Cała muzyka to jedna wielka inspiracja i plagiaty. Ten, kto był na początku był inspirowany, cała reszta po nim - plagiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Killing Joke a Siekiera 06.11.02, 18:55 miecio4 napisa?: > Ca?a muzyka to jedna wielka inspiracja i plagiaty. Powiesze sobie te gleboka mysl nad lozkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Killing Joke a Siekiera 06.11.02, 19:19 cze67 napisał: > Powiesze sobie te gleboka mysl nad lozkiem... Mozesz obok mojego zdjecia jak bys chciał.... www.astercity.net/~tomaszek/viper/seag.jpg Odpowiedz Link Zgłoś