Gość: Jacenty Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. IP: *.chello.pl 22.03.06, 11:59 Chyba na odwrót ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:53 Na tym samym poziomie co Joe Cocker i w dodatku podobna "twórczość". Na potańcówki w remizie. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. 22.03.06, 13:01 Fakt, Rea nigdy nie krył się z tym, że kopjuje Knopflera...a że robi to na poziomie i bardziej w pop więc nich mu tam...wolę Chrisa niż inne zastępy pseudo rockmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. IP: *.chello.pl 22.03.06, 13:45 Proponowałbym rozróżnienie tego, co Knopfler robił z Dire Straits, a co solo. Jeśli Rea "kopiował", choć moim zdaniem bardziej adekwatnym byłoby określenie "uległ wpływowi", to raczej Knopflera w zespole niż solo. Śmiem twierdzić, że w produkcjach solowych Mark nigdy nawet nie zbliżył się do poziomu prezentowanego przez Chrisa, zwłaszcza w 2 połowie lat 80. Wrzucanie CR i Cockera do jednego wora pozwolę sobie uznać za oznakę ignorancji Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. 22.03.06, 14:31 Masz rację Jacenty, chodziło mi o styl mARKA Z PIERWSZYCH PŁYT ds, PÓŹNIEJ PIKOWAł w DÓŁ niczym trafiony Focker ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: Chris Rea to taki Mark Knopfler dla ubogich. 22.03.06, 22:40 Masz jakis problem z ubogimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As ?? IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 22.03.06, 23:03 Czy płyty Chrisa Rei mniej kosztują niż płyty Marka Knopflera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztom Re: ?? 23.03.06, 21:01 Panie Kinlej,co mozesz powiedziec o Nim , jezeli znasz prawdopodobnie tylko puszczane w kolko jego "przeboje".Posluchaj chlopie nagran tych mniej znanych (nie wpadajacych w ucho),gdzie Cris rozwija swoj potencjal wokalno- instrumentalny. Uwazam,ze Chris jest jak stare wino,im starszy tym lepszy. Mark natomiast pokazal wszystko na co Go stac na albumie "Dire Straits-I". Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: ?? 23.03.06, 21:07 Mogę wAM NAPISAĆ ŻE PRZYPADKOWO JAKO SZCZYL BYŁEM NA JEGO KONCERCIE W sZCZECINIE, GDZIEŚ KOŁO 1989-go...grał na ulicy Obrońców Stalingradu... Odpowiedz Link Zgłoś