cze67 19.12.02, 11:09 Utwory krotkie, trwajace od kilkunastu sekund do minuty, dwoch. Zazwyczaj stonowane, zwiewne. Takie miniaturki ubarwiajace plyty. - For Absent Friend, Cocoo Cocoon - Genesis - Cans and Brahms - Yes - Cherio - Jethro Tull Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz Re: Perelki - miniaturki IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 19.12.02, 11:19 Pretty Little Ditty z Mothers milk red hotow Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 11:38 'Elizabeth My Dear' Stone Roses, co prawda, to taka ich wersja piosenki Simona i Garfunkela, ale wciąż perełka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TON Re: Perelki - miniaturki IP: 212.244.51.* 19.12.02, 11:43 Miniaturka, bynajmniej nie stonowana ani zwiewnam, jednakowoz plyte ubarwiajaca: Lukin Pearl Jamu na No Code. Slodyczka bombonierka miniaturka perelka maselko buleczka i sereczek. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 11:52 Gos´c´ portalu: TON napisa?(a): > Slodyczka bombonierka miniaturka perelka maselko buleczka i sereczek. Bardzo ladnie. Rozczulilem sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Perelki - miniaturki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 19.12.02, 11:44 Iron Maiden - "The Ides Of March". Rewelacyjne intro do rewelacyjnej płyty "Killers". Jeszcze Camel i "Pressure Points" jako wstęp do "Stationary Traveller", jak również "Irish Air" rozpoczynające i kończące płytę "Harbour Of Tears". Aha, i jeszcze "Pseudo Silk Kimono" rozpoczynające "Misplaced Childhood" Marillion. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 13:35 roar napisał: > "Parachutes" Coldplay'u. A toś mnie ubiegł... Jeszcze takie coś na końcu tej płyty, po 'Everything's Not Lost', też ma swój tytuł, ale w tej chwili nie pamiętam. I nie wiem czy 'Don't Panic' jeszcze się pod to łapie... Oczywiście wspomniane 'Elizabeth My Dear' Roses, 'Songbird' Oasis (to będzie następny singiel-ale fajnie...), dużo utworów the Smiths (chociażby 'Please Please Please Let Me Get What I Want')... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Perelki - miniaturki IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 19.12.02, 15:09 $0 to nie taka znowu miniaturka Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 message to harry manback 19.12.02, 15:30 tool, aenima... wlasciwie trudno to nazwac miniaturka muzyczna, bo calosc to text z automatycznej sekretarki, ale slabosc mam od samego poczatku... i jeszcze fragment (intro?) jakis monolog - tak jakby ze spotkania ze studentami o tym jak fantastyczne narkotyki sa... october U2 - matkoboskoczestochosko... juz zapomnailem o tym dawno a tak bardzo lubiałem...))))) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: message to harry manback 19.12.02, 18:42 Na płycie "Red Sails In The Sunset" Midnight Oil jest taka kompozycja perkusisty pt. "Bakerman". Brzmi jak temat z Reksia i bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
edmundroman Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 18:37 moje typy nie będą ani stonowane ani zwiewne to dwa fristajle (tak sądze) 1. chuck d kawałek they used to call it dope na płycie muse sick'n'our mess age 2. tede na płycie s.p.o.r.t, przed ona jest szmatą zaczynający się od - kontrast nie stanowi problemu Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 19:23 jak zwykle dołożę coś tori Amos Hungarian wedding song Operation Peter Pan Beauty queen Mr Zebra Agent orange This old man Odpowiedz Link Zgłoś
fureur Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 19:53 the greatest event leonarda cohena, naprawde utwor godny uslyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Perelki - miniaturki IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 21:00 fureur napisał: > the greatest event leonarda cohena, naprawde utwor godny uslyszenia O właśnie, sam miałem to napisać. W takim razie dołożę coś z innej beczki: Soungarden, płyta "Superunknown". Kończyła się czymś takim bardzo ładnym i smutnym. Jeśli mnie pamięć nie myli to tytuł brzmiał "Boot Camp" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Perelki - miniaturki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 19.12.02, 21:07 Gość portalu: Andy napisał(a): > fureur napisał: > > > the greatest event leonarda cohena, naprawde utwor godny uslyszenia > > O właśnie, sam miałem to napisać. W takim razie dołożę coś z innej beczki: > Soungarden, płyta "Superunknown". Kończyła się czymś takim bardzo ładnym i > smutnym. Jeśli mnie pamięć nie myli to tytuł brzmiał "Boot Camp" Nie mylisz się, sam wczoraj podczas słuchania tej płyty zwróciłem uwagę na ten kawałek. Dziwne, bo raczej muza tej grupy ciężko mi wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Perelki - miniaturki IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 22:12 Tylko, że właśnie to sprawdziłem. "Boot Camp" kończy płytę "Down on the upside". Ale tak dawno nie słuchałem żadnej z tych płyt, że mam prawo zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Perelki - miniaturki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 19.12.02, 23:00 Gość portalu: Andy napisał(a): > Tylko, że właśnie to sprawdziłem. "Boot Camp" kończy płytę "Down on the > upside". Ale tak dawno nie słuchałem żadnej z tych płyt, że mam prawo > zapomnieć... Faktycznie byłem przekonany że napisałeś "Down on the upside". Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 21:06 Yes "Cinema" z cyferek - mało zwiewne, ale dostało Grammy za utwór instrumentalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Perelki - miniaturki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 19.12.02, 21:11 vulture napisał: > Yes "Cinema" z cyferek - mało zwiewne, ale dostało Grammy za utwór > instrumentalny... Co? Taki badziewny kawałek? P.S. Jeszcze w dorobku Sabbatów czasami można spotkać takie małe, akustyczne przerywniki, czasem krótsze, czasem dłuższe. Do moich ulubionych należą "Embryo" bez którego nie wyobrażam sobie "Children Of The Grave" i "Scarlet Pimpernel" z przeciętnej płyty "The Eternal Idol" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Perelki - miniaturki 19.12.02, 22:32 Gość portalu: As napisał(a): > Co? Taki badziewny kawałek? Znam gorsze... Mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Perelki - miniaturki 20.12.02, 12:40 Going Under - Marillion, piosnka moze dluzsza niz 2 minuty, ale jaka sliczniutka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Napalmiątka IP: *.bratniak.krakow.pl 20.12.02, 17:23 Czemu nikt nie wspomniał o klasycznych miniaturkach energetycznych z płytki uroczej SCUM Napalm Death??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Perelki - miniaturki IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 20.12.02, 17:35 Jako że ostatnio sporo słucham Dream Theater to i z repertuatu tej grupy coś tu dorzucę. "Wait For A Sleep" z płyty "Images And Words" i "Regression" z "Scenes From A Memory". Ale to też są w sumie fragmenty większych form. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture caislean oir 20.12.02, 23:43 Sporo utworów Clannad trwa około 2 minut... cuda... Odpowiedz Link Zgłoś