get.up.stand.up 08.05.06, 22:11 Czy Waszym zdaniem Xavier Naidoo jest osobą, która tworzy tylko troszkę ambitniejszy pop czy może jest to osoba, która zasługuje na znacznie większą uwagę? Krótko mówiąc, proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolega.maynard Re: Xavier Naidoo 08.05.06, 22:46 Pop jest to w kazdym razie... bo ciezko czegos nie nazwac popem, skoro jest to znane Ale czy ambitniejszy? Od Sary Connor napewno... Raczej nie moja muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Xavier Naidoo 08.05.06, 23:09 Ale np. jako wokalista. Jako wokalista jest bardzo, bardzo dobry. Nie położył 'don't give up'(bush, gabriel) na 'Zwischenspiel', a wydawać by się mogło, że ten utwór położy każdy kto się za to wieźmie. Poza tym ma ciekawą barwe głosu. Ostatnio słuchałem jakiegoś jego koncertu i zauważyłem, że utwory na żywo są dużo, dużo lepsze niż na płycie, a to jest takie moje małe kryterium oceny wokalu Do tej pory miałem go za zwykłego niemieckiego grajka trochę powyżej niemieckiej średniej. Ale teraz widzę, że jest dużo lepszy niż myślałem. Dalej proszę o opinie innych Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Xavier Naidoo 09.05.06, 13:22 bylem na jego koncercie w lutym lubie jego plyty, ale na zywo jest genialny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.A. Re: Xavier Naidoo IP: *.aster.pl 09.05.06, 12:08 Wokalnie jest nawet bardzo ok. Mnie przeszkadza w jego utworach nuta religijna. Ale aranżacje niektórych utworów nowatorskie i głos ciekawy. Czasem słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Xavier Naidoo 09.05.06, 12:56 Mnie męczy(ł) niemiłosiernie. W zamierzchłych czasach, kiedy miałem w odbiorniku satelitarnym zaprogramowane MTV Germany i niemieckie VIVA i VIVA PLUS, to czasem na niego wpadałem (tzn. jak na niego wpadałem, to szybko wypadałem ze stacji na której na niego wpadałem). Jakiś czas temu wyprogamowałem MTV Germany i obie VIVY i już na niego nie wpadam. Teraz muzycznie wolę austriacką GO TV albo ewentualnie niemiecką DELUXE MUSIC a tam (chyba) nie ma Xaviera Naidoo Odpowiedz Link Zgłoś
big2.munich Re: Xavier Naidoo 09.05.06, 14:51 Uwazam, ze pan X.N. zasluguje na wieksza uwage: ma genialny glos (o ile glos moze byc "genialny") i w realu spiewa naprawde super - wiemy przeciez, ze nie kazdy na koncertach bez show dobrze wypada (czyt.Madonna). Teksty maja swoja "glebie", ale rzeczywiscie glownie z religijna nuta, ale mi to nie przeszkadza, nie jestem ateistka. Moim zdaniem na miano takich sobie niemieckich grajkow zasluguje tak obecnie popularny zespol Tokio Hotel. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Xavier Naidoo 09.05.06, 15:07 Tokio Hotel to karykatura muzyki. To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Xavier Naidoo IP: *.seabridge.pl 10.05.06, 11:12 XAVIERA słucham od poczatku. Ma soul w głosie, jest MUZYKALNY i ma fajne teksty. A do tego tworzy dobry, melodyjny pop. Odpowiedz Link Zgłoś