littlun1 13.05.06, 08:19 Uslyszalem jego muzyke elektroniczna w pr.II .ten przedstawiciel minimalizmu bardzo przypadl mi do gustu i jak zwykle moja bolaczka jest to ze nigdzie nie mozna go dostac , wyslalem maila do dwojki czy nie pomogliby mi go zdobyc ale bez odzewu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaetzchen Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 08:59 Mam płytę z Warszawskiej Jesieni 2000 na której między innymi znajduje się utwór Tomasza Sikorskiego "Struny w ziemi". Wprawdzie to tylko 7 minut, ale zawsze coś na dobry początek. Płyta stoi na półce i się kurzy (przepraszam wielbicieli muzyki współczesnej za szczerość - mogę Ci ją wysłać. Poproszę o namiary na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
littlun1 Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 10:31 Nie wiem jak Ci dziekowac schaetzchen maila juz wysylam w zamian podesle Ci 2 utworki z naszego kabaretu Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: Tomasz Sikorski 14.05.06, 08:10 Na CD można jeszcze zdobyć For strings, a ja znam też bardzo piękne wykonanie Holzwege przez Orkiestrę Akademii Kraków, polecam! (Powinno być w fonotece AM, zresztą mam też swoje.) Bardzo mnie cieszy wątek Tomasza Sikorskiego, choć tylko Holzwege oraz Struny jestem w stanie słuchać estetycznie. Inne rzeczy, Prologi np. czy Choroba na śmierć, to w zasadzie traktaty, to jest trochę podobnie, jak z Ustwolską. Trudno mi sobie wyobrazić słuchanie tego dla relaksu Nie wiedziałem, że jest moda na TS. Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: Tomasz Sikorski 14.05.06, 08:14 Aha , jeszcze jedno - często się pisze o Sikorskim, że to minimalizm, być może w kwestii środków tak, ale treściowo jest to nasycone maksymalnie. Ja nie potrafię opanować dreszczy podczas słuchania Holzwege. (Po to właśnie sobie tego słucham Odpowiedz Link Zgłoś
littlun1 do apfelbauma 14.05.06, 08:56 czy moglbys mi pomoc i jakos wyslac mi co niektore jego utwry na maila?? Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: do apfelbauma 14.05.06, 11:17 Jasna sprawa, ale czy urządzają Ciebie mp3, bo audio jest spore, chyba, żeby wypalić Ci płytkę, zrobiłbym to porządnie. To są często utwory subtelne, osobiście uważam, że kompresja wiele zniszczy. Daj znać, jak Ci to przekazać, myślę, że pocztą o tyle OK, że nie trzeba by się ujawniać z personaliami, wystarczy mieć umówiony adres. Lub przesyłka kurierska. Napisz, która opcja Ci odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
littlun1 Re: do apfelbauma 14.05.06, 11:24 no więc niech to bedzie pocztą polską wyslij za pobraniem to oddam Ci pieniądze za przesyłke zaraz zobacze jaki masz adres mailowy w Twojej wizytowce i wysle Ci dane a jesli nie masz wizytowki to bardzo prosze podaj mi maila ok?? acha i jeszcze jedno pytanie jak myslisz dlaczego moj wątek o mass medich jest ignorowany czyzby inteligentni ludzie nie chcieli dzialac tak zeby zrobic cos korzystnego dla tej polski?? no tak chyba nie ma na to sily... Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: do apfelbauma 14.05.06, 22:24 pimpeq@poczta.fm Z pieniędzmi za przesyłkę się nie trudź, taż to bedzie w sumie 4 złote, a dla mnie przyjemność bycia przydatnym. Zawsze istnieje potencjał rewanżu Sorry, że odradziłem mp3, ale już raz to zrobiłem i niezbyt to wyszło, cicha muzyka czasem cierpi na konwersji, jeśli się chce to sprowadzić do sensownej objętości (np. Holzwege w wavie zajmuje 90 mega) A może coś jeszcze potrzebujesz? Co do wątku o massmediach - może i temat jest niewygodny? Ja sam nie potrafię ubrać się we wiarygodną argumentację, rzeczy dla nas jasne bywają nie do przełknięcia dla postronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
byciew Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 16:25 Ja mam dosyc duzo rzeczy, na kasetach niestety... swoja droga ciekawe, ze jakichkolwiek plyt z jego muzyka nie ma w obiegu komercyjnym... ktos powinien sie tym zainteresowac, mogloby to byc nawet dochodowe- na sikorskiego od paru lat panuje "moda"... Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 17:26 > Ja mam dosyc duzo rzeczy, na kasetach niestety... To czemu nie przegrasz na cyfrowe zanim się kasety ze starości rozsypią? Zachowaj dla potomności i littluna! Odpowiedz Link Zgłoś
byciew Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 17:48 hm,przegranie tego na kompa przekracza moje mozliwosci informatyczne...a te kasety wcale nie takie stare,niedawno zdobyte... Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Tomasz Sikorski 13.05.06, 18:04 A, jak nowe, to co innego. Jakby co, to w FAQ forum Komputery są odnośniki do moich poradników jak przegrywac. Najlepiej na pierwszej stronę FAQ wyszukac słowo "kasety". Odpowiedz Link Zgłoś